Bataattikeittoa ja herkkuleipiä

SI MODA RUOKA BATAATTIKEITTOSI MODA RUOKA BATAATTIKEITTO

Viime viikolla kokkailtiin äidin kanssa ihanan pehmeää bataattikeittoa. Kylkiäisiksi valmistettiin pesto-tomaatti-vuohenjuusto-leipiä uunissa. Reseptit kuuluu kutakuinkin näin:

BATAATTIKEITTO

Pirkka bataattisosetta (puolikas) // vettä // ruokakermaa // vuohenjuustoa // mustapippuria // suolaa // hunajaa

Sekoita kattilassa sose ja sen verran vettä, että seos on sopivan paksuista. Anna kiehahtaa. Lisää ruokakerma ja haluamasi määrä vuohenjuustoa. Anna keiton sakeentua hiljalleen. Mausta makusi mukaan.

UUNILEIPÄSET

pyöreitä ruisleipiä // pestoa // tomaatteja // vuohenjuustoa // mustapippuria // hunajaa

Keiton valmistuessa tee leipäset. Levitä ruisleiville pestoa ja viipaloidut tomaatit. Murenna päälle vuohenjuustoa, rouhi mustapippuria ja lorauta hieman hunajaa. Paista leipiä uunissa 200°C n. 10-15 minuuttia, kunnes juusto on hieman saanut väriä.

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Maija - Köökistä kajahtaa
    December 2, 2013

    Tämä keitto-ohje tulikin sopivaan saumaan! Ajattelin valmistaa tänään kasvissosekeittoa, mutta laskeskelin, että juuresten keittäminen menee vähän tiukille illan bodypump-tunnin kanssa. Taidankin vähän oikoa, ja ostan vastaavat valmiin bataattisoseen keittoni rungoksi! 🙂

Previous
Inspiraatiota kotiin
Bataattikeittoa ja herkkuleipiä