Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Oikeasti suussa sulava suklaakakku

SI MODA MAJONEESIKAKKU 3sisältää majoneesia piste.

Jos joku olisi väittänyt minulle näin viikko sitten, en olisi uskonut. Majoneesia kakussa? Yök :D

Suolaisia majoneesireseptejä väsätessä silmiini osui “majokakkuohje” ja minun piti ihan hieraista silmiäni, että ihan tosiko kyseiseen suklaakakkuun oli laitettu majoneesia. Kyllä oli ja vielä hurjat 3 desin verran. Varoituksen sana siis jo nyt, tämä ei todellakaan ole mikään ihana kevytkakku.

Tämä on niitä kakkuja, joita syödään maailman potkiessa kunnolla päähän tai silloin kun kokee ansaitsevansa suuren palkkion ison uurastuksen jälkeen. Tämä on sitä todellista lohturuokaa ja rehellisesti sanoen mehevin ja suussa sulavin suklaa kakku, jota olen koskaan maistanut. Majoneesi tekee kakkupohjasta niin täyteläisen, että se ei välttämättä kaipaa edes kostutusta tai täytettä. Jos siis olette kamppaileet liian kuivien suklaakakkuohjeiden kanssa, niin suosittelen testaamaan majokakkua. Lupaan ettette pety!

SI MODA MAJONEESIKAKKU 1“Majokakku”

3 iso kananmunaa / 1 tl vaniljasokeria / n. 3,5 dl sokeria / 3 dl majoneesia / reilu 5 dl vehnäjauhoja / 1/4 tl leivinjauhetta / 2 tl ruokasoodaa / n. 2dl kaakaojauhetta (itse käytin minttukaakaojauhetta) / 1/2 tl suolaa / n. 3dl kuumaa vettä

Lämmitä uuni 175°C. Vatkaa sokerit ja kananmunat tuhdiksi vaahdoksi. Lisää majoneesi kevyesti vatkaten.  Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne siivilän avulla taikinan joukkoon. Sekoita kevyesti nostellen. Tässä vaiheessa taikinan kuuluu olla hyvin jäykkää ja tahnamaista. Lisää vähitellen kuumaa vettä, jotta taikina notkistuu. Lopullinen taikina on huomattavasti juoksevampaa. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se joko korppujauhoilla tai kookoshiutaleilla (itse suosin jälkimmäistä, koska rakastan kookoksen makua!). Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n.  30 minuuttia. Kokeile tikulla onko kakku keskeltä kypsä.

Periaatteessa kakku on valmis syötäväksi heti, mutta sen voi myös halutessaan kuorrutta ja täyttää. Kuorrutukseen laitoin vajaa levyn verran taloussuklaata ja n. 50g voita. Sulatin ne kattilassa ja kaadoin kakun päälle. Täyte jäi tällä kertaa tekemättä, mutta voisin kuvitella, että tähän sopisi hyvin raikas mansikkakreemi. Se tekisi kakusta varmasti vieläkin täyteläisemmän.  Oma kakkuni maistui minttukaakaojauheen ansiosta pääasiassa mintulta, joten päätin korostaa makua heittämällä kuorrutuksen päälle pätkispaloja. Syntisen hyvä ja tuhti kakku kyseessä, mutta kyllä sitä välillä voi palan tällaista syödä ihan hyvällä omalla tunnolla ;)

SI MODA MAJONEESIKAKKU 2

5 comments
23 likes
Prev post: Kauniita siroja korujaNext post: Day(s) off

Related posts

Comments

  • Senja

    June 6, 2016 at 18:45
    Reply

    Ihan pakko kokeilla joku päivä! Vaikka kesäloman kunniaksi:D

    • Kaisa
      to Senja

      June 7, 2016 at 17:09
      Reply

      Suosittelen :) Kummitäti teki tämän saman kakun serkkuni ylioppilasjuhliin ja hän oli lisännyt väliin raparperihilloa. NAM! Toimii!

  • Neiti S.

    June 7, 2016 at 21:54
    Reply

    Näyttääpä herkulliselta! Pakko kokeilla. Mistä olet onnistunut löytämään minttukaakaojauhetta?

  • Telle

    August 1, 2016 at 14:52
    Reply

    Ei toi kakku millään paistu 30min! Mulla ollut nyt 50min. Muuten varmaan ihana kakku. Kokeilen raparperitäytettä...nam!

    • Kaisa
      to Telle

      August 1, 2016 at 22:55
      Reply

      :o mulla kyllä paistui! Ehkä mulla oli laakeampi vuoka? Kakku saa kyllä jäädä vähän tahmeaksi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *