Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lasia hirsitalon vastapainoksi

*Kaupallinen yhteistyö Lasitehdas

Kuten te kaikki varmasti jo tiedätte, on meidän talomme rakennettu hirrestä. Mikään perinteinen hirsimaja tämä ei kuitenkaan ole, sillä halusimme rakentaan modernin ja hieman tavallisesta poikkeavan hirsitalon. Hirsitalo 2.0 nimetyssä talossamme riittää esimerkiksi ikkunapinta-alaa kuin akvaariossa konsanaan. Lasi olikin yksi iso elemetti, jota halusimme tuoda reilusti taloon, vastapainoksi lämpöiselle ja pehmeälle puulle.

Päädyimme tilaamaan kaikki lasityöt Lasitehtaalta, joka oli sijaintinsa (Porvoo) ja monipuolisen osaamisensa vuoksi meille se ehdottomasti parhain ratkaisu. Alkuun oli puhetta vain saunan lasiseinästä ja -ovesta, mutta rakennusprojektin edetessä huomasimme, että lasiahan voisi hyödyntää monessa muussakin kohtaa. Seuraavaksi kyselimme mahdollisuutta toteuttaa ranskalaiset parvekkeet lasista ja sitten puhuttiinkin jo kaiteista. Lopulta ostimme Lasitehtaalta useita erilaisia lasisia elementtejä; kaiteita, pöytälevyn, parvekelasit, saunaan oven ja lasiseinän.

Lasien teettäminen on aikamoista millipuuhaa ja siinä pitää olla todella tarkkana, joten kutsuimme Lasitehtaalta työntekijät varmistamaan mitat sekä katsastamaan paikat ennen lopullista tilaamista. Lasien sävyksi valitsimme Optiwhiten, joka tarkoittaa siis täysin kirkasta lasia. Tavallisesti rautaoksidi luo kirkkaallekin lasille vihertävän sävyn, mutta Optiwhitessa vihreyttä ei ole, sillä se on rautaoksidivapaata.

Nyt muutaman kuukauden talossa asuneena ja näitä laseja tuijotelleena voin kyllä todeta, että oli oikea päätös teettää nämä kaikki osat lasista. Lasi tuo ihanaa ilmavuutta sekä tilan tuntua ja sen ainoa miinuspuoli tuntuu olevan ne sormenjäljet, joita pitäisi viikottain ehtiä pyyhkimään. Se on kuitenkin pieni haitta kaiken muun positiivisen lomassa.

Nyt en osaisi kuvitellakaan taloomme mitään metallisia saatikka puisia kateita tai ranskalaisia parvekkeita. Puhumattakaan saunan seinästä ja ovesta, sillä lasi nimenomaan tekee meidän saunasta arvokkaamman ja modernin näköisen. Olen myös todella iloinen, että mummoni vanha lasipöytä pääsi uuden lasin myötä käyttöön ja keskeiselle paikalle meidän kodissamme.

Minkälaisia lasiratkaisuja teiltä löytyy? Olisi kiva kuulla, kun meillä tosiaan on vielä rantasauna rakenteilla ja siihenkin on tarkoitus lasia ruhtinaallisesti laittaa.

kuvat minusta: Sara Vanninen

0 comments
90 likes
Prev post: Hirsitalon pihasuunnitelmaa tekemässä

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *