Äitienpäivälounas kotona

Mietimme viime viikolla josko sitä lähtisi äitienpäivän kunniaksi ulos syömään vai oltaisiinko ihan kotona. Päädyttiin jälkimmäiseen vaihtoehtoon, koska koko viikko tai oikeastaan kaksi edellistä olivat olleet melkoista hulinaa. Pysyttiin koko päivä ihan vaan neljän seinän sisällä yhteistä juoksulenkkiä lukuunottamatta. Oli muuten ihana ensimmäinen äitienpäiväni, vaikka ei mitään sen kummempaa tehtykään. Perheen yhteinen aika oli lahjoista ehdottomasti parhain!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruoaksi valmistettiin mieheni Italiasta tuomista tuljaisista maukasta pastaa. Emme olleet ehtineet moneen viikkoon kokkailemaankaan yhdessä, joten tässäkin suhteessa kotona syöty äitienpäivälounas oli parempi vaihtoehto. Normaalisti tehdään kuitenkin yhdessä ruokaa useamman kerran viikossa. Pastan resepti meni suunnilleen näin:

Pasta

hyvää pastaa // pinaattia // italialaista salamia // 1 porkkana // 1 chili // 2 valkosipulia // västerbottenost-juustoa // oliiviöljyä // suolaa // pippuria

Keitä pasta al denteksi suolavedessä. Jätä hieman keitinlientä kattilaan pastan kanssa. Kuullota pannulla chili ja valkosipuli. Lisää ohuet porkkanalastut ja salami. Käytä myös pinaatti nopeasti pannulla ja kaada ainekset pastan joukkoon. Sekoita siihen loraus oliiviöljyä ja n. 1dl juustoraastetta. Rouhi lopuksi pippuria päälle. 

Itse tarjosin pastan “lisukkeena” vielä uunissa paahdettuja paprikoita.

Marinoidut paahdetut paprikat

2 pitkulaista paprikaa // oliiviöljyä // valkosipulia // chiliä // valkoviinietikkaa // sokeria&suolaa

Halkaise paprikat pituussuunnassa neljään osaan ja aseta uunipellille/vuokaan. Paista paprikoita grillivastuksen alla muutamia minuutteja kunnes ne ovat mustuneet kunnolla. Laita paprikat pakastepussiin ja sulje pussi. Noin viiden minuutin kuluttua voit avata pussin ja irroittaa paprikoiden kuoret vetämällä. Mikäli kuoret eivät lähde irti helposti, ovat ne olleet liian vähän aikaa uunissa tai muovipussissa. Aloita marinadin teko silppuamalla valkosipuli ja chili. Kaada astiaan kaksi osaa oliiviöljyä ja yksi osa valkoviinietikkaa. Sekoita joukkoon chili ja valkosipuli. Lisää mausteet ja paprikat. Paprikat maustuvat suhteellisen nopeasti. Voit käyttää marinadia myös pastan “kastikkeena”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jälkiruokana meillä oli muhkeita amerikkalaisia pancakeseja. Olen monesti yrittänyt tehdä näitä, mutta en ole onnistunut koskaan aikaisemmin saamaan niistä yhtä ilmavia ja paksuja. Salainen tärkeä ainesosa taisi olla viinietikka, josta ystäväni vinkkasi minulle. Resepti onkin hänen käsialaansa:

Pancakes (n. 8kpl)

2 dl maitoa // 2tl väkiviinietikkaa // 1,5dl vehnäjauhoja // 2tl sokeria // 1tl leivinjauhetta // 1/2tl soodaa // 1/2 suolaa // 1 muna // 2rkl sulanutta voita

Sekoita maito ja viinietikka. Anna seistä n.10 minuuttia. Lisää muna ja voi. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon. Vatkaa taikina hyvin. Paista keskilämmöllä voissa. Nauti esimerkiksi banaanin, siirapin ja vaniljajäätelön kera 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Syysmallistojen suosikit II
Äitienpäivälounas kotona