Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Syksyisiä omenareseptejä

Parasta juuri nyt: (äidin) kotipihan omenapuun omenat ja itse tehty omenapiirakka.

Omenasato on tänä vuonna ollut erityisesti vanhempieni luona ihan mieletön ja äiti toikin minulle vastikään korillisen omenoita. Meidän omassa puussa ei sen sijaan ole jostain syystä omenia tai ainakaan syöntikelpoisia sellaisia tänä vuonna näkynyt. Mutta eipä tuo haittaa, sillä tykkään muutenkin tästä punertavasta lajikkeesta enemmän kuin meidän pihapuun vihertävästä (valkeakuulas?). Omenalajit eivät ole ihan ominta alaani…

Omenareseptit sen sijaan ovat ja siksi ajattelinkin, että voisin näin syyskuun ja satokausikalenterin kunniaksi vinkata muutamista omenaresepteistä, joita olen itse vuosien varrella suosinut useaankin otteeseen. Kotipuusta poimitut mehukkaat omenat taipuvat tietenkin parhaiten klassiseen omenapiirakkaan. Reseptejä omppopiirakkaan löytyy varmasti tuhansia, mutta omia ikisuosikkejani ovat helppo, mikrossakin tarpeen tullen valmistuva Kaura-omena-paistos, jota olen monesti tarjonnut hätävarana vieraille, sekä taivaallinen vain hieman enemmän aikaa vievä Tarte Tatin. Piiraiden lisäksi omenoista saa tehtyä helposti hilloa tai omenasosetta. Itse tykkään maustaa omppohillot esimerkiksi kanelilla, appelsiinin kuorella, vaniljalla ja/tai kardemummalla.

Omenahilloa voi sitten hyödyntää pitkin talvea vaikkapa juustojen kaverina tai puuron seassa. Puurosta tulikin mieleen, että voisin taas pitkästä aikaa tehdä tätä Omenaista manteliuunipuuroa, joka sopii erinomaisesti vaikkapa syksyiseen brunssipöytään. Muutenkin sitä voisi aina välillä muistutella itselleen, että omena ei ole pelkkä makeiden jälkiruokien ainesosa, vaan taipuu hienosti myös ruokaisampiin resepteihin ja suolaisiin tarjottaviin. Tästä esimerkkinä sosekeitot, joihin omena tuo ihanan maun. Kokeilemisen arvoinen on mm. viime syksynä kehittelemäni Kanelinen kurpitsakeitto. Salaatit ovat toinen hyvä vaihtoehto on kokeilla omenoita ruokaresepteissä. Omena tuo niihinkin kivan vivahteen. Tämä Syyssalaatiksikin nimeämäni ompposalaatti oikein huutaa syksyä niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin.

Olisi kiva kuulla minkälaisia luotto-omenareseptejä teiltä löytyy? Entä tykkäättekö ylipäätänsä hyödyntää satokausikalenterin mukaisia kauden parhaita raaka-aineita?

0 comments
106 likes
Prev post: Inspiraatiota raskauspukeutumiseen syksyllä/talvellaNext post: Ikävä paperikuvia ja valokuva-albumeita

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *