Kaupallinen yhteistyö: Crème Bonjour

Sesonkiruuista puhuttaessa loppukesä/alkusyksy on ajankohdaltaan minulle se kaikista loogisin ja ehkä antoisin. Metsästä löytyy tuolloin marjaa ja sieniä. Satoa korjataan niin omalta kasvimaalta kuin isoilta pelloiltakin. Omenapuusta putoilevat omput ja luumupuusta luumut. Herukkapensaat ovat täynnä pientä marjaa ja kukin hyödyntää näitä tavallaan. Tehdään hilloja, mehuja ja kiisseleitä. Sienet päätyvät keittoihin, piirakoihin ja täyteläiseen pastaan. Kauraomenapaistosta tuskin kukaan pystyy ohittamaan syyskuun ensi viikoilla. On tämä syksy ihanaa aikaa, myös ruokamielessä.

Tänään ajattelin jakaa teille kaksi tähän hetkeen sopivaa reseptiä, joista toinen on ihan uutukainen ja toinen itse asiassa muunnos yhdestä kaikkien aikojen suosikkireseptistäni täällä blogissa. Linkin takaa löytyy erittäin autenttisia blogikuvia monien vuosien takaa, mutta ei sitä makuelämystä kuvien laadussa taideta mitata. Tätä reseptiä on luettu (ja toivottavasti kokeiltu) tuhansia ja tuhansia kertoja. Saa nähdä pääseekö sen 2.0 versio yhtä suureen suosioon.

Molempien reseptien salaisuus piilee täyteläisessä Crème Bonjour tuorejuustossa. Olen juustojen ystävä henkeen ja vereen sekä ehdottomasti sitä mieltä, että pehmeä juustoinen maku kruunaa todella monen annoksen. Siitä syystä tykkään käyttää mm. juuri tuorejuustoja ahkerasti sekä leivonnassa että ruoanlaitossa. Klassinen Crème Bonjour on minulle tuttu jo lapsuudesta, kun äiti osti näitä kotiin ja hyödynsi niin ikään monella eri tapaa. Äidiltä olen myös oppinut tavan ottaa vähintään yhden purkin tuorejuustoa esimerkiksi mökille mukaan. Se on loistava hätävara esimerkiksi maukkaaseen kastikkeeseen, sosekeittoon tai ihan vaan leivän päälle. Maustamattomasta voi puolestaan loihtia helposti jälkiruoan ja hyödyntää leivonnassa.

Tiesittekö muuten, että Crème Bonjourin juustoja on ollut tarjolla Suomessa jo vuodesta 1984? Tämän yli 30-vuotisen taipaleen aikana makuvariaatioita on tullut maustamattoman tuorejuuston ohelle rutkasti lisää ja nyt valitsin niistä tähän postaukseen muutamat omat suosikkini. Aina yhtä toimivan Valkosipulin, ruoanlaiton ykkösen Mustapippurin sekä sesonkiin sopivan Kanttarellin. Viimeisenä mainittua käytän tänään Instagram Storyn puolella kokkailuvideoissa, mutta kahteen ensimmäiseen liitetyt reseptit löytyvät tästä postauksesta.

Ensimmäisenä päädyin kehittelemään syksyn kunniaksi ultimaattisen sienikeiton, jossa yhdistyisi tuorejuuston pehmeys, yrttien aromit sekä kanttarelleille ominainen maku. Tarjoilin tätä eilen miehelleni lounaaksi ja hän oli ainakin aivan myyty :D Mikäli innostutte kokeilemaan ja jakamaan vaikka annoksesta kuvaa somessa, niin tägätkää ihmeessä minut mukaan! Olisi ihana nähdä teidän kokkailuja myös :)

Täyteläinen kanttarellikeitto

200g kanttarelleja / 100-200g Créme Bonjour Mustapippuri -tuorejuustoa / 1 sipuli / 2 valkosipulin kynttä / voita n. 50g / 3 rkl vehnäjauhoja / 4-5dl kasvislientä / 0.5-1dl valkoviiniä / loraus hunajaa / sitruunamehua / tuoretta persiljaa ja timjamia / 2dl kuohukermaa 

Puhdista ja halutessasi pilko kanttarellit. Kuullota sienet kuumalla pannulla (ilman voita), niin että niistä irtoaa neste. Kun neste on haihtunut, lisää voi ja pieneksi pilkotut sipulit. Kuullota hetki. Lisää vehnäjauhot ja kääntele ne sekaan. Seuraavaksi on tuorejuuston vuoro, anna sen sulaa joukkoon ja aloita sitten nesteen lisääminen. Lisää kasvislientä pikku hiljaa, jotta seoksesta tulee tasainen. Lisää viini ja loraus hunajaa. Anna kiehahtaa. Purista joukkoon hieman sitruunamehua ja lisää silputut yrtit. Lisää lopuksi kuohukerma ja anna seoksen lämmetä. Keiton päälle voit paistaa muutaman ekstra sienen ja silputa kevätsipulia.

Kuten jo aikaisemmin kerroin, päädyin toisena reseptinä tuunaamaan uusiksi vanha klassikon. Aikaisemmin nämä hittikanarullat täyttyivät tuorejuuston lisäksi mm. parmankinkulla, mutta nyt sisältä löytyy yllätys, yllätys sieniä. Kana ja sienet yhdistelmänä saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta luottakaa minuun. Kanttarellit sopivat kanan kylkeen loistavasti.

Kanarullat sienitäytteellä

ohuita kanafileita / oliiviöljyä / valkosipulia / kevätsipulia / persiljaa / timjamia / hunajaa / kanttarelleja / voita / 200g Créme Bonjour Valkosipuli -tuorejuustoa / coctailtikkuja

Laita kanat maustumaan vähintään pari tuntia ennen. Sekoita astiassa oliiviöljy, pari pilkottua valkosipulin kynttä, kevätsipulisilppua, hunaja, persilja ja timjami.  Lisää kanat ja anna maustua jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön n. 1/2h ennen. Kuullota putsatut sienet kuumalla pannulla. Lisää voita ja kevätsipulia, kuullota hetken vielä ja siirrä sivuun. Ota maustuneet kanafileet yksi kerrallaan alustan päälle, sivele päälle reilu kerros valkosipulituorejuustoa ja lisää muutamat sienet. Kääri rullalle ja siirrä uunivuokaan. Voit lisätä vuokaan mukaan esimerkiksi kirsikkatomaatteja. Pirskottele päälle vielä oliiviöljyä. Paista kanarullia uunissa 200°C n. 15-20 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

XOXO
signature

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment
  • ida ihana
    September 12, 2020

    Ai että kun näyttää hyvältä, tuota kanttarellikeittoa täytyy kyllä kokeilla!!:) Meidän vanhempien mökiltä olen saanut kanttarelleja, ja pastakastiketta on jo niistä tehty, mutta tuota keittoa kokeillaan kyllä seuraavaksi. Kiitos vinkistä!
    Ihanaa viikonloppua,
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Previous
Luottomekko
Sesonkiruokaa x 2