Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ARCHIVE

 • Muutama tuunausprojekti uuteen kotiin

  Täällä muuttohärdellin keskellä minulla on työn alla myös muutama pieni ja vähän suurempikin tuunausprojekti uutta kotia varten ja ajattelin esitellä teille niistä nyt pari. Osan kalusteita hankimme uuteen kotiin ihan uudenkarheina, mutta edes jonkin verran pyrin hyödyntämään vanhoja tai kierrätyksestä löytyneitä ja tuunaamaan niitä mieluisiksi. Tässä yllä näkyy kaksi juuri nyt meneillään olevaa projektia;

  Korisänky vauvalle

  Perinteisen pinnasängyn lisäksi haluan vauvalle taas pienen pesämäisemmän ensisängyn, aivan kuten minilläkin oli. Tuolloin viisi vuotta sitten tuunaamani vauvansänky lähti kuitenkin siskon matkaan Tampereelle, joten minun piti keksiä kuopukselle jokin toinen paikka nukkua. Onneksi kummitädiltäni löytyi varastosta tällainen korisänky, jollaisesta olin itse asiassa vähän salaa haaveillut. Siihen tarvitsee vain enää hommata patja sekä ommella päälliset ja se on valmis käyttöön. Ihanaa, että nämä vanhat “Mooses-korit” vauvoille ovat tulleet takaisin. Niissä on jotenkin ihanan lämmin tunnelma vai mitä olette mieltä?

  Tuolit lounge-tilaan

  Merelle avautuvien liukuovien ja ruokapöydän väliin on suunniteltu pieni oleskelutila, johon olen alusta asti kaavaillut kahta ns. lounge-tuolia. Aavistuksen taaksepäin kaatuvalla selkänojalla varustetut mukavat tuolit ovat olleet etsinnässä jo pitkään. Monia kauniita tuoleja on tullut matkalla vastaan, mutta päädyin näiden suhteen tekemään hieman ekologisemman vedon ja käyttämään hyödyksi kahta isotätini vanhaa tuolia. Ne ovat nimittäin passelin kokoiset ja mallikin natsaa just eikä melkein.

  Tuolit on nyt purettu minun ja äitini toimesta siihen pisteeseen, että niitä voidaan seuraavaksi alkaa kursia uudelleen kasaan. Kangaskin on jo valittu ja seuraavaksi tarvitaan istuinpehmusteet. Tuolin henkeen olisi yhtä lailla sopinut nahkaiset päälliset, mutta pellavainen kangas vei tällä kertaa voiton. Uskon, että se on pidempiaikainen ja sopivan neutraali vaihtoehto muuta sisustusta ajatellen.

  Jos joku miettii siellä, että onko tämä ihan arkipäivää, että tuunailen nojatuoleja uusiksi, niin ei todellakaan. Itselläni ei ole oikeastaan mitään kokemusta huonekalujen entisöinnistä, mutta äidilläni on. Hän on itse asiassa tänä syksynä käyny viikottain kurssilla opiskelemassa aiheesta lisää ja ihanasti ottanut myös tämän minun projektin osaksi kurssiaan. Intoa oppia itseltäni kyllä löytyy ja vakavasti harkitsen pitäisikö minunkin käydä jossain vaiheessa vastaava kurssi. Vaatteiden ompelu luonnistuu kyllä, kuten tiedätte, mutta olisi niin mieletöntä osata tuunata myös huonekaluja.

  0 comments
  72 likes
 • Talvinen ruuturouva

  Pitkästä aikaa uudempia asukuvia. Bongasin tämän vanhan laiturin huurteisen kaislikon seasta matkalla uudelle talolle ja totesin heti, että tuohon haluan pysähtyä joku päivä kuvaamaan. Kuluneella viikolla siihen avautui viimein tilaisuus ja pyysin miestäni astumaan kameran taakse muutamaa otosta varten.

  Olen halunnut kuvata tämän Sandin takin ja tämän asun jo monta viikkoa, sillä se on heittämällä ollut yksi käytetyimpiä. Onneksi päädyin ikuistamaan sen tässä miljöössä, sillä takki pääsi kaislikossa todella oikeuksiinsa! Se on tosiaan tämän syksyn mallistoa ja saatu pressi lahjana. Takki on kerännyt ehkä eniten kysymyksiä ja kehuja kuin mikään muu takkini tai ylipäätänsä vaatteeni koskaan aiemmin. Ei tosin ihme, sillä onhan se k-a-u-n-i-s. Ja kuosilliseksi ruututakiksi erityisen kaunis. Ystäväni äitikin totesi, että harvoin näkee noin kaunista ruututakkia.

  Vaikka takissa on isot näyttävät ruudut, ei se silti ole rauhaton. Kiitos vaan maltillisen värimaailman. Mustavalkoruutu on klassikko ja ruskea pehmentää sitä kivasti. Olen pitänyt takkia pääsääntöisesti kokomustien asujen kera, mutta vaatteet ovat vaihdelleen mekoista neuleisiin ja rentoihin huppareihin. Tämän kanssa tuntuu vaan sopivan kaikki!

  Mutta takista vielä hetkeksi muihin kuulumisiin. Kävin tänään tutustumassa synnytyssairaalaan, ihan vaan siitä syystä, että se on eri kuin esikoisella. Toki Kotkan keskussairaala on minulle muutoin tuttu paikka, mutta synnytysosastolla en ole siellä aiemmin liioin vieraillut. Kierros oli melko pikainen ja rento, sillä sen veti paras ystäväni, joka toimii kätilönä Koksissa. Aikamoinen etu tässä kohtaa, että niin läheinen ihminen on ensinnäkin harvinaisen perillä kaikesta raskauteen ja synnytykseen liittyvästä sekä tarpeen tullen tukena paikan päällä kun tosi paikka iskee.

  Muutoin tämä päivä on mennyt pitkälti muuttoraivausta tehdessä ja ensilumesta nauttien. Mini ei meinannut pysyä pöksyissään aamulla, kun ikkunasta avautui puhtaanvalkoinen lumimaisema. Ei siinä auttanut muu kuin pukea ulkovaatteet päälle, kaivaa pulkka esiin ja vetää neitiä ympäri taloa. Vaikka en mikään talvi-ihminen olekaan, niin kyllä se lumi vaan on kaunista ja sen myötä syntyvä lasten riemu jotenkin todella tarttuvaa.

  Nyt jatkan vielä noiden laatikoiden läpi käymistä, ihanaa sunnuntain jatkoa sinne!

  Sand Copenhagen coat*

  COS knit

  Topshop maternity jeans (Zalando)

  H&M beanie

  Timberland shoes

  (*pr-lahja)

  6 comments
  57 likes