9 x black leather skirts

SI MODA LEATHER SKIRTS 2015 1

H&M / ZARA / ACNE* (Outnet)
NEW LOOK / ASOS / VERO MODA
RIVER ISLAND / BY MALINE BIRGER* (My Theresa) / LIPSY

Esittelin viime viikolla uusimman kirpparilöytöni aitonahkaisen hameen näiden asukuvien muodossa. Moni teistäkin tykästyi siihen ja kysyi löytyisiköhän jostain vastaavanlaista, koska ihan samaa hametta tuskin enää mistään saa (se ärsyttävin puoli toisten upeissa kirppislöydöissä). Kerroin bonganneeni mustia kapeita (keino)nahkahameita ainakin Zarasta ja Asokselta. Tutkittuani tarkemmin asiaa en löytänyt enää liikkeessä ollut hametta Zaran sivuilta, mutta päädyin selailemaan lukuisia muita nettikauppoja. Uskomattoman monipuolinen tarjonta yllätti minut ja päätin koota parhaat palat kollaasiksi.

Malleissa huomasin selkeän kolmijaottelun. Oli minimittaa, johon oli useimmissa tapauksissa yhdistetty erilaisia yksityiskotia aina nyöreistä niitteihin ja erikoisempiin leikkauksiin. Polvimittaisissakin näkyi mm. vetoketjuja ja rohkeita halkioita. Pisimmät (keino)nahkahameet sen sijaan olivat hyvinkin yksinkertaisia, mitä nyt niissä saatettiin oltu leikitelty saumojen paikoilla tai vyötärönauhan mallilla.

Materiaalina näkyi sekä aitoa että keinonahkaa. Aitonahkaisten hinnat olivat monen hameen kohdalla pilvissä ja niitä kohtuuhintaisia oli todella vähän, mutta nappasin tähän nyt muutaman esimerkiksi (merkitty tähdellä). Keinonahkaisia sen sijaan löytyi vähän joka lähtöön. Monesti sitä ajattelee, että keinonahka on ehdoton no no, mutta tässä tulee muutama hyvä syy valita nimenomaan keinonahka.

– Myös aitonahka hikoiluttaa, tätä ei siis kannata pitää painavana perusteluna valintaa tehdessä.

– Keinonahka ei haise. Monet tykkäävät aitonahan tuoksusta, mutta toisia se ällöttää.

– Hinta. Synteettisesti valmistettu tuote on budjettiystävällisempi.

– Tasainen materiaali. Aitonahkaisissa tuotteissa voidaan huomata miten pinta ja sen mahdolliset kuviot eivät ole aina tasaisia. Keinonahka voidaan kuitenkin kutoa täysin tasalaatuiseksi, jolloin värieroja ei näy.

– Nykyisin osataan jo valmistaa hyvinkin laadukkaita keinonahkamateriaaleja, eivätkä ne välttämättä näytä/tunnu enää lainkaan muovisilta. Niitä on päinvastoin välillä vaikea erottaa aidoista.

– Eettinen valinta. Monet tekevät tietoisesti tämän vegaanisen valinnan. Tosin tästäkin ollaan montaa mieltä, kumpi lopulta on se eettisempi valinta.

– Säänkestävä. Keinonahka on myös monesti helpompi puhdistaa kuin aitonahka.

On toki mahdollista, että keinonahkaisessa hameessa iho hikoilee enemmän ja se tuntuu “kovemmalta” kuin aito versio. Materiaalit kuitenkin kehittyvät koko ajan ja jo nyt on tarjolla paljon keinonahkoja, joiden kohdalla edellä mainittuja ongelmia ei esiinny. Ne myös kestävät yllättävän hyvin kulutusta ja säilyvät näin ollen hyvänä vuosia. Toki aidon nahkan patinoituminen on kauniimpaa, koska keinonahka alkaa ajanmyötä enemminkin rumasti halkeilemaan kuin siististi kulumaan.

Yhtä ja oikeaa vastausta ei kuitenkaan taida olla siihen kysymykseen kumpi lopulta on oikea, parempi valinta. Aito- vai tekonahka? Jos tekonahka tuntuu omasta mielestä eettisemmältä (eläinnäkökulmasta) ja tuotteen laatu hyvältä on se varmasti hyvä valinta, kunhan kulutus on kaiken kaikkiaan määrällisesti harkittua ja maltillista.

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Taru
  October 7, 2015

  Ostin just eilen keinonahkaisen vastaavan, joka näytti aika pitkälti tolta By Maline Birgerin hameelta. Se löytyi Vilasta 34,90 euron hintaan ja on muuten tosi kivan tuntunen päällä! Vinkki vitonen siis tällaista kaipaavalle 🙂

  • Kaisa
   October 8, 2015

   Hei kiitos vinkistä! Hyvä tietää, jos joku haluaa vaikka paikan päälle sovittelemaan 🙂

 • Mikaela
  October 10, 2015

  Kiitos tästä vinkkipostauksesta! 🙂 mäkin oon huomannu, että nykyään keinonahkainen ei automaattisesti tarkota halvannäköistä ja tuntuista materiaalia, mikä on kyllä kiva hintoja vertaillessa 😀

  • Kaisa
   October 13, 2015

   Näinhän se on 🙂 Nykyään löytyy monessa kohtaa hyvin tekokuiduista valmistettuja tuotteita. Niiden plussapuoliin kuuluu yleensä myös konepesumahdollisuus!

Previous
Award look