My type of homefood

Pitkästä aikaa ruokapostausta ja vähän erilaista semmoista. Teen aika harvoin mitään peruskotiruokia, ei sillä etten tykkäisi niistä, mutta kun rakastan kaikkia erikoisia gurmee ruokia! Ja muutenkin tämmöisiä laatikkoruokia saisin syödä viikon verran putkeen yksin. Nyt kun Teemu on tulossa tänne niin onpahan sillekin ruokaa. Eli tässä mun versio tutusta makaronilaatikosta:
Kanapestomakaronilaatikko
(en ole järkevämpää nimeä keksinyt, keksikää te :D)
400g broilerin jauhelihaa
sipuli silppuna
2 valkosipulia silppuna
puolipussia? makaronia (itse käytin tähän fusilleja, kun sattui olemaan)
3-4 isoa ruokalusikallista pestoa
suolaa, pippuria, pestomaustetta ja vaikkapa chilimaustetta jos haluaa tulisuutta
5 dl maitoa
1 muna
pari kourallista juustoraastetta
Keitellään vettä ja paistetaan jauheliha sipuleineen (ja minähän tietty unohdin ne tänään, noo hyvää tuli ilmankin!)
Makaronit kattilaan (älä keitä ihan läpikypsiksi).
 Mausta kanamössö kuten haluat, kannattaa tehdä suht mausteista, että makua riittää makarooneihinkin.
Valmista munamaito sekoittamalla rikottu muna maitoon.
Kaada seos tasaisesti sekoitettujen makaronien ja jauhelihan päälle.
Peitä koko komeus juustoraasteella (tässä mozzarellaa ja parmesaania sekoaisin)
Paista 200 asteessa reilupuolituntia ja anna seisoa hetki uunista tulon jälkeen (munamaito kiinteytyy).
Nyt jos joku näppärä huomaa, että valmis ruoka on eri astiassa, kuin tämä, niin sattuipa mulla toinenkin moka tätä tehdessä. Neljännen kerran tässä kämpässä teen saman virheen, eli yritän tunkea tuon ison vuoan 2 levyiseen miniuuniini eikä se sinne mahdu! Sain siis sählätä oikein kunnolla ja vaihtaa astioita. Loppu hyvin kaikki hyvin, masu on täysi!
P.S.Toivottu joululahjapostaus tulossa piakkoin, eli heti kun saan kollaasin kasaan :)
xoxo
Casey
XOXO
signature

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 Comments
  • Anonymous
    December 13, 2010

    Vaikuttaapas hyvältä reseptiltä!Täytyy kokeilla joku kerta!:) Mistä olet muuten ostanut tuon peston? Onko eri pestoissa mielestäsi paljon eroja? Itse en ole paljon pestoa käyttänyt, niin en niistä oikein mitään tiedä..:DT. Anna

  • Anonymous
    December 13, 2010

    namskis :p itse himoitsen pestoo muffinnien ja pastan kanssa, pitääkin kokeilla sun reseptiä :Dminkä värinen siitä vanhojen tanssi mekosta tulee, jota olet tekemässä ja miten se edistyy?

  • Casey
    December 13, 2010

    Anna, tuo pesto ostettiin äitin kanssa laivalta kun siljalla oli ne italia viikot. Normaalisti teen peston itse tai sitten käytän ihan sitä rainbown? vihreää purkkia. Oma tekemä menee kaikkien ylitse, mutta tuo laivalta ostettu oli kyllä myös hyvää. Parhaita löytyy varmasti stockalta ja pikku herkkukaupoista. Kannattaa laittaa muutama extra euro jos haluaa parempaa:)Anonyymi, mä tykkään myös lämpimissä leivissä, salaateissa yms. Muffinnien kanssa en ole koskaan maistanutkaan? mutta kuulostaa hyvältä:Dpesto on kyllä niin parasta varsinkin itse tehtynä! Mekosta tulee turkoosinsininen ja se on nyt ollut koulukiireiden myötä vähän tauolla, mutta pian taas pääsen sitä täysillä työstämään!

  • marko
    December 13, 2010

    äidin kielen oikein kirjoitus ja vieras kielisten sanojen kirjoitus asu. miten helvetissä kehtaat julkasta tollasta paskaa?

  • Casey
    December 13, 2010

    marko, helvetissähän kehtaan, mitä sinä helvetti luet jos ärsyttää :DD ohhoh.no nyt vakavissaan vastaus.Eli olen pahoillani parista äidin_kielen! näppisvirheestä, joita tulee kun kirjoitan nopeasti. Ja tiedän ettei "homefood" ole ehkä se oikea sana mutta kelpaa mulle. peace!

  • heikki
    December 13, 2010

    gurmee on lempparini =)

  • Anonymous
    December 14, 2010

    tosi kiva resepti, pitää kokeilla viikon loppuna poikakaverin kanssa. "perus" makrulaatikko onkin jo vähän nähty juttu. loistoidea tää kanan ja peston yhdistäminen tälläsee vanhaa perinneruokaa. voisitko laittaa sun omatekemän peston ohjeen ku en tiedä miten se tehdään?ps. ihana blogi.

  • Marian
    December 14, 2010

    looks yummy! x

  • Casey
    December 14, 2010

    Anonyymi, pestoon tulee 1 ruukullinen tuore basilikaa basilikaa, 2 valkosipulin kynttä, kourallinen pinjansiemeniä, suolaa, sokeria, vähän pippuria ja kourallinen parmeraaniraastetta. Kaikki nuo sekaisin jollain survaimella ja sitten lisäät oliiviöljyä sen verran, että seos on sopivan "vetistä" :) Kokeilemalla löytää parhaat määrät aineksiin!

  • Anonymous
    May 14, 2011

    mikä on broileri jauheliha? :)) siis tarkoitatko että 400g jauhelihaa sekä broileria?

Previous
Snowman
My type of homefood