Tietoa mainostajalle ›

Laskiaispullakakku

Yleisön pyynnöstä laitan jakoon tämän eilisessä postauksessa ja IG-storyssä vilahtaneen pullakakun reseptin. Äitini tosiaan leipoi tätä viikonloppuna kahteenkin otteeseen ja itse pääsin herkuttelemaan pullakakulla eilen sunnuntaina. Kakku on tehty pyöreään “kuivakakku-vuokaan”, mutta maku vastaa kuivakakun sijaan laskiaispullaa.

Laskiaispullan tapaan kakku on halkaistu keskeltä kahtia ja täytetty kermavaahdolla sekä hillolla. Toki tähän voi kokeilla myös mantelimassaa, jos kokee sen viralliseksi laskiaispullan täytteeksi. Kakku on melko matala ja pieni, mutta siitä riittää n. 6-8 laskiaispullan kokoista palaa jaettavaksi. Suussa sulavan maun lisäksi kakun ulkomuoto on mielestäni todella suloinen. Hyvä äiti!

LASKIAISPULLAKAKKU

175°C / 20-25min

Taikina:

2dl vehnäjauhoja / 1dl sokeria / 1,5tl leivinjauhetta / 2tl kardemummaa

1 kanamunia / 1,5dl maitoa / 50g sulatettua margariina (jäähdytettynä)

korppujauhoja

Sekoita kuivat aineet ensin, lisää sitten muut ainekset rivakasti sekoittaen.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 20-25 minuuttia, kunnes taikina alkaa irrota reunoilta.

Kumoa ja anna jäähtyä.

Täyte:

1dl vispikermaa / 1tl  vaniljasokeria / 2-3 rkl vadelmahilloa / tomusokeria

Sekoita kerman joukkoon vanilja sokeri ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä pohjan päälle kerros hilloa sekä kermavaahtoa. Aseta kansi päälle ja hunnuta kakku tomusokerilla.

ps. Taikinan voi tehdä tuplana, mutta silloin kannattaa tehdä kaksi erillistä kakkua, sillä on tarkoitus, että kakun korkeus vastaa suurinpiirtein laskiaispullaa.

2 comments
93 likes
Prev post: 14 x arkikuvaa viikon varreltaNext post: Yhtä (lumi)kaaosta

Related posts

Comments

  • Jonnz

    February 6, 2018 at 21:45
    Reply

    Innostava resepti, muttei onnistunut! :( Pitääkö kakun olla kuohkeaa kuin kuivakakku, vai tiivistä? Myös tosi pieni tuli, max 4hlö pienen pullan kokoinen annos...

    • Kaisa
      to Jonnz

      February 7, 2018 at 11:24
      Reply

      Moikka, Voi kurjuus! Ainakin äitin oma oli suhteellisen kuohkeaa, mutta kuitenkin ihanan kosteaa ja hieman tahmaista, jos ymmärrät mitä tarkoitan? Mä kysäisen häneltä missä voisi olla vika ja palaan pian!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *