Another Pita

SI MODA FOOD ANOTHER PITA 1

Olen ilmeisesti huomaamattani koukuttunut pitaleipäresepteihin, koska olen jakanut niitä blogissakin enemmän kuin yhden. Mm. täältä löytyy edellinen lohipita-ohje ja täältä kreikkalainen pita-ohje. Aikaisemmilla kerroilla en ole valmistanut varsinaisia pitaleipiä itse, mutta nyt päätin työstää nekin alusta asti. Se yksinään on jo ihan riittävä peruste uudelle pitaleipäpostaukselle vai mitä :D.

On tässä ohjeessa muutakin uutta kuin leipien leivontaohje. Suorastaan jotain erinomaista. Inspiroiduin nimittäin toissa viikolla kreikkalaisessa ravintolassa syödessäni heidän alkuruokapöydän lisukkeesta niin kovin, että päätin kokeilla tehdä siitä oman version. Tämä kylmä kasvisherkku on aivan käsittämättömän hyvää tsatsikin kanssa ja koska mielestäni pitaleipä ja tsatsiki kuuluvat ehdottomasti yhteen oli luonnollista yhditää tämä vihreä “salsa” myös tähän reseptiin.

Entinen kukka- ja parsakaalin vihaaja on vihdoin löytänyt keinon nauttia näistä paljon hypetetyistä terveellisistä ruoka-aineista. Vihreä salsa valmistuu kyseisistä kaaleista yrteillä maustamalla ja oliiviöljyssä uittamalla. Suosittelen kokeilemaan (myös kaikkien kaalien vihaajien) !SI MODA FOOD ANOTHER PITA 3

Pöydässä:

Pitaleipiä n. 14kpl, vihersalaattia, fetaa, lammaspullia, vihreää salsaa ja tsatsikia.

Vihreä “salsa”

1 kukkakaali / 1 parsakaali / n. 1-1,5 dl oliiviöljyä / sitruunamehua / minttua / persiljaa / sokeria / suolaa / mustapippuria

Keitä kukka- ja parsakaalia sen verran, että haarukka menee siitä juuri lävitse. Kaalit saavat jäädä rapeiksi. Anna jäähtyä. Paloittele kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi astiaan, kaada päälle oliiviöljy, mausteet, sitruunamehu ja silputut yrtit (voit vaihdella yrttejä maun mukaan). Laita salsa maustumaan ja viilentymään jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.SI MODA FOOD ANOTHER PITA 4

(pika) Lammaspullat (n. 30 kpl)

n. 200-300g karitsan/lampaan jauhelihaa / n. 100-200g naudan jauhelihaa / 1ps sipulikeittoa / 1 kermaviili / 1 muna / (suolaa&pippuria)

Sekoita aineet kulhossa, pyörittele niistä sopivan kokoisia palloja ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200°C n. 12 minuuttia. Nosta lihapullat paistamisen jälkeen toiseen astiaan pihdeillä, jotta ylimääränen rasvaa jää leivinpaperille.

Tsatsikin ohje täällä.

Pitaleivät tein tämän ohjeen mukaan.

SI MODA FOOD ANOTHER PITA 2

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
115km