Syksyn kaksi suurinta tyylisuuntaa – kumpaan itse lähtisit?

Posted on

Vielä hetken aikaa saadaa toivottavasti nautiskella kesästä ennen, kuin on aika kaivaa villaneuleet ja muut ihanat syysjutut esille. Syysmuodista saa kuitenkin jo haaveilla ja puhua, joten ajattelin nyt omistaa muutaman postauksen sille aiheelle. Miettiä mitkä elementit nousevat tänä syksynä esille katumuodista? Mitkä ovat ne kuumimmat trendit? Ja entä miten sitä voisi hyödyntää jo olemassa olevia vaatteita ja saada ne näyttämään ajankohtaisilta?

Aloitetaan sillä, että tänä syksynä on ehkä hieman poikkeuksellisesti kaksi isoa, selkeää trendisuuntausta, joissa on paljon eroavaisuuksia keskenään, mutta myös jotain yhteistä löytyy. Niiden inspiraatiot kumpuavat hyvin eri lähtökohdista ja eri aikakausilta. Rennompi näistä henkii alamaailman kulttuuria, 90-luvun grungea. Uusien vaatteiden ostaminen ei ollut se juttu, vaan vaatteita hankittiin kierrätyksestä ja tuunattiin itse. Niiden ulkomuoto sai ja pitikin olla vähän nuhjuinen. Myssymäiset pipot ja valmiiksi rispaantuneet neuleet ovat tämän tyylin pohja. Oleellisesti tähän liittyy myös ruudullinen tweed ja leopardikuosi. Jykevät maiharit kruunaavat ronskin lookin, mutta ripauksen naisellisuutta siihen tuo päällysvaatteina käytetyt alusvaatteet.

Toinen tyylisuuntaus on edellistä hillitympi, klassisempi ja tietyllä tapaa arvokkaampi. Siinä on vahvoja viitteitä 70-luvulta ja se henkii keskiluokan eli porvariston elämää. Ja nimenomaan ranskalaisen porvarinaisen elämää. Tyylin avaintuotteita ovat polvipituiset, country-henkiset ruutuhameet ja naiselliset silkkipaidat. Asusteista pitkät saappaat, olkalaukut ja kuviolliset silkkihuivit on niitä oleellisimpia. Koruista porvarinainen valitsee ronskit kultakorut tai kiilloitetut helmikorut. Klassisten jakkujen lisäksi neuletwinsetit voidaan listata kuuluvaksi myöskin tähän “bourgeois”-nimeä kantavaan trendiin.

Keskenään nämä kaksi tyylisuuntaa ovat tosiaan hyvin erilaisia, mutta tarkkasilmäiset jo varmasit huomasivatkin, että molemmissa vilahtaa samoja kuoseja. Ruutukuosit ovat grunge-tyylissä ronskeja ja suuria, kun taas bourgeois-tyylin pohjana ovat sirommat ruutukuosit. Leopardikuosia grungessa suositaan ronskilla otteella, isoina elementteinä, kun taas bourgeois käyttää sitä hyvin hienostuneesti ja pienissä määrin. Värimaailmoissa on myös selkeitä yhteneväisyyksiä, sillä molemmista voi bongata eri ruskean sävyjä.

Jos minun pitäisi valita kumpaan kelkkaan sitä nyt hyppäisin, niin kyllä tuo ranskalainen porvarinainen veisi tässä kohtaa voiton. Vaikka tykkään yhdistellä rentoja vaatekappaleita omassa tyylissäni, niin grunge menee kaikessa huolettomuudessaan ja viiimeistelemättömyydessään jo hieman liian pitkälle omaan makuuni. Kumpi näistä on teidän suosikki?

Bourgeois

RUNWAY: Celine / Burberry / Victoria Beckham

RETAIL: &Other Stories blouse / Zara blazer / Chloe bag / Apart flannel skirt / Zara boots

Karen by Simonsen checked skirt / Zara earrings & scarf

Grunge

RUNWAY: Versace / Agnona

RETAIL: Oakwood fake fur / Zara knit & pants / Wood Wood beanie / Zara shoes / Loewe bag / Missguided lace bodysuit

XOXO
signature

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

Previous
Takana onnistuneet häät
Syksyn kaksi suurinta tyylisuuntaa – kumpaan itse lähtisit?