Lohipita

SI MODA FOOD LOHIPITA 2

Ruoanlaittoinspiraationi on ollut hieman kateissa. Ruokaa kyllä teen useampana päivänä viikossa ja joskus parikin kertaa päivässä, mutta jostain kumman syystä ne perinteiset makaronilaatikot eivät tänne blogiin asti päädy. Eilen iski sitten inspiraatio. Se lähti tsatsikihimosta, josta voin syyttää erästä bataattiburgerikuningatarta. Mieleni ei kuitenkaan tehnyt burgereita vaan kalaa. Ja nimenomaan pitaleivän välissä. Tuli ihan mieleen ne omituiset raskauden aikaiset ruokahimot. Noh tästä himosta syntyi uusi ruokasuosikkini lohipita. Ihania makua ja erittäin freshiä. Jos olisi vielä ollut aikaa leipoa pitaleivät itse, olisin antanut tästä annoksesta täyden kympin itselleni. Nyt on tyytyminen ysipuoleen.

SI MODA FOOD LOHIPITA 1

Lohipita (4 hengelle)

4-8 pitaleipää koosta riippuen (hyvistä resepteistä saa vinkata!) / n. 400g lohta joko valmiina ruodottomina kuutioina tai fileenä / eri salaatteja / tomaattia / kurkkua / avokadoa

Kalan marinadi

loraus soijaa / loraus Kabayakikastiketta (tämän voi korvata sekoittamalla 1 osan sushiriisiviinietikkaa ja 2 osaa soijaa = makea soijakastike) / 1 valkosipuli silputtuna / 1 tl wasabi&sesami-mausteseosta / 1 rkl limen mehua / raastettua inkivääriä

Sekoita marinadin ainekset ja anna lohipalojen maustua siinä vähintään tunnin verran. Paista lohet pannulla.

Kastike

1 kermaviili / tuoretta ruohosipulia silputtuna / 1/2 pkt fetajuustoa murustettuna / 1/2 limen mehu / suolaa / sokeria

Sekoita kastikkeen ainekset. Täytä lämmin pitaleipä paistetulla kalalla, kastikkeella ja lisukkeilla. Enjoy!

XOXO
signature

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments
Previous
Auntie look alike