9 huomiota Kroatiasta

Reissun puoliväli ylitetty ja tässä muutamia tähän mennessä tekemiäni huomioita:

 1. Ihmiset ovat täällä aivan älyttömän ystävällisiä. Ikinä en ole saanut hotellissa, ravintoloissa yms. näin mukavaa palvelua KOKO ajan. Kaikki hoituu tavalla tai toisella. Hotellimme henkilökunnasta luimme positiivista palautetta jo ennen matkaa, mutta silti he ovat ylittäneet meidän odotuksemme.
 2. Ruoka, erityisesti merenantimet ovat taivaallisen makuisia. Tästäkin luin kehuja ennen reissua, mutta myös ruoka on ylittänyt odotuksemme. Kalaa ja äyriäisiä rakastavalle (eli minulle) tämä on varmasti ruoan suhteen paratiisi. Tähän mennessä olen nauttinut kaikkea mustekaloista ja äyriäisrisotosta aina meriahveneen ja hain lihaan saakka.
 3. Ennen reissua luin jostain, että hintataso olisi vastaava kuin Suomessa, mutta meidän kokemusten mukaan se on kyllä jonkin verran edullisempi. Pitsat ja pastat maksavat keskimäärin 7-10 euroa ja upean kalaruoan saat jo 12-15 eurolla. Kuulemma isommissa paikoissa on vieläkin edullisempaa.
 4. Toukokuu on hyvä kuu matkustaa, jos haluaa välttää ryysiksen ja päästä hieman halvemmalla. Virallinen lomakausi alkaa täällä vasta kesäkuun taitteessa ja siitä syystä onkin vielä paikka paikoin aika hiljaista. Lentojen ja majoitusten hinnat ovat myös huomattavasti huokeammat kuin sesonkiaikana. Toki sää voi olla arvoitus, mutta ainakin meillä on riittänyt lämpöä 25-30°C ja päivittäin on aurinko porottanut siniseltä taivaalta. Yksi ukkosmyrsky koettiin eilen, mutta senkin jälkeen taivas kirkastui.
 5. Paikalliset osaavat hyvin englantia, mutta ilahtuvat jos sinä osaat muutaman sanan heidän kieltään. Mini huusi eilen kaupasta lähtiessään “Hvala” ja sekös myyjää hymyilytti suuresti 😀
 6. Valuuttana täällä on Kroatian kuna ja se on monessa ravintolassa sekä marketissa ollut se ainut kelpo maksuväline. Jonkin verran on siis pitänyt nostaa käteistä reissun aikana. Tietullit pystyi onneksi maksamaan kortilla, koska siinä vaiheessa meillä ei vielä paikallista rahaa ollut. Tosin kuulemma eurotkin olisi kelvannut.
 7. Kroatiassa on monia samannimisiä katuja & kaupunkeja. Kannattaa siis olla tarkkana esimerkiksi auton navigaattorin kanssa. Me onnistuimme ajamaan tulomatkalla harhaan, kun samanniminen osoite löytyi 50km oikeaa kohdetta etelämpänä. Pikkaisen otti aivoon, kun reilun tunnin matka matkalentokentältä vaihtui 2,5h kärsimättömäksi odotukseksi. Onneksi oli ilta/yö ja mini nukahti autoon jo ensimmäisten kilometrien jälkeen.
 8. Vesi on täällä todella kirkasta sekä turkoosia ja rannat kivikkoisia. Näitäkin osasin odottaa, mutta kyllä se veden kirkkaus jaksaa aina hämmästyttää suomalaisen mutarannan jälkeen 😀
 9. Jäätelöt, paikalliset “gelatot”, ovat olleet jotenkin luokattoman huonoja. En tiedä maistuuko suussani edelleen viime syksyn Italian reissun täydelliset jätskit vai mikä, mutta jäätelötarjontaan olen pettynyt ja pahasti. Tosin ehkä ihan hyvä ettei sitä tule taas vedetty 3 jäätelöä päivässä…
XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • marianne
  May 21, 2017

  Mistä kuvan aurinkolasit mahtaa olla (ja muistatko mallin nimeä)? 🙂 Ihanaa reissun jatkoa teille!

  • Kaisa
   May 23, 2017

   Nää on G-Star:in lasit! Noussut ihan mun suosikeiksi kun ovat niin kevyet ja sirot kasvoilla 🙂

Previous
Tehtäisiinkö kerrankin jotain muuta kuin töitä