Behind the scenes: Christmas card

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me kuvattiin tänään joulukorttikuvia. Viritettiin valot, taljat ja koristeet. Yritin parhaani mukaan keksiä virikkeitä, joiden avulla vajaa vuoden ikäisen saisi pidettyä aloillaan edes sen yhden ruudun verran. Kahden sekunnin ajan hän jaksoi tutkia joulukoristetta, jouluvaloja komeat kymmenen sekuntia ja joulupiparin kanssa istui tyytyväisenä kokonaisen minuutin. Siltikään ei sitä “täydellistä ruutua”, jossa kasvot olisi kohti kameraan ja suu hymyssä saatu, mutta monta kymmentä hassunkurista ja iloista joulumieltä toivottavaa korttiehdokasta kyllä. Niistä valitaan nyt parhaimmat ja lähetään sukulaisille!

Jos teillä on vielä joulukortit lasten kanssa kuvaamatta, niin tässä muutamat vinkit:

:: kuvatkaa silloin, kun lapsi (ja aikuinen) on kylläinen ja pirteä

:: tähän aikaan vuodesta luonnonvaloa on parhaiten tarjolla puolenpäivän aikaan, muuten voidaan tarvitaan salamaa

:: ota kaikki tarvittavat tavarat valmiiksi ja pue lapsi juuri ennen h-hetkeä “kuvausvaatteisiin”, näin vältyt likatahroilta ja lakin repimiseltä (ehkä)

::  rekvisiitaksi sopii esimerkiksi taljat, jouluvalot, joulukoristeet (joita lapsi voi käsitellä), puunoksa, tonttuasut, joulupiparit yms!

:: ota kuvia eri kulmista, kokeile myös kumartua lapsen tasolle

:: muista jättää halutessasi tilaa mahdolliselle kuvatekstille

:: ole kärsivällinen, lapsen kanssa kuvaaminen ei ole helppoa, joten kaikki parhaat nauratus- ja lahjomiskeinot ovat tässä sallittuja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

ps. Minä yritin naurattaa perinteisellä “kukkuu”-leikillä. Lopputuloksena oli tämä viimeinen kuva 😀 ehkä paras otos kaikista!

 (*mekko/dress LINDEX / saatu/gifted)

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • Silvia
    December 9, 2014

    Söpöläinen!♡ Viimeinen kuva toi kyllä viimeistään hymyn huulille!:-D

  • Roosa
    December 11, 2014

    Tuo viimeinen kuva on kyllä älyttömän ihana! Jotenkin niin näen tuon tilanteen silmieni edessä, likalla on ainakin ollut hauskaaa 😉

Previous
Grey layers