Back to päiväkoti: Aktiivisen lapsen valinta

 

Kaupallinen yhteistyö Pierre Robert

Ensimmäinen adjektiivi, joka mieleeni tulee meidän ministä on aktiivinen. Tyttö on ihan vauvasta asti ollut semmoinen touhottaja, että heikompia on hirvittänyt hänen menonsa. Mini taisi olla vain muutaman kuukauden ikäinen, kun ponnisteli jo jaloillaan niin voimakkaasti, että makuuasennon sijaan hän vietti päivät mielummin “seisoen”. Meno ei ole hiljentynyt vauva-ajoista, vaan päinvastoin. Nyt vajaa 4-vuotiaana hänellä on jo kaksi urheiluharrastusta ja niiden lisäksi hän kaipaa myös muuta energiaa kuluttavaa toimintaa. Viikonloppuna Insta Storien puolella toivoinkin, että joku rakentaisi Kotkaan vihdoinkin sen ensimmäisen HopLopin. Sinne voisi karata sadepäivinä riehumaan ylimääräiset virrat pois.

Aktiivinen lapsi tarvitsee aktiiviseen menoon sopivat vaatteet ja siksi olenkin tarkkana sen suhteen minkälaisia vaatteita hänelle päiväkotiin sekä yleisesti arkiseen menoon valitsen. On ehdottoman tärkeää, että vaatteet ovat mukavat päällä ja niissä on helppo liikkua, touhuta ja kiivetä. Pitkäaikaisemmat lukijat tietävät, että olen myös materiaalien suhteen tarkka. Koulutukseni puolesta eri materiaalit ja niiden hyvät sekä huonot ominaisuudet ovat minulle tuttuja.

Vaatteita hankkiessa, itselle tai lapselle, tarkistan aina mitä pesu- ja materiaalilapuissa lukee. Lastenvaatteissa konepesumahdollisuus on melkeimpä edellytys ostopäätökselleni. Sen lisäksi mietin esimerkiksi miltä materiaali tuntuu lapsen iholla, hiostaako se? Itse valitsen ylleni aktiivisempaan menoon aina jotain sellaista, jossa on mukava liikkua ja joka pitää lämpöisenä sekä kuivana pienestä hikoilusta huolimatta. Miksi en siis tekisi samoin aktiivisen lapsen kohdalla?

Kuluneen kesän aikana tutustuin ensimmäistä kertaa merinovillaisia vaatteita ja asusteita valmistavaan merkkiin nimeltä Pierre Robert. Norjassa ja Ruotsissa brändi on ollut suosittu jo pidemmän aikaa ja itse asiassa hieman hämmennyin, että en ollut kuullut heidän tuotteistaan aikaisemmin, vaikka molemmissa maissa on tullut asuttua. Suomestakin niitä on saanut jo tovin, mutta lastenvaatteet rantautuivat tänne meille vasta tänä syksynä.

Pierre Robertin Kids Wool -malliston ideologia on hyvin samanlainen kuin omat ajatukseni hyvistä ja toimivista lastenvaatteista. Mallistosta löytyvät tuotteet (alustopit, pitkähihaiset villapaidat, villapitkikset ja pitkät alushousut, sukat, pipot sekä tuubihuivit) on valmistettu mulesing-vapaasta 100% merinovillasta. Viime syksynä kirjoitin blogiin vinkkejä neulevaatteiden valintaan ja listasin eri materiaalien hyviä sekä huonoja puolia.

Merinovillan kohdalle kirjoitin sen olevan erittäin hienoa ja pehmeää. Siitä syystä se sopii hyvin allergikoille sekä herkkäihoisille, joita lapset monesti ovat. Merinovilla on siis ihanteellinen valinta juurikin lapsen iholle. Siinä on myös paras paino-lämpösuhde, eli kyse on kevyestä villavaatteesta, joka on kuitenkin uskomattoman lämmin. Merinovilla ei kutita tai ime itseensä hienhajua, eikä se myöskään nyppyynny yhtä helposti kuin muut villat. Näiden hyvien ominaisuuksien lisäksi kyseinen villa lämmittää myös kosteana, joten ihanteellisempaa materiaalia aktiiviseen menoon Suomen kosteassa syksyssä ja kylmässä talvessa saa hakea.

Pierre Robertin lasten villavaatteet ovat myös erinomainen ratkaisu erääseen ikuisuusongelmaan nimeltä päiväkotivaatetus. Tähän vuodenaikaan sitä tuntuu olevan erityisen hankalaa pukea lasta oikein päiväkotiaamuina, kun säät ja lämpötilat heittelevät päivän mittaan suuntaan jos toiseen. Aamut ovat viileitä ja iltapäivät puolestaan välillä jopa kuumia, jos aurinko pääsee porottamaan kirkkaalta taivaalta. Merinovillaisten asujen kanssa ei tarvitse pelätä palelemista tai hikoilua. Mini on juoksennellut kuvassa näkyvässä asussa lähemmäs 20 asteen lämmössä, mutta pitänyt sitä myös kuorivaatteiden alla lämpötilojen painuessa alle kymmeneen asteeseen. Housut pysyvät leveän kuminauharesorin ansiosta hyvin ylhäällä ja vauhdikkaan neidin menossa mukana. Päivän päätteeksi vaatteet on voinut pestä pesukoneessa 40 asteen villapesuohjelmalla.

Käyttömukavuuden lisäksi iso plussa Pierre Robertin lastenvaatteissa on myös harvinaisen onnistunut design. Ne eivät ole millään tavalla perinteisten välikerrastojen näköisiä, vaan sopivat hyvin käytettäväksi esimerkiksi juuri päiväkotiin. Vaikka ulkonäkökriteerit eivät lastenvaatteiden kohdalla kipua ykköseksi, on niillä kuitenkin merkitystä. Kids Wool -mallistosta löytyy hyvin värikkäitä vaihtoehtoja, mutta myös hillitympää harmaata ja klassista raitaa. Värejä ja kuoseja, jotka uppoavat niin aikuiseen makuun kuin lapsillekin.

Lastenvaatteet, joissa yhdistyvät käyttömukavuus, laatu ja hauska design ovat väistämättä niitä kaikkein onnistuneimpia. Tähän kun lisätään vielä se, että lapsi itse viihtyy vaatteissaan ja pukee ne mukisematta päälleen, niin puhutaan jo lottovoitosta. Siinä säästetään nimittäin vanhempien hermoja ja yllättävän monta minuuttia aamulla ennen päiväkotiin lähtöä.

 

Pierre Robertin lasten villavaatteita löytyy heidän omasta verkkokaupasta sekä päivittäistavarakaupoista kuten Prismoista, Citymarketeista ja Tokmannilta. Tällä hetkellä Pierre Robert Suomi Facebook-sivulla on käynnissä kilpailu, jossa voi käydä kokeilemassa onneaan. Palkintona on 100 euron arvosta lasten merinovillavaatteita.

Molempien lasten asut Pierre Robertilta:

raidallinen paita

pinkit housut

violettipaita

harmaat housut

 

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Camilla Czakan
  September 12, 2017

  Ihan super ihanat ja onnistuneet kuvat!

  • Kaisa
   September 12, 2017

   Kiitos 🙂 Näistä tytöistä ei kyllä taida huonoja kuvia saadakaan 😀 Takuu varmaa viihdettä!

Previous
Syksyinen viikonloppu