Arkiresepti: Pestopyörykät

Tätä reseptiä on toivottu tänne blogin puolelle niin kovasti, että päätin nyt uuden viikon kunniaksi laittaa sen jakoon ja samalla aloittaa tällaisen, näin alkuun ainakin epäsäännöllisen säännöllisesti ilmestyvän uuden postaussarjan nimeltä “Arkiresepti“.

Arkisten asioiden perään kuulutettiin viime vuonna blogeissa ihan ennätyksellisen paljon ja sen myötä lähti selkeä aalto takaisin kohti “vanhoja hyviä aikoja” liikkeelle. Arkikuulumiset, ruoat, harrastukset, perhe, opiskelu ja työ. Asiat, joista blogit aikoinaan lähtivät liikkeelle. Ja asiat, joihin moni pystyi samaistumaan. Toki näitä näkyy blogeissa yhä edelleen, mutta paljon on myös muuttunut.  Hetkellisesti varsinkin isompien blogien suunta tuntui vielä muutama vuosi sitten olevan karkaamassa todella kauas siitä lähtöpisteestä ja samaistumisen olevan yhä vaikeampaa, mutta onneksi ainakin osittain on alettu palata vanhoihin kaavoihin. Toki tietyn tyyppisten vaikuttajien ja heidän seuraajien välinen samaistuttavuudenkuilu kasvaa koko ajan, mutta ainakin Suomessa muutoksen tuulet ovat puhaltaneet laajalla rintamalla.

Omien kanavieni sisältö pysynyt aika pitkälti samana nämä kaikki vuodet, vaikka toki täälläkin alan kehitys ja muutos on omalla tavallaan näkynyt. Ruokajuttuja on viime aikoina ollut melko harvakseltaan, mutta siihen suurin syy on ollut ehkä se, että en ole oikein uskonut kenenkään jaksavan innostua perusarkiruuista, joita täällä kotona pyöritellään joka viikko. Sen suhteen en olisi voinut yhtään enempää väärässä, sillä pienen empiirisen tutkimuksen valossa nämä arkireseptit tuntuvat olevan nimenomaan niitä eniten toivottuja. Siispä pitemmittä puheitta ensimmäinen resepti kehiin ja jatkossa rohkeammin näitä teille luettevaksi ja tallennettavaksi suosikkeihin arjen ruokakriisejä varten. Ainakin itselläni selaimeen tallennetut suosikit ovat 99% ruokareseptejä. Mitenkäs teillä? 😀

PESTOKANAPYÖRYKÄT (n. 8 isoa / 12 pientä)

broilerinjauhelihaa 400g / pestoa n. 2rkl / kaurahiutaleita n. 2dl / 1 kanamuna / pippuria

Sekaan voi lisätä myös muita mausteita, yrttejä, fetajuustoa yms.

Vaihtamalla pestoa saa variaatiota tähän (vihreä pesto, punainen pestoa, arrabbiata pesto)

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Taikinan tulisi olla tahmeaa, mutta pysyä kuitenkin kasassa. Pyörittele taikinasta pyörykät ja aseta uunipellille tai vuokaan. Paista 200°C n. 10 minuuttia. Tarjoa riisin/pastan ja esimerkiksi ylimääräisestä pestosta ja kermaviilistä tehdyn kastikkeen kera. Kastiketta voit tuunata sitruumehulla, fetapaloilla. yrteillä yms.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Mitä minulle kuuluu? 01/2020
Arkiresepti: Pestopyörykät