3 x Trendikäs syystyyli mekossa

*Kaupallinen yhteistyö Sokos

Muistatte ehkä miten toteutin huhtikuussa 3 x kevättyyli -postauksen yhteistyössä Sokoksen kanssa. Tämä yhteistyö saa nyt jatkoa ja olen siitä kovin iloinen. Sokokselta löytyy monia suosimiani skandimerkkejä kuten Y.A.S, Tiger of Sweden, Filippa K ja Sand, joten mielelläni lähdin taas katsastamaan mitä ihania syysuutuksia heiltä löytyykään.

Tämän kertaiseksi teemaksi valikoitui syystrendit ja päätin toteuttaa sen pohjalta kolme erilaista trendikästä syysasua, joissa kaikissa on pääosassa mekko. Alkusyksystä kirjoitin teille syksyn suurimmista trendeistä ja kerroin kuinka monet niistä toimivat nimenomaan hienosti mekkojen muodossa. Oli siis luonnollista lähteä rakentamaan näitäkin asuja mekkojen ympärille.

Valitsemani mekot ovat keskenään hyvin erilaisia ja olen yrittänyt parhaani mukaan myös asustaa ne eri tavoin. Monesti mekkoja pidetään enemmän kesävaatteina, mutta itse tykkään käyttää niitä ympäri vuoden. Muutamalla näppärällä vinkillä kesän suosikkimekolle saa rutkasti lisää käyttöaikaa. Erikseen ovat sitten vielä muhkeat neulemekot, jotka ovat jo sellaisenaan omiaan syys- ja talvikeleille.

Aloitetaan omalla suosikkimekollani, jonka päätin itse asiassa myös lunastaa itselleni kuvauslainoja palauttaessa. Kyseessä on siis tämä Part Two:n kukkakuosillinen, rouheasta kreppikankaasta valmistettu maksimekko, joka ei liioin rypisty. Suosin tällaisia mekkoja erityisesti reissuilla, koska näitä ei tarvitse alkaa silittämään määränpäähän saavuttua ja ne sopivat hyvin monenlaisiin tilanteisiin.

Tässä kyseisessä mekossa on ihana syksyyn sopiva, ruosteen punainen sävymaailma, jota halusin vielä korostaa Tiger of Swedenin oranssinpunaisella neuleella. Tässä muuten näkyy ehkä se trendikkäin tapa pukea mekko tänä syksynä; mekko yhdistettynä muhkeaan neuleeseen. Materiaaleilla leikittely on tässä kohtaa avainsana, jolloin neuleen ja mekon kontrastit pääsevät vielä paremmin esille. Kreppimekon lisäksi esimerkiksi pitkä satiinimainen mekko toimisi yhtä hyvin neuleen alla.

neule TIGER OF SWEDEN (EAN 5713112607726)

mekko PART TWO (EAN 5713344426133)

Toiseen asuun valitsi neuleen sijaan neuloksesta valmistetun mekon. Neulemekko on vuodesta toiseen klassinen valinta ja tänä syksynä erityisesti tällaiset oversize-malliset neuleet, jotka menevät pituudensa puolesta mekosta ovat trendikkäitä. Lyhyehkön mekon pariksi sopii parhaiten pitkät saappaat, jotka jättävät ihoa/sukkahousua näkyviin vain hitusen.

Mitä pidemmälle syksyä mennään, sitä paljaammalta v-aukko saattaa joistakin meistä tuntua. Kaula ja dekoltee kaipaavat jo suojaa viimalta, mutta vielä ei ehkä tee mieli kaivaa villahuiveja esille. Helppo kikka saada v-aukkoisille paidoille ja mekoille lisää käyttöaikaa kylmillä keleillä on pukea alle pooloneule. Tässä asussa yhdistin mustaan neulemekkoon ruskean pooloneuleen. Ruskea on ehdottomasti yksi kauden suurimmista trendiväreistä ja se toimii hienosti myös yhdistettynä klassiseen mustaan. Sandin pooloneule oli muuten juuri sopivan ohutta neulosta puettavaksi mekkojen ja muiden alle, myös ruskean sävy on mielestäni tässä ihan nappi.

Tähän asuun olen näköjään onnistunut upottamaan useammankin tämän syksyn trendin ja viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä täytyy nostaa vielä esille tuo leopardikuosinen tekoturkis. Eläinkuosit ovat ehdottomasti se isoin kuositrendi tänä syksynä ja etunenässä tulee tämä villikissakuosi, joka toimii niin sisä- kuin päällysvaatteissakin, asusteista puhumattakaan. Itseltäni leokuosinen tekoturkis löytyy jo ennestään, mutta tässä hyvä vinkki niille, jotka omaansa vielä metsästävät.

neulemekko STEFANEL (EAN 8059782951620)

pooloneule SAND (EAN 5702539618033)

tekoturkis FRANSA (EAN 5713346899584)

Viimeiseen asukokonaisuuteen päädyin valitsemaan mekon yhdeltä lempibrändiltä eli Y.A.S:ilta. Tässä on mielestäni hyvä esimerkki oikeasti monikäyttöisestä mekosta. Musta pitsisomisteinen mekko on helppo asustaa arkisempiin menoihin tai juhlavaan tilaisuuteen. Se toimii ympäri vuoden, niin kesäkuumalla kuin talvellakin. Neuleen, sukkahousujen, korollisten nilkkureiden ja korujen kera voisin pukea tämän kylmemmän kauden juhlaan. Arkisemmilla asusteilla siitä saisi muokattua sopivan työasun. Kesällä mekon kaveriksi sopisi puolestaan sirot sandaalit ja olkihattu. Festareillekin tämä kävisi, kun pitsimekon parittaisi maiharien kanssa.

Tällä kertaa tarkoituksena oli kuitenkin koota syyssäihin sopiva asu, joten päätin pukea mekon kanssa pidemmän neuletakin ja nilkkurit. Kerrospukeutuminen on aina yhtä trendikästä kuin myös kannattavaa ilmojen viiletessä, mutta siinä on syytä olla tarkkana mittasuhteiden kanssa. Tässä asussa neuletakki loppuu juuri sopivaan kohtaan, kuten myös nilkkureiden varsi. Jos ne olisivat olleet yhtään pidemmät tai lyhyemmät olisi kokonaisuudesta tullut liian raskas.

mekko Y.A.S (EAN 5713744013558)

neuletakki THE LAB (EAN 5702539463367)

Olisi kiva kuulla taas mikä näistä asuista oli teidän suosikki?

photos: Alexa Dagmar, edit: me

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Kati Elisa
    September 30, 2018

    Tuo v-aukko mekko yhdistettynä pooloon on kyllä helppo toteuttaa! Itse en osaa käyttää koko pitkää mekkoa kuin kesällä, harmi näyttää nimittäin todella upealta tuo kukkamekko 🙂

Previous
Uusi kamera ja Pariisin syksy