Bright and happy spring

IMG_6930 bw

Tiedän, että on puuduttavaa puhua päivittäin blogissa säästä. Kertoa miten tänään kuvat onnistuivat, koska oli niin nätti keli. Tai miten alkuviikosta ne menivät ihan penkin alle, kun oli pimeää, märkää ja kylmää. Nyt haluaisin kuitenkin puhua aavistuksen säästä, mutta hieman eri kantilta.

Huomasin nimittäin, että nämä keväiset päivät on poistaneet sisälläni asuneen yksinäisyyden tunteen. En muista olleeni moniin vuosiin tippaakaan yksinäinen, päin vastoin olen nauttinut niistä hetkistä, jolloin olen ollut konkreettisesti yksin jossakin. Mutta viime syksynä ja talvena pieni yksinäisyyden tunne sisälläni nosti päätään. En oikeastaan ehkä olisi osannut nimetä tätä tunneta ennen kuin nyt, jolloin ymmärsin sen kadonneen. Onhan minulla ystäviä ympärillä vaikka kuinka paljon, joten en osannut ajatella, että kyse oli nimenomaan yksinäisyydestä.

En tiedä johtuiko se olo muutosta uuteen asuntoon, miehen pitkäksi venyvistä työpäivistä vai toisen siskon asumisesta ulkomailla. Vai kenties siitä, että oikeastaan vain yhdellä läheisistä ystävistäni on oma lapsi. Ehkä hieman näistä kaikista ja siitä, että syksyllä ja talvella sitä jää helpommin kotiin sohvalle. Nyt, kun ollaan oltu joka päivä ulkoilemassa ja muutenkin oltu aktiivisemmin menossa, on yksinäisyyden tunne väistynyt.

Viime viikonloppuna näin ensimmäistä kertaa, miten monia lapsia meidän taloyhtiössä asuukaan. Aurinkoinen piha täyttyi leikkivistä lapsista, joiden vanhemmat kaivoivat leluja ja pyöriä esille. Talvella täällä oli ihan eri meno. Ehdin jo hieman surra kotiutuisinko uudelle alueelle ollenkaan, mutta uskon kaiken muuttuvan vieläkin paremmaksi, kun kesään päästään. Omaa pihaa en ole ennen omistanut, joten veikkaan, että tulen tänä kesänä nauttimaan grillailusta ja muista oman pihan iloista aivan älyttömästi.

Onhan se totta, että välillä on vaikea olla kaveriporukassa se eka (kuin myös vika), joka lapsen saa, mutta pakko kyllä nostaa omille ystävilleni hattua miten hienosti he kaikki ovat järjestäneet asioita niin, että myös minä ja mini olemme päässeet mukaan. Se on myös pitkälti itsestä kiinni, miten aktiivisesti lähtee ihmisten ilmoille. Taisin olla ensimmäiset kymmenen kuukautta niin aktiviisesti menossa, että tahdin hidastuminen aiheutti yllättäen pienen yksinäisyyden tunteen. Tämä teksti siis lähinnä muistukseksi itselleni, jos meinaan liian usein valita kotipäivän ulos lähtemisen sijaan.

 

Kuvituksena minusta ja Sarasta napattu otos ystävänpäivänä ♥

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Sofia
  March 14, 2015

  Tunnistan tuon tunteen. Samanlaisia fiiliksiä on ollut myös täällä syksystä asti. Valmistuin keväällä ja perustin syksyllä oman yrityksen. Koska suurin osa kavereista viettää vielä lepposta opiskelijaelämää, olo on joskus aika “ulkopuolinen” ja hieman sellainen “kukaan ei ymmärrä mun elämää”. Olen kyllä kans huomannut, että lisääntyvällä valolla on tapana tuoda ne ihanat ihmiset elämässä paremmin esiin ja muistuttaa siitä, ettei kaikki olekkaan niin harmaata, mitä kuvittelin.:)

  • Kaisa
   March 17, 2015

   En usko, että ollaan yksin näiden fiilisten kanssa. Luulen, että tällaisia vaiheita tulee melkein jokaiselle jossain kohtaa elämässä. Ehkä näistä opitaan paljonkin 🙂

 • jaana
  March 15, 2015

  Oi mä tunnistan kanssa tuon yksinäisyyden. Mä olen ollu lasten kanssa kotona niin kauan että mulla ei ole mitään työporukkaa tms. mihin kuuluisin ja saisin luonnollisesti olla osana. Nyt pitää vaan itse olla tosi aktiivisesti sopimassa treffejä etten ihan jämähdä neljän seinän sisälle. Yhdeksän vuoden kotonaolon ja neljän lapsen jälkeen on kyllä hankala keksiä että mihin kuuluu 😀
  Onneksi tuli aurinko ja pidemmät päivät <3

  Tykkään kyllä sun blogista tosi paljon! Kiitos 🙂

  • Kaisa
   March 17, 2015

   Yhdeksän vuotta on kyllä melkoisen pitkä aika! Nostettava hattua sulle 🙂 Vaikka varmasti oli toki nauttinutkin näistä vuosista ihan täysillä. Bloggaaminen työnä on usein melko yksinäistä, kun ei ole sitä varsinaista työpaikkaa, jossa nähdä ystäviä. Mutta onneksi voi aina kutsua toisen bloggaajan vaikkapa omaan kotiin tekemään töitä 😉 Kiitos vielä kauniista sanoista ja erityisesti siitä, miten ahkerasti jaksat kommentoida! Lämmittää mieltä yhtä paljon kuin tämä kevät aurinko <3

Previous
Friday bouquet