Barcelona vinkki: viinitila vierailu

Vaikka viime viikkoisen reissun molemmat kaupungit olivat ennestään hyvinkin tuttuja, tuli siellä kuitenkin koettua ja nähtyä paljon uutta. Barcelonassa olen käynyt muistaakseni viidesti tätä ennen, mutta vasta nyt päädyin ensimmäistä kertaa vierailemaan viinitilalla. Se olikin ehdottomasti reissun parasta antia, vaikka meillä oli ihan käsittämättömän huono tuuri sään suhteen. Keli oli toissa perjantaina ihan verrattavissa Suomen alkusyksyyn kesään sateen piiskatessa ja lämpötilan painuessa viidentoista kieppeille.

Paikalliset tuntuivat olevan todella harmissaan sään vuoksi ja pahoittelivat sitä meille useaan otteeseen, mutta loppujen lopuksi se ei mielestäni haitannut vierailuamme ollenkaan. Olisi toki ollut ihana nähdä viinitila “täydessä loistossaan” aurinkoisena päivänä, mutta tämä utuinen sadepäivä toi siihen hienoa mystiikkaa ja sumu sai kaiken näyttämään entistä maagisemmalta. Sitä paitsi vietimme suuren osan päivästä sisätiloissa tai maan alla monien metrien syvyydessä.

Taisin jo ohimennen mainita aikaisemmassa postauksessa, että matka oli tosiaan Anna de Codorníun järjestämä ja siitä syystä päädyimme siis vierailemaan tälle tunnetulle, historialliselle tilalle. Codorníun viinitila sijaitsee hieman Barcelonan ulkopuolella, noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Heti porteille saavuttuamme ymmärsin, että kyseessä ei ollut mikään pieni tila, vaan todella näyttävä, pitkän historian omaava nähtävyys. Heti alkuun näytetty lyhyt filmin pätkä selvensi tilan historiaa entisestään ja sen myötä pääsi kyllä mukavasti virittäytymään oikeaan tunnelmaan. Uskomatonta, että Codorníun perheyrityksen juuret ulottuvat niinkin kauas kuin 1600-luvulle.

Vierailuun kuului alkufilmin lisäksi kierros maanalaisessa viinikellarissa (tunnelma oli kuin kummitusjunassa), perinteinen tasting sekä cocktailkoulu, jossa saimme itse kokeilla valmistaa Cavasta erilaisia drinkkejä. Tastingin yhteydessä oli tarjolla tapaksia, joista erityisesti makealla kuorrutettu hanhenmaksa jäi mieleen. En ollut muistaakseni hanhenmaksaa aikaisemmin maistanut, joten en tiennyt ihan tarkalleen miltä sen kuuluisi maistua, mutta tämä kyseinen tapas oli aivan käsittämättömän herkullista.

Kaiken kaikkiaan viinitilalla vierailu oli hieno kokemus. Ensimmäiseksi sellaiseksi erittäin näyttävä ja mieleenpainuva. Innostuin tästä sen verran, että haluan ehdottomasti tulevaisuudessakin vierailla viinitiloilla. Codorníun tila oli suuri ja esittelykierros sen mukainen, joten ensi kerralla olisi ehkä hienoa nähdä joku pikkutila ja tutustua sen toimintaan. Haluaisin myös konkreettisesti nähdä peltoja enemmän ja tutustua itse viljelyyn.

Loppuun vielä pari käytännönvinkkiä Codorníun tilalle: Liput kannattaa varata etukäteen netistä ja tarkistaa milloin siellä järjestetään englanninkielinen kierros, jos espanja ei luonnistu. Paikan päälle pääsee kätevästi Barcelonan keskustasta joko bussilla tai junalla. Juna-asemalta on jonkin verran kävelyä itse tilalle, mutta mikäs siinä rypälepeltoja ihastellessa.

Cavas Codorníu

Avda Jaume de Codorníu s/n
08770 Sant Sadurní d’Anoia

Barcelona

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Paquela
  September 26, 2017

  Moi! Mistä tuo sun kiva takki on? 🙂

  • Kaisa
   September 26, 2017

   Takki on Cubukselta 🙂 Tämän syksyn mallistosta! Paremmat asukuvat tulossa pian.

Previous
Syysneule 2017