Aarteita vanhan talon alla

Palataampa vielä hetkeksi vanhan talon pariin ja tarkemmin sanottuna aarteisiin sen alla. Viime syksynä aloitimme tosiaan purku-urakan itse tyhjentämällä alapohjaa (tai lähinnä mieheni tyhjensi, minä en sinne uskaltanut mennä möyrimään :D). Valtavien roskamäärien ja kaatopaikalle joutavien asioiden lisäksi alta paljastui myös monia käyttökelpoisia tavaroita, jopa aarteita.

Puutavaraa löytyi jos jonkinlaista, samoin vanhoja työkaluja. Talossa on ilmeisesti aikoinaan asunut lihakauppias ja sen myötä talon alle oli myös päätynyt lihakaupan mainoksia monen kymmenen vuoden takaa. Myös paljon muuta paperitavaraa löytyi. Ajattelimme ehkä kehystää jonkun niistä muistoksi uuteen kotiimme.

Paras ja ehkä hämmentävin löytö talon alta oli painava laatikollinen astioita. Eikä mitä tahansa asioita, vaan yli kymmenen kappaletta Arabian vanhoja, suuri tarjoilulautasia. Suurin osa lautasista oli meidän onneksemme vielä täysin ehjiä.

Pikaisen Googlettelun jälkeen mieheni löysi Astiataivaasta täysin identtisen lautasmallin ja siitä saimme selville, että kyseessä on Arabian tarjoilulautanen 1960-luvulta. Koska samassa laatikossa oli myös lihakaupan mainoslehtisiä, arvelimme, että astioita olisi käytetty lihakaupassa jonkinlaisina tarjoiluastioina, joissa lihat ovat olleet esillä. Mitään faktatietoa meillä ei kuitenkaan asiasta ei ole.

Toimme tarjoilulautaset väliaikaiseen kotiimme puhdistettavaksi ja tällä hetkellä suurin osa niistä on jo meidän astiakaapissa. Kesällä käytime niitä paljon grillailun yhteydessä, kun astiat olivat juuri passelin kokosia vartaille. Uuden talon valmistuttua viemme nämä varmasti mukanamme sinne. Ei epäilystäkään mistä minkälaisille astioille laitamme ruoat tulevaisuudessa häämöttävissä tupareissa esille!

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • aino
  January 25, 2017

  Oho pikku löytö!! Ihanaa ku kerrot tästä taloprojektista, en ikinä kommentoi mutta käyn päivittäin kattomassa onko Mi casaan tullu uutta postausta 😀 Sisustus- ja arkkitehtuuri on tosi lähellä omaa sydäntä ja oon aina ollut tosi kiinnostunu ihmisten kodeista, aina voi löytyä uutta inspiraatiota omaan kotiin/on kiva miettiä millasia ratkaisuja ite tekisi. Kiitos siis Mi casasta!

  • Kaisa
   January 25, 2017

   🙂 ihana kuulla, toivoisin voivani postata tänne useamminkin, mutta ehkä projektin edetessä sekin on mahdollista. Nyt on vielä sen verran vähän “näytettävää”, että jutut jäävät aika lyhyiksi. Mutta kiva, että kiinnostaa ja kiitos itsellesi <3

 • Emilia
  March 9, 2017

  Moi Kaisa!
  Vitsi miten mielenkiintosta lukea näitä postauksia ja harmi, että vanhan talon kanssa kävi nyt noin! Toisaalta, oon ihan varma, että uudesta tulee älyttömän hieno ja kauniille paikalle se tulee 🙂
  Mä kommentoinkin aikasemmin johonkin postaukseen, että kyseisen talon on rakennuttanut mun isoisoisäni ja hän tosiaan oli lihakauppias. Samalla heillä oli joitakin laivanmuonitus hommeleita. Siihen aikaan he oli varakkaampi perhe ja pieni mökki joka siellä rannassa on edelleenkin, kuului mielestäni palvelusväelle. Mä kävin silloin kaikki vanhat vaatekaapit läpi ja siellä oli kyllä kanssa vaikka mitä ihanaa!
  Vitsi miten mahtavaa lukea paikasta, joka on itselleenkin ollu niin tärkeä ja ihanaa, että jätätte jollain tavalla niitä alkuperäsiäkin juttuja teille sinne 🙂 Kuinka kauan vanha talo on vielä pystyssä?

  • Kaisa
   March 10, 2017

   Moikka, kiva kuulla, että talo-blogi kiinnostaa 🙂 Päädyimme tosiaan pitkän harkinnan jälkeen tähän ja kyllä se vähän itseäkin kirpaisi, vaikka ei minulla mitään vastaavaa tunnesidettä taloon olekaan. Uusi talo on ehdottomasti saanut vaikutteita tästä ja ainakin me olemme Teemun kanssa todella tyytyväisiä lopullisiin piirustuksiin. Vanha talo tulee näillä näkymin jäämään Kotkan alueelle, jos hyvin käy. Eli kauas sitä ei siirretä 🙂 Siirto tulee tapahtumaan parin kuukauden sisään, kunhan kaikki järjestelyt saadaan kuntoon! Ainiin ja naapuritontilla on tosiaan edelleen se pieni palvelusväen mökki, joka on kunnostettu ja toimii naapurien kesämökkinä 🙂

Previous
Kuinka pukea harmaa takki 3/4