Käsi ylös kuka ei tiennyt ennen tätä viikkoa ihan tarkalleen mitä Black Friday tarkoittaa? Ainakin minä jouduin turvautumaan googleen. Kertokaa etten ollut ainoa 😀 Tämä jenkkien joulusesonginavauspäivä ja samalla vuoden suurin ostospäivä on mainoslehtien otsikoiden perusteella löytänyt vihdoin tiensä myös Suomeen. Käytännössä se tarkoittaa isoja alennuksia sekä mahdollisesti pidennettyjä aukioloja kivijalkamyymälöissä.

Mitään varsinaista tekemistä mustien vaatteiden ja asusteiden kanssa tällä ei itse asiassa ole, vaan nimi juontaa 1960-luvulta, jolloin kiitospäivän jälkeistä päivää alettiin kutsua mustaksi vilkkaan liikenteen asiosta. Nimi on yhdistetty myös kirjapidossa käytettäviin väreihin. Tappiollinen alkuvuosi merkittiin punaisella, mutta Black Fridayn jälkeen tehtiin voittoa, joka kirjattiin mustalla. (lähde:wikipedia)

Nimen taustasta huolimatta lähdin kokoamaan teille mustaa kollaasia. Kokomustat asut ovat puhutelleet minua jälleen kerran sen verran paljon, että huomaan pukeutuvani niihin harvase päivä. Tylsää mustiin pukeutuminen ei missään nimessä ole, jos vaan osaa leikitellä eri materiaaleilla. Tämän hetken lempparimustat ovat ehdottomasti pitsitopit ja -mekot, tekoturkikset sekä (teko)nahkahousut ja -hameet. Pitkän linjan suosikkini, jotka ovat pitäneet paikkaa vaatekaappissani jo vuosia, ovat mustat nahkahansikkaat ja -nilkkurit sekä musta pooloneule.

SI MODA BLACK FRIDAY

fur jacket HERE / phone case HERE / top HERE / jumpsuit HERE / knit HERE / gloves HERE / boots HERE / pants HERE

20% OFF with code BLACK20

Oman “Black Friday” ostokseni tein jo eilen (normaalihintaisena tosin), kun päätin vihdoin ostaa erään villaneuleen Cosilta, jota olen rehellisesti sanoen sovittanut lähemmäs viisi kertaa. Ehkä oli jo aikakin, koska joka ikinen kerta sieltä poistuessani ilman neuletta olen jäänyt harmittelemaan asiaa. Asukuvia neuleesta, joka on itse asiassa hyvin samantyylinen kuin kollaasin neule, tulossa pian!

(*postaus sisältää mainoslinkkejä)

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Classy