6 ihanaa kirjoitusta äitienpäivältä

En tiedä onko se vain sattumaa, mutta mielestäni aina äitienpäivän tienoilla on julkaistu poikkeuksellisen paljon kauniita, tunnerikkaita tekstejä. Toki katson näitä julkaisuja äidin silmin, eli varmasti siistä syystä ne osuvat ja uppoavat minuun. Koen kuitenkin, että juuri äitienpäivän teksteissä moni, joka ei ehkä normaalisti puhu niin avoimesti, avautuu äitienpäivänä hieman syvällisemmin. Enkä nyt välttämättä puhu alla olevista, vaan ylipäätänsä. On jotenkin ihanaa lukea aitoja tunteita täynnä olevia päivityksiä ja onnentoivotuksia.
Eilen illalla luin myös monta kaunista artikkelia ja ajattelin vinkata niistä teillekin. Kaikki kertoivat jollain tapaa äitydestä ja saivat ainakin minut hieman herkistymään. Vaikkei niissä tietäänkään puhuttu minusta, niin silti löysin jokaisesta palan itseäni.

Aamukahvilla Henriikka – 6 oppia, jotka äiti on minulle antanut

Kuusi oppia, joista osa klassisia, osa hyvinkin yllättäviä. Erityisesti kohta 4. Siivoa vasta, kun vieraat ovat lähteneet sai hymyn huulilleni. Taidan ottaa tämän taktiikan käyttöön itsekin.

 Magicpoks Maj – Rooleista tärkein

Äidin roolista ja ehkä vielä paremmin sanottuna omasta äidistä roolimallina kertova teksti. Minunkin äitillä on ollut paljon vaikutusta siihen minkälainen äiti minusta on kasvanut. Toivottavasti saan ja osaan joskus olla yhtä hyvä isoäiti, kuin hän on nyt.

Urheilulehti Esko Seppänen – Kiitos pelimatka eväistä, äiti!

En tiedä tarkalleen miksi, mutta tämä herkisti ehkä eniten. Vaikka oma äitini on seisonut myös monen vuoden aikana penkin päässä valmentajani roolissa, on hän silti ollut siinä ohella kaikkea mitä tässä tekstissä sanottiin. Aloitin ensimmäisen harrastuksen 3-4-vuotiaana ja toiselle luokalle mentäessä niitä taisi olla jo yli viisi. Jokaisen peli- ja kisamatkan onnistumisen hän on taannut tuplatsekkaamalla tavarat mitä mukaan pakkasin, hoitamalla eväät ja kyydit. Kännykät olivat vielä silloin harvinasia varsinkin lapsilla, mutta aina jotakin kautta äiti sai meihin silti yhteyden, kyseli kuulumiset ja tsemppasi. Jos ei siis ollut kentän/voimistelusalin reunalla kannustamassa. Toivottavasti jaksan itse seistä yhtä vankkana tukena minin harrastuksille, olivatpana ne sitten mitä tahanasa.

Lujasti Lempeä Maarit Kallio – Tavallisille äideille

Tämä alunperin Essessä 2011 julkaistu teksti oli minulle uusi tuttavuus. Bongasin sen Facebookista ja pysähdyin lukemaan. Jokainen äiti on samaan aikaan tavallinen, vaikka onkin erilainen. Ei meitä ole yhtään samanlaista. Tämä on mielestäni erityisen tärkeä asia muistaa. Varsinkin silloin, kun meinaa suusta päästä vieroksuva tai syyllistävä kommentti toisen äidin valinnoista tai tekemisistä.

Sanni Trishin – Äiti ja tytär

Paljon tunteita ja ajatuksia puristettuna yhteen kappaleeseen. Yhden lauseen sisältö jäi erityisesti mieleen ja olen siitä täysin samaa mieltä. Äitiys saa minut hetkittäin tuntemaan itseni niin kovin pieneksi ja välillä taas valtavan suureksi.

Strictly Style Hanna – Äiti jaksaa, vaikka sinä et jaksaisikaan

Vaikka en ehkä itse ihan täysin osaa yhden lapsen äitinä samaistua ruuhkavuosien raskauteen, oli tässäkin tekstissä jotain sellaista, jossa näin itseni. Ehkä joskus tulevaisuudessa, jos meilläkin on useampia lapsia, ovat ajatukseni samankaltaiset ja koen asiat, kuten Hanna kokee juuri nyt. Siinä on muuten semmoinen super-mama ettei mitään järkeä ♥

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
MOM TAG