Breakfast

SI MODA BREAKFAST 1 Yksi asia mitä ihan aidosti Kotkassa asuessani kaipaan ovat erilaiset aamupala- ja brunssipaikat. Minusta on ihanaa käydä ulkona syömässä ja illallisten ohella nautin jopa enemmän jonkun muun laittamasta aamupalasta. Harmi vaan, että Kotkassa kivat aamupalapaikat tuntuvat olevan kiven alla. Muutenkin kahvila- ja ravintolakulttuuri on täällä suht olematonta, joka on aika sääli. En nimittäin usko, että se on millään tavalla kaupungin koosta edes kiinni, koska monissa pienemmissäkin kaupungeissa on ihania paikkoja pilvin pimein. Ehkä sellaisille ei vaan ole kysyntää? Toivottavasti olen tämän suhteen väärässä.

Valoa tunnelin päässä on kuitenkin jo näkyvissä, sillä Kotkassa on pian alkamassa massiivinen kantasatamahanke ja toivon sydämeni pohjasta, että se saadaan maaliin ja sen myötä tänne avataan uusia ravintoloita sekä kahviloita. Sitä ennen täytyy yrittää nauttia brunsseista kotona tai yhdistää ne Helsinki-päiviin, kuten viime viikolla tein. Itse asiassa kaksikin kertaa.

SI MODA BREAKFAST 2Keskiviikkona kävin ystäväni kanssa aamiaisella Kallion sydämessä sijaitsevassa Bergga-nimisessä paikassa. Sara vinkkasi meille useammastakin kahvilasta, mutta päädyttiin lopulta tänne. Myös kokeilematta jääneet paikat; Good life Coffee, Ipi sekä Roots vaikuttivat erittäin potentiaalisilta ovelta vilkaistuna. Onkos teillä kokemusta näistä?

Berggan aamiaisen sai itse valita muutamista vaihtoehdoista ja me päädyimme molemmat ottamaan bagelit ja jugurtit. Erityisesti jugurtti oli oiva veto herkullisen granolan ansiosta. Uloskin oli mahdollista mennä syömään, mutta ulkopöydät olivat meidän saapuessa jo varattu.

SI MODA BREAKFAST 4Lauantaina tuli vedettyä napa täyteen herkkuja Lilla Roberts hotellin aamupalalla. Tarjolla oli paljon suomalaisia herkkuja, mutta jotenkin hyvällä, raikkaalla tavalla. Ei siis pelkkiä karjalanpiirakoita, vaikka kyllä niitäkin löytyi ja eräs ulkomaalainen turisti hämmentyneenä kovaan ihmetteli, että mitä nämä oikein ovat 😀

Brunssin parasta antia olivat erilaiset tuorepuristetut mehut, neljän viljan puuro (!!), sekä hyvät leivät. Ilmeisesti sinne pääsee syömään ihan ilman hotelliyötäkin? Suosittelen kyllä ehdottomasti testaamaan, jos teillä on hyvä brunssipaikka Helsingissä hakusessa.

SI MODA BREAKFAST 3

Bergga

Viides linja 14

Helsinki

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • H
  July 28, 2016

  Oletko kokeillut Paussin brunssia? Minä tykkäsin kovasti, palvelu ja tarjottavat olivat oikein hyvät. 🙂 Langinkosken kahvilan brunssia on kehuttu myös paljon, pakko testata joskus. Ja vaikka brunsseista pidänkin, niin liian vähän on niillä tullut Kotkassa käytyä, Fransmanni ja Laakonkikin niiltä osin testaamatta. Jos käyt, vinkkaa ihmeessä suosituksesi 🙂

  • Kaisa
   August 1, 2016

   En ole itse asiassa kokeillu 🙂 Täytyy joskus käydä. Fransmannissa oon pari kertaa käyny mut ei sen mun makuun mikään erikoinen ole!

Previous
Parhaat kesäkengät