Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Syksyn ensimmäinen omenapiirakka

SI MODA FOOD TARTE TATIN SI MODA FOOD TARTE TATIN SI MODA FOOD TARTE TATINLöysin lähikaupasta niitä kunnon omenapuu-omenia (joita lapsena käytiin varastamassa naapureilta) ja päätin leipoa syksyn ensimmäisen omenapiiraan. Pimenevät syysillat, kynttilät ja uunituoreen omenapiirakan tuoksu kuuluvat yhteen. Tällä kertaa tein moneen otteeseen hyväksi todettua Tarte tatinia, jota olen tehnyt myös raparperista ja ananaksesta. Mausteita muuttelemalla saa kivaa vaihtelua piiraaseen.

Nopea Tarte tatin omenoilla:

3-5 omenaa ohuina siivuina / n.40 g margariinia / 1,5 dl fariinisokeria

1,5 dl vehnäjauhoja / 1 tl kanelia / 1 tl vaniljasokeria / 1-2 tl kardemummaa / 1 tl leivinjauhetta / 100 g pehmeää margariinia / 1 dl sokeria / 2 munaa

Voitele vuoan pohja paksuhkolla kerroksella margariinia (vuoka kannattaa olla umpinainen). Levitä päälle fariinisokeri ja omenasiivut. Vatkaa margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita mausteet, leivinjauhe ja vehnäjauho. Lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina omenien päälle. Taikinan kuuluu olla hieman tahmeaa. Paista 200°C:ssa n. 30 minuuttia. Anna piirakan hieman jäähtyä ja kumoa se tarjoiluastialle.

1 comments
5 likes
Prev post: Leo LeidiNext post: 3X

Related posts

Comments

  • sinii

    January 16, 2015 at 15:41
    Reply

    oo näyttää niin hyvälle!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *