Äidille kukka- vai yrttikimppu?

Tämän viikon sunnuntaina juhlitaan taas perinteisesti äitejä. Tuleva äitienpäivä on itselleni erityisen tärkeä, sillä se tulee olemaan minun ihka ensimmäinen oma äitienpäivä. Se painuu varmasti mieleeni ikuisiksi ajoiksi. Meillä on aina muistettu äitiä kukkasilla sekä mahtavalla aamiaisella. Tärkeintä on ollut läsnäolo ja kaunis ajatus. Lahjat ovat olleet ehkä se toissijainen juttu. Kun mietin omaa äitiäni ja äitienpäiväkukkia, tulee väkisinkin mieleen Aalto-maljakot. Noihin näyttäviin lasiastioihin on näiden vuosien varrella koottu mitä kauneimpia kimppuja ja kukka-asetelmia.

Itse olen perinyt äidiltä sen perinteisen kirkkaan Aalto-maljakon, mutta olen kaivannut sen rinnalle muita erikokoisia ja sävyisiä. Olikin melkoinen sattuma, että juuri näin ensimmäisen äitienpäiväni ollessa käsillä pääsin Re:fashionin ja Iittalan yhteistyökampanjan myötä tutustumaan Aalto-maljakon uutuussävyihin ja valitsemaan itselleni kaksi maljakkoa.SI MODA AALTOMALJAKKOOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen valintani oli korkea ja kapea Aalto-maljakko vuoden 2014 kausivärissä Sade. Itse tykkään kovasti hieman korkeammista leikkokukista, mutta en ole ennen tätä omistanut niille sopivaa maljakkoa. Tässä valitsemassani maljakossa pysyvät korkeammatkin kukat, esimerkiksi tämä Eustoma, kauniisti pystyssä.

Ihastukseni valkoisia kukkia kohtaan olen myös perinyt äidiltä. En muista äitienpäivää, jolloin pöydässä olisi ollut jotain muita kuin valkoisia kukkia. Usein ne olivat myös itse kerättyjä, kun kävimme siskojen kanssa lähimetsästä hakemassa suuren kimpun valkovuokkoja. Vaikka värikkäät kukat ovat yhtä lailla kauniita, niin jokin näissä puhtaanvalkoisissa vaan viehättää huomattavasti enemmän. Myös mieheni on hyvin tietoinen asiasta. Hän tuli nimittäin pääsiäisenä hyvin varovasti tuomaan minulle kimpun keltaisia tulppaaneja selitellen, että kun nämä olivat niin pääsiäisen värisiä 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos ei äitienpäivänä halua joka kerta muistaa äitiä kauniilla kukilla, niin mielestäni yhtä ihana ajatus on viedä vaikkapa tuoreita yrttejä ruukussa. Aalto-maljakot sopivat tähän tarkoitukseen myös erinomaisesti. Erityisesti tämä valitsemani aavistuksen pienempi versio perinteisesti Aalto-maljakosta oli juuri passelin kokoinen kahdelle yrtille. Valkoisen peittävän värin ansiosta mullat ja juuret jäävät piiloon maljakon uumeniin. Lahjan voi viimeistellä kirjoittamalla yrttien nimet tikun päähän liimatuille paperiviireille. 

Aalto-maljakkoja on tarjolla niiden klassikkosävyjen lisäksi vaihtuvissa kausiväreissä. Tänä keväänä aikaisemmin mainitun Sateen lisäksi uutuusvärejä ovat Omenanvihreä ja Lohenpunainen. Yrtit voisivat näyttää myös melkoisen veikeiltä omenanvihreässä maljakossa! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täytyy muuten sanoa, että näiden kuvien ottaminen on ollut yksi hauskimmista projekteista vähään aikaan. Jotenkin kasvien asettelu yms. sai minustakin, maailman huonoimmasta kukkien kasvattajasta, varsinaisen viherpeukalon esiin. Kuvista puheen ollen, teillä olisi nyt mahdollisuus kuvata oma Aalto-maljakkonne ja osallistua kuvan kanssa kilpailuun Instagramissa! Kaikkien osallistuneiden kesken on jaossa 5 kappaletta 200 euron arvoisia Iittala-lahjakortteja.
 
Kuvakilpailu-ohjeet
 
– Lisää kuva omasta Aalto-maljakostasi Instagramiin tägillä #aaltomaljakko
– Merkitse siihen siihen myös käyttäjä @iittalaofficial !
– Aikaa osallistua on 30.5.2014 asti
– Olkaa luovia! Aalto-maljakot sopivat yllättävään moneen tarkoitukseen 🙂
 
Kuvakilpailuun osallistuneet kuvat sekä linkit muiden bloggaajien tekemiin aalto-postauksiin löydät kampanjasivuilta. Kannattaa käydä kurkistamassa, sieltä löytyy nimittäin melkoisen hauskoja käyttöideoita aaltomaljakoille!
 
XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Angel
  May 23, 2014

  Siniset Aalto maljakot ovat ihania,harmi vaan että en omista ainuttakaan!

 • uma
  May 23, 2014

  Yrttejä

 • AnneH.
  July 1, 2014

  Hei! Milloinkahan arvonta/valinnat tehdään?

  • casey
   July 1, 2014

   Hei! Arvonta on suoritettu ja voittajille ilmoitettu 🙂

Previous
Vapun herkut
Äidille kukka- vai yrttikimppu?