Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ikuinen leipätyttö – 3 kasvisleipäreseptiä eri tilanteisiin

 *Kaupallinen yhteistyö Fazer Leipomot Oy

Olen ikuinen leipätyttö. Ja se on ikuinen vitsi, että söin lapsena yksin pussillisen paahtoleipää treenien jälkeen. Tämä siis täyttä totta ja tapahtui useamman kuin yhden kerran…

Leipä on minulle hyvänmielen ruokaa, jota syön melkein joka aterialla. Varmistan aina ravintolassa, että kuuluuhan annokseen leipä. Jos ei, tilaan sitä pöytään. Näin leivän suurkuluttajana olen onnekas, että olen saanut asua leipäaterioiden luvatussa maassa eli Norjassa, jossa ihan oikeasti useampi ateria tuntui koostuvan lähes poikkeuksetta jonkinlaisesta leivästä. Leipää syötiin aamupalaksi, lounaaksi, välipalaksi, joskus illalliseksikin. Sekös minulle sopi.

Viime vuosina leivän syöminen ja siitä erityisesti tykkääminen ei ole ollut kovinkaan mediaseksikästä. Tuntuu, että ainakin itse törmään paljon useammin siihen, että leipää vältellään tai ainakin päivittäisten leipäpalojen määrää vähennetään. Moni tuttuni ei syö leipää ollenkaan, osa terveyssyistä, osa muuten vaan. Minulle olisi varmasti täysin mahdotonta yrittää täysin irtautua leivänsyönnistä.

Fazerin leipiin minulla on ihan erityislaatuinen suhde. Ne olivat opiskeluaikojeni pelastus, sillä koulumme ruokalasta sai joka päivä tuoretta Fazerin leipää. Niillä sai vatsan täytettyä, jos muuten ei ruokalan tarjonta joinakin päivinä maistunut. Monille Fazer tuo ehkä ensimmäisenä mieleen suklaan, mutta itselleni yllätys yllätys leivän. Siksi olinkin enemmän kuin innoissani, kun tästä Fazerin leipäkampanjasta ensimmäisen kerran kuulin.

Toinen syy intoiluun oli se tosiasia, ettei vatsasi ole enää viime vuosina kestänyt samanlaista leivän mussutusta kuin lapsena, varsinkaan raskaana ollessa ja nyt synnytyksen jälkeen. Kroppa tuntuu olevan vielä todella sekaisin ja leipien hiiva turvottaa sekä vehnä saa vatsani kovaksi. Kokeilemalla olen onneksi löytänyt uudet sopivat leipämäärät itselleni, mutta esimerkiksi ruisleivän joudun ajoittain jättämään hetkeksi kokonaan pois, sen aiheuttaessa todella pahoja vatsanpuruja. Sekös vasta on harmittanut, sillä perinteinen suomalainen ruisleipä minulle kyllä maistuisi.

Jos joku siellä nyökkäilee, että samojen asioiden kanssa kamppailen itsekin, niin ei hätää. Ratkaisu on täällä! Kuukauden päivät olen nyt testannut FODMAP-ruokavalioon soveltuvia Fazerin Vatsaystävällinen* -leipäperheen tuotteita ja voin ilokseni kertoa, että mainitsemani leivänsyöntimurheeni ovat jääneet taakse. Kiitos Fazerin omaan innovaatioon perustuvan taikinajuuren, joka pilkkoo suuren osan FODMAPeista pois, olen löytänyt ruisleivän (Fazer Vatsaystävällinen* Ruis), joka ei ärsytä vatsaani. Tämä on maailman ensimmäinen ruisleipä, jossa FODMAP-hiilihydraattipitoisuutta on laskettu.

Leipäperheen muita suosikkejani ovat uutuustuote Fazer Vatsaystävällinen* Hiivaton Siemenleipä, joka nimensä mukaisesti on hiivaton ja sisältää siemeniä. Tätä sekä Fazer Vatsaystävällinen* Kaura -leipää olen yrittänyt suosia nyt, kun vatsani on synnytyksen jälkeen oikutellut normaalia enemmän. Siemenet, jyvät ja kuidut ovat lievittäneet välillä tukalaakin tukalampaa oloa. Itse en noudata gluteenitonta ruokavaliota, mutta pakko vielä mainita ajatellen teitä, jotka mahdollisesti sitä noudatatte, että leipäperheeseen kuuluu myös gluteeniton vaihtoehto, joka sopii täysin vehnättömään ruokavalioon. Kaikki Fazerin Vatsaystävälliset* leivät ovat lempeitä vatsalle ja mahdollistavat näin omani sekä toivottavasti myös muiden leivän mussuttajien leipäilottelut jatkossakin, kun leivästä ei tarvitse välttämättä kokonaan luopua vatsaoireiden pelossa.

Kehittelin tähän postauksen yhteyteen kolme erilaista leipäreseptiä näitä Fazerin leipiä hyödyntäen. Kaikki ovat melko ruokaisia kasvisvaihtoehtoja, joista yksi sopii vaikkapa mukaan otettavaksi välipalaksi, yksi helpoksi lounaaksi ja yhtä vähän spesiaalimpaa voi esimerkiksi tarjoilla brunssilla. Itse ajattelin tarjota tätä viimeisenä mainittua pienemmäksi leikattuina paloina tulevissa ristiäisissä! Mintun, hillon ja vuohenjuuston yhdistelmä kauraleivällä on niin herkullinen.

Vihreä eväsleipä

Fazer Vatsaystävällinen* Gluteeniton -leipää / fetaa / tuoretta persilijaa / sitruunamehua / pippuria / vihreitä papuja

Murusta feta leivälle, lisää pavut ja tuoretta persilijaa. Mausta pippurilla ja sitruunamehulla.

Lämmin lounasleipä

Fazer Vatsaystävällinen* Ruis -leipää / hummusta / rucolaa / paistettuja kesäkurpitsakuutioita / balsamicoa

Viipaloi kesäkurpitsa ja itketä viipaleet. Leikkaa viipaleet kuutioiksi ja paista oliiviöljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja pienellä määrällä hunajaa. Kääntele kuutioita pannulla kun ovat kullanruskeita. Levitä leivälle hummusta, rucolaa ja paistetut kuutiot. Viimeistele balsamicolla.

Aurinkoinen brunssileipä

Fazer Vatsaystävällinen* Kaura -leipää / vuohenjuustoa / aprikoosihilloa / paahdettuja pinjansiemeniä/ tuoretta minttua

Voitele leivät vuohenjuustolla ja sivele päälle hilloa. Paahda pinjansiemenet ja lisää ne leiville. Koristele tuoreella mintulla.

ARVONTA

Lopuksi haluaisin vielä arpoa Fazerin tuotepaketin teidän kesken. Kertomalla kommentissa omasta suhteestanne leipään ja mahdollisesti kokemuksistanne herkkään vatsana liittyen olette mukana tuotepaketin arvonnassa. Aikaa osallistua on 20.2.2019 saakka! Arvonnan säännöt löytyvät täältä.

*Lue lisää fazer.fi/vatsaystavallinen

 

78 comments
131 likes
Prev post: Family weekend – puhelimen rullastaNext post: Ei vain päältä kaunis

Related posts

Comments

  • Jenny

    February 15, 2019 at 14:09
    Reply

    Rakastan hyvää leipää! Jos ravintolassa ei tule alkuun leipää, tuntuu kuin jotain puuttuisi.

  • Laura

    February 15, 2019 at 15:22
    Reply

    Oi tämä arvonta tuli niin kuin tilauksesta. Olen kärsinyt monta vuotta jo omituisista vatsavaivoista, mutta nyt kuuden viikon ajan tilanne on pahentunut entisestään ja alkaa olemaan aika sietämätön. Tuntuu, ettei vatsa kestä enää pienintäkään leivänmurusta. Minäkin olen ikuinen leipätyttö, R-A-K-A-S-T-A-N voileipiä. Olen yrittänyt korvata leivät puuroilla ja munakkailla yms. mutta eihän se ole sama asia. Kuulin näistä leipätuotteista muutama viikko sitten ja olen yrittänyt niitä metsästää pikkukaupunkimme ruokakaupoista, mutta tuloksetta. Olisin todella kiitollinen, jos pääsisin tämän kautta kokeilemaan olisiko näistä leivistä apua ongelmaani.

  • Mira

    February 15, 2019 at 17:05
    Reply

    Leipä on loistava aamu väli tai iltapala 😍😍😍

  • Katrielli

    February 15, 2019 at 17:17
    Reply

    Rakastan leipää välipalana ja olen tosi onnellinen kun kaupoista löytyy koko ajan lisää kaura vaihtoehtoja. Mahani ei pidä kovin rakkaasta ruisleivästä suurissa määrin ja vielä vähemmän hiivasta, joten nämä kaikki uudet voisin ottaa kokeiluun.

    • IIDA LOTTA
      to Katrielli

      February 20, 2019 at 12:04
      Reply

      Oi, mitä ihania uutisia! Todellinen vatsaystävällisen leivän ilosanoma :) samoin täälläkin kärsitty vatsavaivoista viime aikoina, ja olisi ihanaa löytää arkeen jokin herkullinen, mutta vatsaa hellivä leipä. Ei ole tällaisia tuotteita tullut vastaan meidänkään lähikaupassa :(

  • Heidi

    February 15, 2019 at 17:25
    Reply

    Olen juuri aloittanut fodmap ruokavalion testaamisen ja kuin tilauksesta tuli hyvännäköisiä leipiä! 😋

  • Laura

    February 15, 2019 at 18:14
    Reply

    Leipä 💛 myös minulle leipä on aina ollut olennainen osa elämää. Pienestä asti äiti on viikottain leiponut sämpylöitä, joiden tuoksun tulen muistamaan ikuisesti. Ulkomailla asuessa ruisleipä on aiheuttanut eniten ikävän oireita. Viimeaikoina olen huomannut ettei leivän rakastamista tule mainostettua yhtä paljon, jotta ei saisi tuomitsevia katseita tätä vältteleviltä. Onneksi vaihtoehtoja on monia, uusia tuotteita tulee markkinoille ja ihania reseptejä on tullut niin hiivattomiin kuin kaikenmaailman jauhottomiin herkkuihin!

  • Jonnz

    February 15, 2019 at 23:35
    Reply

    Suhde leipään on rakastava 😍 täältä löytyy myös samankaltaisia muistoja siitä, kun koulun jälkeen söin paketillisen ruispaloja kerralla.. 😬 ärtyvän suolen diagnoosin jälkeen ruokavalio muuttui gluteenittomaan, mutta pienissä määrissä myös nämä vatsaystävällinen- tuotteet toimii!

  • Susanna

    February 16, 2019 at 07:43
    Reply

    Löysin leivän teini-iän jälkeen uudestaan vasta hiljattain, ja nykyään olenkin vannoutunut leipäihminen! Rakastan tehdä uusia leipälöytöjä ja näitä Fazerin uutuuksia en olekaan vielä päässyt maistamaan. Viikko sitten synnyttäneenä vatsaystävällinen leipä tulisi tänne todellakin tarpeeseen.

  • Suvi

    February 16, 2019 at 08:11
    Reply

    Mulle stressi on aiheuttanut sen, ettei vatsa kestä oikein muuta kuin kauraleipää. Ruis- ja vehnäleivälle on voinut heittää hyvästit. Täytyypä testata näitä ja kokeilla mitä tapahtuu!

  • Pauliina O.

    February 16, 2019 at 08:18
    Reply

    Mäkin oon niitä tyyppejä, ketkä rakastaa leipää ja vois syödä sitä joka aterialla! Vatsaystävällisemmät vaihtoehdot on todella tervetulleita, koska itsekin kärsin välillä turpoavasta mahasta.

  • Kukka

    February 16, 2019 at 17:27
    Reply

    Rakastan leipää, mutta olen valitettavasti sen suhteen aika rajoittunut. Vatsaystävällistä leipää syön pääosin ja erityisinä herkutteluhetkinä syön sitten välillä vähän vähemmän vatsalle ystävällisempää leipää :)

  • Laura

    February 17, 2019 at 18:23
    Reply

    Täällä leipä pannassa juurikin sen takia, että aiheuttaa vatsakipuja ja turvotusta. Olispa mukava kokeilla, kestäiskö vatsa näitä Fazerin leipiä.

  • Emma

    February 17, 2019 at 22:33
    Reply

    Tapaan sanoa, että voisin elää pelkällä leivällä. Leipä on vaan parasta ja olisi kiva päästä maistamaan näitä uutuuksia :)

  • Viola

    February 17, 2019 at 23:47
    Reply

    Ei ole itäsuomalaisen ruisleivän voittanutta. Myös saaristolaisleipä on tosi hyvää. Leipä maistuu kyllä :).

  • Ella

    February 18, 2019 at 11:22
    Reply

    Itse keliaakikkona ikävöin välillä sellaista oikeasti hyvää leipää, kuohkeaa ja tuoretta..

  • Janni

    February 18, 2019 at 12:59
    Reply

    Joskus mukulana paljonkin söin leipää mutta kun ei se ole maailman keveintä ruokaa niin jäänyt viime aikoina vähemmälle. Mutta hyvä leipä on kyllä hyvää, siitä ei mihinkään pääse!

  • Tommi

    February 18, 2019 at 14:10
    Reply

    Pitkään jo vatsaystävällistä kauraleipää syöneenä innostuin tuosta uudesta hiivattomasta siemenleivästä! Hiiva ikävästi turvottaa vatsan, jostain syystä silti jopa tuo vatsaystävällinen kauraleipä sopii yleensä hyvin, vaikka siinä hiivaa onkin.

  • Iituuu

    February 18, 2019 at 14:46
    Reply

    Rrrrakastan ja herkkävatsaisena lähinnä vain juuri tuota Fazerin vatsaystävällistä kauraleipää tulee ostettua / syötyä. Hiivatonta siemenleipää kokeilen heti, kun sitä jostain kaupasta löydän :) Toivottavasti jo tänään.

  • Ansku

    February 18, 2019 at 15:21
    Reply

    Leipä on niin hyvää! Loistava aamu- tai iltapala mutta yhtä hyvin sopii myös isommaksi ateriaksi oikein korostettuna :)

  • Eeelina

    February 18, 2019 at 15:29
    Reply

    Rakastan leipää ja onnekseni en ole erityisen herkkävatsainen, mutta terveellisyyssyistä mieluiten suosin 100% kauraleipää tai aitoa juureen leivottua ruisleipää. Välttelen hiivapitoisia leipiä ja höttöisiä vehnäleipiä, mutta juhlapäivien herkkuna nekin välillä menee. Parasta leipä on ihan perinteisesti voin ja juuston kanssa ja vaikka paprikasiivuilla.

  • Rosa

    February 18, 2019 at 16:21
    Reply

    Mulle leipä on vähän sellasta kausittaista, välillä tuntuu että tulee syötyä liikaakin leipää, sitten on taas aikoja kun en syö yhtään. Ois ihana panostaa leipään ja ostaa ja kokeilla erilaisia, mut silti se siellä kaupan hyllyssä kiireessä unohtuu ja mukaan lähtee joku tuttu paahtoleipäpussi :D mulla ei hirveen herkkä vatsa oo, joskus kun on syönyt vähän liikaa esim hapankorppuja, tulee vähän turvotusta ja ilmavaivoja :D

  • Suvi V

    February 18, 2019 at 16:22
    Reply

    Oma suosikkini on kauraleipä. Se sopii hyvin vatsalle

  • jasmine

    February 18, 2019 at 17:33
    Reply

    itse koen leivän hyväksi ruuaksi tai se on niin monipuolinen. sitä voi käyttää aamupalana, iltapalana tai jopa tehdä itse pizzaa tai lämppäreitä. minulle sopii parhaiten vatsalle kauraleivät ja niistä pidän eniten mutta vaihtelen mielelläni leipiä ja kokeilen uusia ja mitkä sopii minulle tai ei

  • Annie

    February 18, 2019 at 18:15
    Reply

    Juuri viikonloppuna leivoin ihania pehmeitä sämpylöitä, ihan parasta viikonloppuaamupalaa!

  • Kaisa Peltokangas

    February 18, 2019 at 18:15
    Reply

    Syön ruisleipää, ostaisin kauratyynyjä mut rahatilanne estää ostamasta sitä mitä haluaisin. Ruisleipä pitää paremmin nälkää kuin vaalealeipä. Välillä vatsa vastaa siihen löysyydellä. Keliakiaa ei oo todettu. Joskus on tullut vihreää ulostetta.

  • TG

    February 18, 2019 at 18:22
    Reply

    Eniten tykkään ruisleivästä, mutta kauraleipä sopii mahalleni paremmin.

  • Siiri Koskinem

    February 18, 2019 at 18:23
    Reply

    Itselläkin vatsa ongelmia leivän takia, pääasiassa turvotusta. Näitä leipiä pitää kokeilla!

  • Päivi

    February 18, 2019 at 18:26
    Reply

    Leipä on niin helppo välipala, aamupala, iltapala ja tosiaan täytteestä riippuen vaikka lounaskin. Minunkin vatsani valitettavasti on herkkis ja reagoi inhottavasti kaikkiin muihin paitsi 100%kauraleipään.

  • Katariina

    February 18, 2019 at 20:16
    Reply

    Mie voisin elää pelkästään leivällä - se sopii joka tilanteeseen ja täytteiden valinnassa mielikuvitus on rajana

  • Mini

    February 18, 2019 at 20:30
    Reply

    Rakastan leipää ja itsekin nuorena saatoin välipalalla syödä paketillisen paahtista 😅 nyt olisin kuin pullataikina samanlaisella leivän syönnillä! Mutta edelleen hyvää leipää on saatava päivittäin ja minulla se kuuluu iltaan. Tuttu ihana kauraleipä tai siemeniä sisältävä ruissari lisukkeineen tuovat unen takuuvarmasti ☺️ Mielelläni testaisin myös fazerin uutuusleipiä, ja maistuisivat varmasti myös perheemme lapsille, jotka eläisivät leivällä, jos saisivat.

  • Myy

    February 18, 2019 at 20:45
    Reply

    Leipä on parasta ja sitä tuleekin syötyä päivittäin! Onneksi en saa mitään vatsavaivoja leivästä, mutta toki kiinnostaisi kokeilla Fazerin uutuusleipiä ihan jo maun puolesta ☺️

  • Satu

    February 18, 2019 at 20:53
    Reply

    Leipä on vaan parasta. Aamupala, välipala, ruuan kera, iltapalaksi... en oikeastaan keksi tilannetta johon ei joku leipä olisi kiva lisä. Omiin suosikkeihin mahtuu jopa vaaleat leivät vaikka monet niitä tuntuvat nykyään välttelevän. Varsinkin ruuan kanssa Ciabattat ja patongit tai sitten mummin sämpylät aamupalalla. Onnekseni olen tähän mennessä elämää selvinnyt ilman kummoisempia vatsanpuruja mutta aina kiva testailla vaihtoehtoja ja tutuista löytyy niin keliaakikkoja kuin FODMAP-noudattajia. Nämä resepti menevät ainakin testiin!

  • marjuli

    February 18, 2019 at 21:54
    Reply

    Näihin esittelemiisi leipiin haluaisin tutustua vatsaongelmieni takia. Ihanaa, et löysit avun.

  • Milla

    February 18, 2019 at 22:01
    Reply

    Vaihdoin gluteenittomaan leipään muutamaksi vuodeksi vatsavaivojen takia, ja tuntui auttavan kyllä. Nyt taas ruisleipää lautasella välillä kun se on niin hyvää. Mutta enimmäkseen kauraa. Nämä uudet leivät joissa juureksia mukana ovat hyviä myös. Tattari-kaura on kyllä paras kombo.

  • Minna

    February 19, 2019 at 03:17
    Reply

    Rakastan leipää, mutta itsekin herkkävatsaisena en pysty sitä kovin paljoa syömään. Surullisinta on menettää rakkain ruisleipä, mutta kyllä sitäkin tulee syötyä kipujen ja ilmavaivojen hinnalla 😬 hetken nautinto 😂 Täytyy kyllä kokeilla näitä uusia leipiä 😍

  • Niina

    February 19, 2019 at 05:07
    Reply

    Rakastan leipää ja ruisleipää eniten.Leipä ei ole oikeestaan ikinä käynyt vatsaan,ainot haitat taitaa olla ilmavaivat 😃 olen nyt yrittänyt etsiä vehnäjauhottomia leipiä ja syönyt niitä. Voisin vaikka elää leivällä😍

  • Hippu

    February 19, 2019 at 07:23
    Reply

    Itse olen kärsinyt lapsesta saakka vatsavaivoista ja turvotuksesta. Vasta jokunen vuosi sitten kuulin fodmap-ruokavaliosta, ja se kyllä auttaa minulla. Näitä kaikkia leipiä on tullut testattua, ja tykkään kaikista. On ihanaa, että joskus voi herkutella jopa ruisleivällä ilman pahempia vatsavaivoja. Tuo siemenleipä on itselkeni uusin löytö. Nam!

    • ANNIKA
      to Hippu

      February 20, 2019 at 10:16
      Reply

      Itse rakastan leipää ja sitä on tullut syötyä toisinaan vähän liikaakin 😅 Nyt olen ollut pari kuukautta dietillä, johon ei leipä kuulu. Pikku hiljaa olen palannut dietiltä "normaali" ruokailuun, mutta eipä jotenkin kroppa enää tunnu tykkäävän toisenlaisesta ruokavaliosta. Varsinkin leipä turvottaa ja saa vatsan kipeäksi. Josko näistä tuotteista olisi sitten apua ja pääsisi omanlaisten ruokatottumusten pariin palaamaan ☺️

  • Heidi

    February 19, 2019 at 07:48
    Reply

    Täällä myös yksi ikuinen leipätyttö! Olen aina ollut sellainen leivän mussuttaja ja teini-iässä kavereiden kesken siitä tuli vitsi, koska aina kylään mennessäni kysyin ensimmäisenä, että onhan heillä leipää, jota voisin syödä sitten kun nälkä yllättää. Omilleen muuttaessani sukulaiset kyselivät, että syönhän muutakin kuin leipää. Nykyään, kun yrittää vähän katsoa mitä suuhunsa laittaa, on tullut huono omatunto, kun syö niin paljon leipää, juurikin sen takia, kun mediassa leipää pidetään hirviönä. Nämä leivät menee kyllä testiin!

  • Naapurintyttö

    February 19, 2019 at 08:12
    Reply

    Täällä myös yksi leipähiiri, joka on joutunut harmikseen vähentämään leivän mussutusta vatsavaivojen takia. Vaaleat vehnäleivät turvottaa ja aiheuttaa tukalan olon, ja ruisleipä alkaa koskea vatsaan. Kauraleivistä on löytynyt ratkaisu, mutta niidenkään valikoima jää pidemmällä käytöllä melko suppeaksi, sillä isossa osassa kauraleipiäkin pääraaka-aineena on harmillisesti vehnä. Kaikki kaura- ja siemenleivät eivät myöskään maistu yhtä taivaalliselle. Näitä fazerin tuotteita olisikin kiva päästä kokeilemaan!

  • Sofianna

    February 19, 2019 at 09:21
    Reply

    Aika ajoin pyrin vähentämään leivän syöntiä, mutta vaikea siinä on onnistua. Se on niin luotto, helppo ja taipuu ties mihin- ikiherkku! Onneksi saamme koko ajan vatsa-ystävällisempiä tuotteita!

  • katariina

    February 19, 2019 at 09:43
    Reply

    voisin elää pelkällä leivällä - täytteiden monimuotoisuuden avulla vain taivas on rajana makumaailmoiden suhteen

  • Elli

    February 19, 2019 at 10:10
    Reply

    Pakko kokeilla tuota ruisleipää. Olen pyrkinyt elämään Fodmap-dieetillä nyt 2 kk vatsavaivojen vuoksi ja ruisleipää kaipaan eniten!

  • Anniina K

    February 19, 2019 at 11:14
    Reply

    Yleensä syön 100% kauraleipää juuri herkän vatsan vuoksi. Ihanaa, että lisää vaihtoehtoja on tullut markkinoille!

    • Henna
      to Anniina K

      February 19, 2019 at 15:53
      Reply

      Leipä kuuluu jokapäiväiseen ruokavalioomme meidän perheessä, mutta tietysti olisi ihana, jos leipä olisi mahdollisimman terveellistä ja herkullista. Kokeiluun menevät :)

  • Aurora

    February 19, 2019 at 11:21
    Reply

    Täällä maistuu myös leipä tosihyvin! Eri tilanteissa tulee syötyä eri leipälajeja, ja täytteissä vain mielikuvitus on rajana! Kiinnostavia uutuuksia, vaikka itsellä ei vatsa onneksi ole ainakaan vielä oireillut...

  • Maria Lehtinen

    February 19, 2019 at 11:49
    Reply

    Olen aina rakastanut ruisleipää ja se on lapsuudesta asti jo tuttu. Nyt kuitenkin olen siitä joutunut luopumaan kun ei sovi vatsalla, kauheat kivut tulee. Olisi kyllä kiva koittaa tätä vatsaystävällistä, en aiemmin ollut kuullut tästä joten pitää ottaa testiin. :)

  • Katri

    February 19, 2019 at 13:26
    Reply

    Leipä on paras aamupala ja aloitus päivälle :)

  • Ninni

    February 19, 2019 at 13:55
    Reply

    Ai että, leipä! Se on ollut monipuolisine vaihtoehtoineen aina iso osa ruokavaliotani vaikka olenkin viimeisen vuoden aikana koittanut suunnitella ruokailuni niin, että söisin leipää vain korkeintaan kahdesti päivässä. Ei siksi etten pitäisi siitä vaan juurikin inhottavien vatsavaivojen takia! En toki voi olla varma johtuvatko ne juuri leivästä mutta ei mikään leipä niitä ainakaan paranna. Nämä herkullisen näköiset uutuudet kiinnostavat kovasti 😋

  • Anne

    February 19, 2019 at 15:06
    Reply

    Itse rakastan leipää ja en ole koskaan huomannut sillä huonoa vaikutusta vatsalleni. Ymmärrän kyllä, että toisten vatsoille leipä tai tietyt leivät eivät sovi, mutta silti harmittaa tämä nykypäivän leipävastaisuus, kuin leipä olisi suurikin pahe :/

  • Tia

    February 19, 2019 at 15:29
    Reply

    Leipä on vaan niin parasta! Sopii tilanteeseen kun tilanteeseen, kun on niin muunneltava tapaus.

  • Lena

    February 19, 2019 at 15:49
    Reply

    Leipää tulee syötyä melko paljon ja vatsan turvotusta sen myötä. Olisipa kiva kokeilla noita uutuusleipiä!

  • SAMP

    February 19, 2019 at 15:51
    Reply

    Söisin leipää joka aterialla, jos vain voisin. Kuitenkin päivittäin täytyy saada pari palaa mieluiten kaura- tai siemenleipää. Innolla kokeilisin Fazerin leipäuutuuksia 🤗

  • Kaisa Kovanen

    February 19, 2019 at 16:07
    Reply

    Leipä kuuluu päivittäin lautaselle - mikä olisikaan ihanampi arki herkku kuin juusto -kurkku-ruisleipä kahvin kanssa! En ole herkkävatsainen, mutta fazerin vatsaystävällinen kaura on löytänyt useasti tiensä kauppakoriin. Voi olla että minttu-vuohenjuustoleipä joutuu testiin lähi aikoina :)

  • Marjo k

    February 19, 2019 at 17:13
    Reply

    Syön aika vähän leipää nykyisin. Vatsa ei tykkää hiivasta. Tuo ruisleipä on tosi hyvää. Muita en ole vielä maistanut.

  • päivi

    February 19, 2019 at 17:38
    Reply

    Kiva arvonta! Meillä syödään ihan päivittäin leipää ja mielellään testaamme uusia tuttavuuksia! Mitä terveellisempi sen parempi tietysti.

  • Mi

    February 19, 2019 at 20:11
    Reply

    Leipä on herkkuani - kahvin kanssa tuore ruisleipä, makoisan artesaanileipä tai ihan vain kauraleipäpala runsaan voin kanssa: mikä arkinen ilo! Vatsan vuoksi leivän syöntiä on vähentänyt ja vehnän erityisesti, mutta nämä kuulostavat kokeilemisen arvoisilta!

  • Taru

    February 19, 2019 at 20:58
    Reply

    Leipä on ihanaa, mutta usein tuntuu, ettei vatsa sitä siedä. Fodmap-ruokavaliota yritän noudatella, mutta epäonnistuneen poissulkuruokavalion jäljiltä en kyllä osaa sanoa, mikä kaikki mahaa tarkalleen ärsyttää. Kauraleivän huomaan helpottaneen tilannetta, mutta jokin siinäkin tuntuu mättävän - kyllästyminen ehkä yhtenä tekijänä. :D Vatsaystävällinen ruisleipä on huippua, mutta sitäkään ei voi mättää kuin hullu puuroa. Tasapainoilua tämä leivänsyönti näyttäisi kovasti olevan.

  • Johanna R

    February 19, 2019 at 21:14
    Reply

    Olen aina rakastanut leipää, sitä tulee syötyä päivittäin. Lempparini on "epäterveellisempi" vaalea leipä. :P Onnekseni en ole sen kummemmin koskaan huomannut, että vatsani reagoisi erityisesti leipien syöntiini.

  • Emilia

    February 20, 2019 at 07:58
    Reply

    Ai että, ihana postaus ja kiitos että tuot oikeita kokemuksia esiin! Nää leivät menee kyllä testaukseen. Mä oon aina rakastanut leipää, mutta vihdoin viime kesänä osasin yhdistää vatsakivut ja ihottuman leipään ja etenkin gluteiiniin. Ja se turvotus mikä ihan perus leivästä tulee on niin järkky. Oon nyt kesästä asti koittanut varmaan satoja eri reseptejä ja kaikki kaupan leivät. Ykkönen mulla on tattarinäkkäri, mutta kaipaan etenkin ruisleipää ja muita pehmeitä leipiä. Ehkä näissä tuotteissa olisi toivo "normaalin" leivän takaisin saannissa ruokavalioon 😍 ja että joskus voisi vaan ostaa leivän kaupasta eikä viettää tunteja uunin äärellä!

  • leila

    February 20, 2019 at 09:01
    Reply

    Kauraa ja ruisleipää suosin ruokapöydässä.

  • Annika

    February 20, 2019 at 09:04
    Reply

    Leipä on ihanaa ja sitä tulee usein syötyä.

  • Ulla Määttä

    February 20, 2019 at 09:26
    Reply

    Mulla on ibs ja syön pääsääntöisesti gluteenitonta pakastealtaan leipää...välillä kyllästyy ja sit syö ruisleivän,huonoin seurauksin. Näitä en ole vielä maistanut,tahtoo nuissa tuoreleivissä olla aika kova hinta.Ois kiva testata.

  • Nina

    February 20, 2019 at 10:39
    Reply

    Nämä Fazerin vatsaystävälliset leivät sopivat minunkin oikuttelevalle vatsalleni 😊

  • Laura

    February 20, 2019 at 11:05
    Reply

    Rakastan hyvää ja tuoretta leipää, mutta FODMAP-oireilijana uskallan nauttia viljatuotteita harvakseltaan. Kauraleipä on arkikäytössä ja olisi ihanaa, jos myös ruisleipää voisi nauttia ilman ongelmia :)

  • Mirjami

    February 20, 2019 at 11:55
    Reply

    Rakastan leipää, ja herkkävatsaisena näitä olisi kiva kokeilla! :)

  • Sini

    February 20, 2019 at 12:18
    Reply

    Vehnä- ja hiivaleipä ärsyttää ja turvottaa. Ihana, että tällaisia leipiä tehdään! Testattu on ja hyvää on.

  • Piia

    February 20, 2019 at 12:59
    Reply

    Elin vuosia käytännössä pelkällä leivällä. Yksin asuessa ei juuri tullut kokkailtua. Leipä oli kätevä ja nopea vaihtoehto 😊 Vuosia noiden aikojen jälkeen vatsa alkoi oireilemaan, tuli turvotusta, kipuilua, vatsa aina sekaisin... Rajoitti elämää jo aika ikävästi. En oikein tiennyt mikä ruoka milloinkin sitä aiheutti. Kaikenmailman kokeiluja tuli tehtyä. Lopulta kävin lääkärissä joka kertoi IBS-oireyhtymästä ja kehoitti tutustumaan Fodmap listaan ja koostaa ruokavalio sen mukaan. Itselle sopivat raaka-aineet ja määrät kartoittaen. Leipä, se jota kohtaan rakkaus oli muuttunut jo vihaksi, oli pois kuvioista pitkään. Mikään ei käynyt. Vähäinenkin vehnä tai ruis sai vatsan kuplimaan. Kunnes lopulta kaupan hyllyille ilmestyi pikkuhiljaa näitä Fazerin vatsaystävällisiä tuotteita! Todelliset pelastajaleivät! 😄Näillä on vatsa ja sitä kautta koko elämä pysynyt paremmin tasapainossa. Ja vaikka nykyään tulee enemmän kokkailtuakin, niin kyllä leipä on silti paras aamupala ja iltapala, ja välipala ja ja.... 😄

  • Riikka Metsoila

    February 20, 2019 at 13:04
    Reply

    Leipä on parasta. Varsinkin vaalea, mutta mahani vain turpoo sen jälkeen. =(

  • Eevi

    February 20, 2019 at 14:49
    Reply

    Olen kohta vuoden päivät syönyt FODMAP-ruokavalion mukaan ärtyvän vatsan takia, samalla avomies on päässyt tutustumaan uudenlaisiin resepteihin. Ruokavalion muutos toi mukanaan gluteenittomat leivät ja 100% kauraleivät, jotka sopivat meille myös hyvin. Meillä kotona yksi lemppari iltapaloista on lämppärit, eli lämpimät voileivät! Tällä hetkellä parhaat lämppärit tehdään laktoosittomasta mozzarellasta, maidottomasta pestosta, basilikasta ja 100%-kauran viljaa olevista leivistä. Mulla rupesi tuon vuohenjuusto-reseptin myötä tehdä mieli myös jotain yhdistelmää, johon laittaisi makeaa hilloa ja esim. valkohomejuustoa... Tässähän avautui ihan uusi maailma! Ja siis erittäin mielellään otettaisiin testiin nämä Fazerin uutuudet, jotka on toistaiseksi jääneet kauppaan kilohintansa takia (terkuin nuukailija). :---D

  • Emma

    February 20, 2019 at 15:05
    Reply

    Juuri suren tässä sitä, että olen aloittanut vehnättömän ruokavalion, koska suurin osa leivistä vain saa vatsani kipeäksi. Näitä tuotteita olisi mahtava kokeilla, jospa sittenkään leivästä ei tarvitsisi luopua😍

  • Leena Karimäki

    February 20, 2019 at 15:24
    Reply

    Ruisleipää voisin kokeilla varovasti. En enään pìtkään aikaan ole voinut syödä mitään missä ruista, kun vatsa tulee todella kipeäksi.

  • Suivi

    February 20, 2019 at 15:42
    Reply

    Nuorempana söin paljon leipää, mutta teininä huomasin, että enemmän kuin 1 viipale ruisleipää päivässä teki mahan kipeäksi. Jossakin vaiheessa tuli terveydellisistä syistä viljat kokonaan pois - vaihe. Nykyään syön silloin tällöin gluteenitonta leipää, kauraleivästä pidän erityisesti. Mielellään ilman hiivaa ja turhia lisäaineita. En myöskään koskaan syö leipää ilman hyviä täytteitä, koska ne päällisethän on se juttu 😀

  • Tiina H

    February 20, 2019 at 15:45
    Reply

    Leiväksi valitsen ravinteikkaan ja tuoreen, etenkin rapeakuoriset sämpylät tai limppu uppoaa oikein hyvin ❤️

  • Jenni

    February 20, 2019 at 18:36
    Reply

    Ah leipä, juurikin ruis-ja kauraleivät ovat suurin himoni. Voisin elää niillä. 🙈Ruisleivän syöntiä piti rajoittaa jossakin vaiheessa juuri suolisto-ongelmien vuoksi. Nämä fazerin leivät ovat pelastus. Sillä varsinkaan tuo ruisleipä ei oireile mahassa enää juurikaan ollenkaan.

  • Myy

    February 20, 2019 at 19:56
    Reply

    Rakastan leipää! Niin moni kohta kirjoituksessasi osui ihan täysin yksiin. :) Kauraleivät ovat itselleni parhaita niin vatsan hyvinvoinnin kuin maunkin kannalta, ja kiinnostus heräsi myös tuota ruisleipää kohtaan

  • Miia

    February 20, 2019 at 20:28
    Reply

    Melko huono olen nykyisin syömään leipää, hiilarikammo sekä muutama vuosi sitä ennen maissa, joissa ei syöty kuin leipää lounaaksi, erotti leivästä. Nykyään syö tosi satunnaisesti kotona, mieluiten 100% kauraa. Työpaikkaruokalassa jos käyn, niin silloin saatan ottaa palan uunituoretta leipää myös. Toisinaan vatsa kestää paremmin, toisinaan oireilee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *