Viikonloppuna teki pitkästä aikaa mieli hääriä keittiössä hieman pidemmän kaavan mukaan (lue viisi tuntia) ja päätin lopulta valmistaa kalaburgereita alusta lähtien. Ja kirjaimellisesti alusta lähtien, koska päädyimme siskon kanssa tekemään nokkossämpylät burgerin kansiksi ja se tarkoitti alkajaisiksi pientä ulkoilureissua.
Viimein löysimme sopivia nokkosia (matalia, pienilehtisiä) ja saimme kokoon tarvittavan määrän. Ihme kyllä nokkosen polttamilta vältyttiin, vaikka minä lähdin tälle reissulle shortsit jalassa. Nokkossämpylät ottivat aika paljon aikaa ja nokkosten metsästäminen oli hieman vaivalloista, mutta vitsit miten hyviä sämpylöistä lopulta tuli! Suosittelen ehdottomasti testaamaan näitä, vaikkei kalaburgerit kokonaisuutena kiinnostaisikaan.
AHVENBURGERIT
Nokkossämpylät
Alkuperäinen ohje täältä. Korvasin kaurahiutaleet sämpyläjauhoilla, jotka sisälsivät ruisjauhoja ja kaurahiutaleita sekä lisäsin taikinaan vielä lorauksen hunajaa siskon suosituksesta.
Ahvenpihvit (n. 7-8 pihviä)
400g ahvenfileitä / 1 muna / 0,75 dl kermaa / puolikkaan sitruunan mehu / ruohosipulia / suolaa / pippuria
Hienonna kalapalat tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon muna, kerma ja sitruunan mehu. Mausta ja silppua sekaan ruohosipulia oman maun mukaan. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista pannulla voissa tai grillissä.
Ruohosipulikastike
1 prk kermaviiliä / 1/2 prk smetanaa / puolikkaan sitruunan mehu / 1rkl sinappia (itse käytin konjakkisinappia) / hienonnettua ruohosipulia / suolaa / pippuria / sokeria
Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja anna maustua jääkaapissa hetki.
Marinoidut kurkut
Alkuperäinen ohje täältä, mutta korvasin fenkolin sellerillä, kun ei ollut muutakaan. Ei maistunut yhtään hassummalta 🙂
Näiden lisäksi meidän burgereiden välistä löytyi salaattia ja fetajuustoa!

What do you think?
You must be logged in to post a comment.