Aamupuuro

*Yhteistyössä Alpro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähes 10 vuoden ajan skippasin aamupalan lähes jokaisena aamuna. Yleensä en ehtinyt syömään, liian aikasina aamuina en yksinkertaisesti kyennyt. Suoraan sängystä aamupalapöytään -tekniikka ei toiminut minun kohdallani laisinkaan. Ruoka maistui vasta parin tunnin hereillä olon jälkeen. Tästä syystä pyrin ottamaan eväät kouluun, jotka söin 9-10 välillä. Ennen lähtöä olin vain juonut lasillisen vettä tai mehua. Ei missään tapauksessa terveellinen aloitus päivälle. Muutamia vuosia sitten oivalsin aamupalan tärkeyden ja sen jälkeen en ole voinut olla ilman. En todellakaan ole niitä ihmisiä, jotka lähtevät lenkille tyhjällä mahalla. Riippuen aikatauluista ja menoista aamupalani vaihtelee nykyisin suuresti, mutta väliin sitä en jätä koskaan. Minun on saatava aamupalani piste.

Kuten todettua aamupalani koostuu milloin mistäkin. Jos on aikaa teen munakasta, keittelen puuroa jne. Jos on kiire heitän ainekset blenderiin ja juon pahimmassa tapauksessa matkalla. Vaikka olisi ihana nauttia rauhallisesta aamupalasta joka päivä, pidän kuitenkin tärkeimpänä sitä, että syön ylipäätänsä jotain enkä aloita päivääni tyhjällä vatsalla. Ei se autokaan lähde liikkeelle ennen kuin siihen tankkaa polttoainetta.

Perinteinen puuro on minulle maistunut aina ja varsinkin talvisaikaan syön sitä lähes päivittäin. Puuroista on kokeiltu on niin kauraa, ruista, ohraa, mannaa, 4-viljaa ja riisiä. Kaikki herkullisia. Tykkään erityisesti ohrasta valmistetusta uunipuurosta ja puolukoista tehdystä vispipuurosta. Aamu- ja iltapalalla suosin kuitenkin perinteistä kaurapuuroa. Se on nopea ja helppo valmistaa ja makua voi tuunata helposti oman mielen mukaan. Pakko myöntää, että lapsuuden suosikkiyhdistelmäni voinappi ja ripaus sokeria on edelleen yksi lemppareistani, vaikka yritän välillä löytää terveellisempiä vaihtoehtoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASI MODA FOOD AAMUPUURO 00

Kuvissa näkyy yksi uusimmista kokeiluistani. Sain Alprolta testiin kaurajuomaa ja päätin kokeilla miten se soveltuu kaurapuuron keittoon. En löytänyt tuoteselosteesta mainintaa etteikö sitä voisi keittää, joten kaadoin juomaa kattilaan ja laitoin levyn päälle. Puuron keittäminen kesti ehkä aavistuksen kauemmin kuin veden kanssa. Sakeutuminen oli pidempi prosessi, mutta koostumus huomattavasti vesipuuroa täyteläisempi. Makua puuroon toivat kaurajuoman lisäksi kardemumma ja vaniljatanko, jotka laitoin juoman sekaan ennen kiehumista. Vaniljatangon otin pois siinä vaiheessa, kun lisäsin hiutaleet. Tuoreet marjat ja seesaminsiemenet kruunasivat annoksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • jonna
  November 9, 2014

  Hei, kun olet nyt siellä alpeilla niin kysyisinpä että oletko koskaan käynyt Norjassa, esim. Lyngenin Alpeilla? 🙂 Olen itse lähinnä Norjan vuoristoissa vaeltanut mutta olisi kiva saada vertailukohtaa, jos joku olisi molemmissa käynyt.

  Suosittelen kyllä Norjaa jos et ole käynyt. Se on niin lähellä mutta kuitenkin niin erilainen luonto, nimenomaan nämä vuoristomaisemat! 🙂

  • Kaisa
   November 9, 2014

   Moikka! Itse asiassa mä oon asunu Sogndalissa Norjan vuonojen sydämessä vajaan vuoden! Oon monelle sanonu että ei todellakaan tarvi lähteä merta edemmäs kalaan kun noinkin läheltä löytyy aivan äärimmäisen kaunis matkakohde 🙂 oon aivan samaa mieltä sun kanssa siis! Nämä Sveitsin vuoret ovat olleet myös todella upea kokemus ja tosiaan melko erilainen kuin Norja. Tosin onhan se aina eri asua jossain paikassa kuin käydä pikaisella visiitillä. Norjassa heräsin joka aamu näkymään jossa lumihuiput yhdistyivät kirkkaan vihreän väriseen vuonon veteen <3

Previous
Pernille Corydon