Tietoa mainostajalle ›

Kookos-lime-katkarapu-risotto

Joku kaipaili reseptejäni ja niin olen muuten kaivannut itsekin! Jossain vaiheessa noudatin sääntöä “1 uusi resepti viikossa”, mutta enää sille ei ole ollut aikaa. R-a-k-a-s-t-a-n ruokaa, ruoanlaittoa, leipomistakin ja itse sitä syömistä,  hehhee. Harvemmin vaan tykkään tehdä mitään dieettiruokia, joten tämä rakkaus on välillä suhteellisen petollistakin. Eilen eivät nämä murheet paljon painaneet, kun iskin sekaisin mm. hyvät määrät kookosmaitoa, kermaa ja juustoa. Maistuipa se vielä aika hyvältäkin. Teemu itseasiassa vinkkasi, että voisin harkita alan vaihtoa. Jospa vain muodin voisi jotenkin yhdistää tuohon kokkailuun?

Lopuksi se varsinainen resepti tähän namirisottoon:

muutama v.sipulin kynsi murskana

1 sipuli silppuna

3 dl risotto riisiä

hyvä loraus oliiviöljyä

2 dl kookosmaitoa

4 dl kana/kasvislientä

2 dl päärynäsiideriä

1dl kookoslime-ruokakermaa (valio)

1 dl parmesaaniraastetta

½ limetin mehu ja raastettu kuori

suolaa, pippuria, (chiliä)

rucolaa/korianteria/sitruunamelissaa jos huvittaa

(nokare voita)

suuria katkarapuja (pakastepussillinen tjsp.)

Sipulit kattilassa, kunnon oliiviöljy määrässä, vähän ruskeiksi ja lisätään riisi. Ennen kuin riisi kauheasti ruskistuu lisätään kanalientä n. 1dl. Kun se on imeytynyt lisätään kaikkia nesteitä (siideriä, kookosmaitoa, lientä) sopivissa määrin aina välillä. Niin että riisiseos pysyy koko ajan kosteana, eikä tartu pohjaan, mutta ei kuitenkaan lainehdi. Kun riisi on kypsää ja kaikki neste imeytynyt maustetaan vähän (mausteet + lime). Lisätään kerma ja parmesaani (ja voi). Annetaan hautua hetki jälkilämmöllä. Viimeiseksi sekaan sulaneet katkaravut (jotka olisi myös voitu paistaa pannulla rapeiksi ennen tätä). Risottoon voi suoraan lisäillä noita yrttejä/rehuja tai sitten vaan koristeeksi. Itse heitin vielä kirsikkatomaatteja sekaan :) Ainiin ja risoton voi tarjota myös ilman rapuja esim. lohen kanssa!

xoxo Casey

2 comments
18 likes
Prev post: i whip my hair back and forthNext post: vastauksia osa 2.

Related posts

Comments

  • Laura

    October 6, 2011 at 10:20
    Reply

    Hyvältä kuulostaa tuo resepti! Täytyy ehkä testata, vaikka risottoa en ole koskaan aikaisemmin tehnytkään... Tässä vinkki muodin ja kokkauksen yhdistämisestä: http://saralafountain.com/ ;-)

  • :) Pirtsakka :)

    October 6, 2011 at 10:27
    Reply

    Lohen kanssa kiitos varmaan tosi hyvää tykkään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *