25 something

SI MODA 25 SOMETHING 1Eikös se vähän niin mene, että kun mittariin pärähtää yli 25 vuotta, sitä alkaa ilmoittaa oman ikänsä hieman suurpiirteisempänä? 25 something kuulostaa vielä nuorekkaalta, mutta kertoo, että elämänkokemustakin löytyy.

Minulla ei tosin ole vielä ollut mitään ongelmia ilmoittaa oikeaa ikääni ja miksi olisi? Täytin eilen 28-vuotta ja piste. Ikä on muutenkin hassu asia. Harvemmin mietin tai edes muistan omaani, mitä nyt juuri syntymäpäivien tienoilla. Olen aina ollut se joka sopeutuu (ikä)joukkoon kuin joukkoon. Täysi-ikäisyyden saavutettuani minut käännytettiin kesätöistä ovelta takaisin, koska kuulemma alle 16-vuotiaat tekivät ulkona pihatöitä. Samassa paikassa kuukautta myöhemmin toimistotyökaverini ihmettelivät, että enkö tosiaan ole vasta kuin 18-vuotias. Ensimmäinen huti taisi mennä ulkonäön, toinen enemmänkin juttujen tason piikkiin. Tosin osaan minä näyttää huomattavasti itseäni vanhemmaltakin (viiden yön valvomisen jälkeen erityisesti) sekä kuulostaa itseäni nuoremmalta ala-arvoisilla jutuillani.

SI MODA 25 SOMETHING 2Usein tilanne ja ulkoiset tekijät sanelevatkin sen minkä ikäiseltä joku henkilö vaikuttaa. Mutta kuinka paljon sitä nykypäivänä ikää enää mietitään? Toki täysi-ikäisyys ja siihen liittyvät rajoitteet ovat edelleen voimassa ja niitä valvotaan, mutta noin muutoin uskoisin, että ikä on pääasiassa pelkkiä numeroita, kuten sanonta kuuluu. Monet osaavat olla välittämättä sekä omasta että toisten todellisesta ikäluvusta ja heittäytyä tilanteisiin. Olen todistanut useita upeita liittoja, pari- sekä ystävyyssuhteita, joissa ikäeroasioihin on suhtauduttu yhtä ihanan välinpitämättömästi kuin teininä kotiintuloaikoihin.

Ehkä iän ilmoittaminen epämääräisenä lukuna onkin peruja tästä. Sen sijaan, että koettaisiin häpeää todellisesta iästä ja haikailtaisiin nuoruuden perään, ei haluta määritellä todellista ikää, koska sillä ei ole _mitään_ merkitystä. Elämäntilanne, arvot ja asenteet kertovat sinusta paljon enemmän kuin joku tarkka numero. Sen takia “25 something” on mielestäni loistava ilmaisu kaiken kaikkiaan. Esimerkiksi minusta se kertoo tällä hetkellä, että olen aivan yhtä valmis leikkimieliseen lumisotaan toppa-asuissa kuin keskustelmaan hieman syvällisemmistä asioista viiden lapsen äidin kanssa tai lähtemään tyttöjen kanssa baariin kreisibailaamaan kuin täysi-ikäisyyden juuri saavuttaneet.

Age is a question of mind over matter. If you don’t mind, it doesn’t matter.

– Satchel Paige –

SI MODA 25 SOMETHING 3Jotta tämä ei nyt vaikuttaisi siltä, että täällä ei podeta pienintäkään ikäkriisiä, niin minun täytyy vielä kertoa yksi asia eiliseltä. Kaikkien ihanien onnittelujen seasta yksi nousi ylitse muiden. Se taisi olla viimeinen onnittelu, jonka puolilta öin sain, mutta se nimenomainen viesti laittoi ison hymyn huulilleni. Eräs rakkaista ystävistäni lähetti snapchatillä synttärionnittelut ja totesi loppuun “olet edelleen yhtä kaunis kuin 18-vuotiaanakin”. Hyvä fiilis valtasi mielen, kunnes havahduin.

Tämä, jos joku kertoo, että kyllä sitä sisimmässä ne jo olemassa olevat sekä tulevat juonteet sekä rypyt hieman jännittää. Hah! Onneksi ympärillä on näitä ihania ihmisiä, jotka jaksavat nähdä vaivaa ja huijata meitä kohteliaisuuksilla, jotka uskomme sinisilmäisinä. Forever young!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Sydänburgerit