4x tee se itse -ideaa lasten syntymäpäiville

*Kaupallinen yhteistyö Brother

Te tunnette minut; luova käsillä tekeminen on juttuni. Kuten ovat myös erilaiset juhlat, niiden ideointi, järjestäminen ja yksityiskohtiin panostaminen. Kaikenlainen pieni näpertely ja kauniit loppusilaukset saavat minut hullaantumaan. Voitte siis olla varmoja, että melkein hypin tasajalkaa, kun Brother ehdotti minulle yhteistyötä heidän P-Touch Cube -tulostimeen liittyen. Sen avulla voisin viedä askartelut ja tuunaukset uudelle tasolle. Älypuhelimiin yhdistyvä tarratulostin oli minulle entuudestaan nimeltä tuttu, mutta pikaisen selvittelyn jälkeen sain tietää, että kone pystyisi paljon muuhunkin, kuin tulostamaan yksinkertaista tarranauhaa, jolla merkitä vaikkapa maustepurkit.

P-Touch Cube-tulostimella on mahdollista tulostaa tarranauhan lisäksi myös silkkinauhaa sekä silitettävää kangastarraa, jolla voi kätevästi nimikoida lastenvaatteet. Värivaihtoehtoja näihin kaikkiin on lukuisia. Tarratulostinta voi hyödyntää niin kodin järjetelemiseen kuin esimerkiksi juhlien somistamiseen sekä lahjojen viimeistelyyn. Kätevintä tulostimessa on se, että sinulla oli itse mahdollisuus suunnitella kirjoitettavat tekstit sekä kuvat näppärästi omalla puhelimellasi tai tabletilla. Suunnitteluun käytettävä sovellus on ilmainen ja sitä voi kokeilla jo ennen koneen hankkimista. Oman luonnokset on mahdollistaa tallentaa ja tulostaa sitten, kun itselle parhaiten sopii.

Meillä oli juuri sopivasti lasten syntymäpäivät käsillä, joten lähdin ideoimaan ne mielessäni erilaisia käyttötapoja tälle monitoimitulostimelle. Ja koska kyseessä oli lasten syntymäpäivät annoin minin vaikuttaa värivalintoihin sekä teksteihin. Tarra- ja silkkinauhojen väreiksi valittiin pastellinsävyisiä pinkkejä, vaaleanpunaisia ja violetteja. Myös ripaus kultaista ja valkoista otettiin mukaan. Kaverisynttäreille toteutettu Unicorn-teema sai jatkua myös näissä, niin tekstien kuin kuvienkin muodossa.

Laitteen saapuessa meillä kaivoin heti ohjekirjasen esiin ja valmistaudun monimutkaiseen virityspuuhaan, vain todetakseni, että pattereiden paikalleen asettamisen ja virtanappulasta painamisen jälkeen minun ei tarvinnut tehdä muuta kuin valita haluamani nauha- tai tarrakasetti sekä ladata P-Touch Design & Printsovellus (Iphone / Anroid) puhelimeeni. Sovelluksen lataaminen ja käynnistäminen kävi nopeasti. Bluetoothin avulla toimiva yhteys oli hetkessä muodostettu ja seuraava tehtävä olikin suunnitella haluamani teksti. Sovelluksesta löytyi valmiita pohjia erilaisiin tarkoituksiin ja niillä pääsikin kätevästi alkuun.

Halusin kuitenkin kokeilla myös itse suunnitella tekstejä, joten valitsin vapaan suunnittelun. Sieltä sain säädettyä tekstin kokoa, asettelua ja fonttia. Pystyin myös lisäämään kuvia ja/tai symboleja sekä kehyksiä, jos halusin. Itse laite ja sen käyttöön vaadittava sovellus olivat sen verran helppokäyttöisiä, että tarrojen ja nauhojen tulostus kävi myös meidän eskarilaiselta. Hän intoutui tulostamaan niitä enemmänkin ja sen ansiosta mm. onnittelukortteja syntyi liukuhihnalla. Myös ystävänpäivälahjat kavereille ovat jo valmiina odottamassa.

Näytän tässä seuraavaksi viisi erilaista ideaa, jotka toteutimme tarratulostimen avulla minin kanssa:

1. Hauskat syntymäpäiväkortit

Tarvitset: korttipohjia, tussit, muutaman erilaisen kasetin tarranauhaa

Korttimalleiksi valitsimme kerroskakun ja kynttilärivistön. Ensimmäistä varten tulostimme tarranauhalle vaakatasoon kirjoitettuja sanoja niin, että joka toinen rivi oli eri väriselle nauhalle tulostettu. Toiseen kortiin vaihdoimme tekstit pystyasentoon ja saimme näin ollen hauskan kynttilärivin muodostettua. Mini askarteli vielä yli jääneistä tarrapaloista kynttilöihin liekit loppusilaukseksi.

2. Persoonallinen synttäripaketti

Tarvitset: lahjapaperia, (kumi)nauhaa, muutaman erilaisen kasetin tarranauhaa, muita haluamiasi koristeita

Pastellinsävyisiä tarranauhoja tulostettiin myös lahjapaketin päälle koristeeksi. Tarrojen tekstit sekä symbolit asetettiin sovelluksessa oikeaan reunaan ja tarran pituudeksi ilmoitettiin tuplasti se, mikä haluttiin lopputuloksen olevan. Tulostettu tarra taitettiin kahtia siten, että nauha jäi sinne väliin. Parhaiten tässä toimi pyöreä värikäs kuminauha, jonka sai helposti pingotettua paketin ympäri ja johon myös tarrat sai näppärästi pyöräytettyä kiinni.

3. Syötävän suloiset kuppikakut

Tarvitset: kuppikakkuja, coctailtikkuja, muutaman erilaisen kasetin tarranauhaa

Viikonloppuna leivottujen kuppikakkujen päälle askartelimme minin kanssa hauskoja miniviirejä. Coctail- tai hammastikkujen päähän kiinnitettiin niin ikään kaksinkerroin taitetut tarranauhat, joiden päät leikattiin vielä viirin mukaisesti. Tarroihin oli tällä kertaa tulostettu erilaisia tekstejä, mutta samalla idealla voisi vaikka nimikoida vieraille omat kuppikakut. Helppoa ja nopeaa.

4. Tee se itse -lahja

Tarvitset: hiuslenkkejä, neulan ja lankaa, satiininauhakasetin/kasetteja, muita nauhoja oman mielen mukaan

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä minin suosikki, jossa hyödynnettiin tarranauhojen sijaan satiininauhoja. Personoidut satiininauhat ovat omiaan esimerkiksi pakettien päälle, mutta halusin tällä kertaa keksiä niille luovemman käyttötavan. Eräänä aamuna minin hiuksia letittäessä minulla välähti. Miksi emme kokeilisi tehdä itse persoonallisia hiuslenkkejä? Siitä se idea sitten lähti. Näitä hiuslenkkejä tehdessä voi oman mielen mukaan valita nauhojen väritykset ja pituudet. Nauhat voi kiepauttaa vain kerran hiuslenkin ympärille ja sitten kiinnittää poikittaisella nauhalla, jonka päät ommellaan sisäpuolelle tai sitten nauhoihin voi tehdä rusetin ennen sitomista. Tuossa yllä olevassa kuvassa näkyy molemmat versiot.

Hiuslenkit ovat hauska tee se itse -lahjaidea syntymäpäiväkutsujen vieraille tai vaikkapa juuri ystävänpäivälahjaksi. Tekstit ja kuvat voi tietysti taas itse päättää, joten tässä on vain taivas rajana minkälaisia hiuslenkkejä valmistaa. Jos näitä innostuu tekemään sarjatuotantona, niin voi valmistaa vaikka hauskat yhteensopivat hiuslenkit koko urheilujoukkueelle. Symboleilla voi lisätä esimerkiksi jalkapalloja nauhaan ja nimikoimalla yhden lenkkiin tulevista nauhoista jokainen tunnistaa omansa!

Mikä näistä askateluista oli teidän suosikkinne? Entä oliko P-Touch Cube teille entuudestaan tuttu?

Jos joku teistä innostui puoliksikaan yhtä paljon kuin minä tästä, harvinaisen tyylikkäästi muotoillusta tarratulostimesta, niitä sitä on tällä hetkellä mahdollista ostaa Brotherin omasta verkkokaupasta kampanjahintaan tai sitten muilta jälleenmyyjiltä kuten esimerkiksi; Veikon Kone, Data Group sekä Verkkokauppa.

ps. IG:n puolella kannattaa pysyä valppaana. Sinne tulossa tällä viikolla arvonta tähän liittyen!

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Mervi
  January 21, 2020

  Aivan mahtava! Mun on pakko saada tämä 🙂 Olikos sulla vinkkejä mistä nauhat ja tarrat kannatta hankkia?

  • kaisaturunen
   January 22, 2020

   Brotherin verkkokaupasta saa myös ostettua nauhat ja tarrat! 🙂

 • Sanni
  January 21, 2020

  Äh, pakko sanoa että omalla kohdalla tämä menee ehdottomasti kategoriaan; turhaa roinaa. Ilman tätäkin pystyn elämään. Varsinkin tänä päivänä kun tavaraa, muovia ja materiaa on niin paljon, niin tällaiset on juuri ensimmäisiä niitä joista karsisin.
  Toki, tämähän oli mainos joten can’t blame. 🙂

  • kaisaturunen
   January 22, 2020

   Kiitos rehellisestä mielipiteestä 🙂 Arvostan sellaisia! Mainos tämä tosiaan on, mutta ei ole rahan perässä tehty, vaan valittu sen perusteella, että se itseäni aidosti kiinnosti!

Previous
Eteisen sisustus etenee
4x tee se itse -ideaa lasten syntymäpäiville