Äititreffit 2 tuotantokausi

Hei hyviä uutisia! Mun ja Jannin yhteisen podcastin Äititreffien uusi tuotantokausi on täällä! Kakkoskausi pyörähti tosiaan eilen käyntiin ja ensimmäisessä jaksossa sukellettiin vauvakuplan sisään. Jaksossa pääsee tosiaan kuulemaan Jannin ensiviikkojen fiiliksiä vauvan kanssa sekä myös omia muistojani noilta ajoilta. Alkutaival vauvan kanssa voi sujua superhienosti, mutta siihen voi myös mahtua haasteita ja aika rankkojakin hetkiä. Itse en oikein koskaan ole ehkä täällä blogissa halunnut tai edes pystynyt avautumaan meidän ensiviikkojen haasteista, mutta podin puolella avaan nyt “salaisen” arkkuni ja purkaan sydäntäni aiheesta. Haikeiden fiilisten lisäksi jaksoon mahtuun paljon naurua ja rentoa jutustelua kahden äidin välillä. Nauhoitushetkellä olin niin fiiliksissä siitä, että pitkästä aikaa ehti (ja pystyi!) istahtaa alas ystävän kanssa ja jakaa ne äitiyden ilot sekä surut. Vertaistukea olikin ollut aika kova ikävä!

Jannin vauvan syntymän myötä minulle on tullut fiilis, että meidän välille on syntynyt joku yksi yhteys lisää, joka ehkä kuuluu podissakin. Jollain tapaa sitä ehkä vain siirrytään vauvan syntymän jälkeen enemmän samalle viivalle muiden perheellisten kanssa ja joku kanava, jollaista ei ehkä ennen ollut, aukeaa. En koskaan halua suoralta käsin sanoa, etteikö lapsettomat voisi ymmärtää perheellisten asioita tai haasteita, varmasti jollain tasolla voivat, mutta koen, että jokin erityislaatuinen yhteys vauvan syntymän myötä vanhempien välille syntyy.

Myös ystävän tapaaminen ensimmäistä kertaa uudessa muuttuneessa elämäntilanteessa ja roolissa on omalla tapaa niin ainutlaatuinen kokemus. Jollain tapaa se näyttää uudelta ja vieraalta, mutta toisaalta taas aina todella luonnolliselta, kuten niin olisi ollut jo kauan! Minusta oli todella hauskaa seurata Jannin matkaa äidiksi niin podin kautta kuin sen ulkopuolellakin ja nyt tosiaan vihdoin nähdä Janni uudessa roolissa vauva sylissä. Vaikka nyt vielä tuntuu, että meidän pienillä on “paljon ikäeroa”, niin tiedän jo kokemuksesta, että parin vuoden päästä heistä on varmasti seuraa toisilleen. Ehkä siinä kohtaa äititreffien malli on se, että tytöt leikkii keskenään ja me jatkamme keskustelua siitä mihin viimeksi jäimme!

Tähän loppuun vielä muistutuksena, että uusi Äititreffit-jakso tosiaan ilmestyy aina keskiviikkoisin ja podia pystyy kuuntelemaan Spotifysta, Soundcloudista ja Apple Podcastista. Tiedän, että synnytysjakso on sellainen, jota monet odottavat ja voin iloksenne kertoa, että sellainen on tulossa pian.

Ihanaa kesäistä loppuviikkoa sinne!

 

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Kodin säilytys: Kodinhoitohuone
Äititreffit 2 tuotantokausi