Brunssilla Tukholmassa

Brunssien testailut jatkuvat, mutta tällä kertaa naapurimaamme Ruotsin puolella. Saavuimme varhain lauantaiaamuna Tukholmaan, joten olin katsonut meille valmiiksi sopivan aamiaispaikan, jossa voisimme tankata mahamme täyteen ja odotella rauhassa kauppojen avautumista. Aivan sokkona en valintaa tehnyt, vaan kysyin vinkkejä “kollegaltani” Lindalta, joka varmasti tuntee Tukholman maittavimmat aamiaiset. Hänen ruokafilosofiansa tuntuu usein olevan hyvin lähellä omaani, joten minulla ei ollut pienintäkään epäilystä, etteikö hänen suosittelemansa paikat olisi kokeilemisen arvoisia.

Päädyimme hotelli Lydmarin aamiaiselle, joka täytti kyllä kaikki odotukseni. Hotelliaamiainen kuuluu hintaan yöpymisen yhteydessä, mutta se on avoinna myös ulkopuolisille. Pieni kirjastohuoneen omainen ruokatila oli sopivan intiimi rauhalliselle aamiaiselle. Saapuessamme paikalla ei ollut muita asiakkaita, joten saimme kaikessa rauhassa kerätä toinen toistaan maukkaampia herkkuja lautasille.

SI MODA BRUNSSI HOTEL LYDMAR SI MODA BRUNSSI HOTEL LYDMAR 02 SI MODA BRUNSSI HOTEL LYDMAR SI MODA BRUNSSI HOTEL LYDMAR SI MODA BRUNSSI HOTEL LYDMAR 04SI MODA BRUNSSI HOTEL LYDMAR SI MODA BRUNSSI HOTEL LYDMAR 03SI MODA BRUNSSI HOTEL LYDMAR

Aamiaspöydät notkuivat perinteisiä herkkuja mm. leipiä, croissantteja, levitteitä, hilloja, juustoa ja leikkeleitä. Kreikkalainen jugurtti tarjoiltiin pienistä suloisista lasikipoista ja niiden joukkoon oli tarjolla monia erilasia myslejä ja muroa. Lämpimistä ruokalajeista tarjolla olivat perinteiset munakokkelit, pekonit ja nakit. Tuorepuristetut mehut olivat raikkaita ja erityisesti greippimehu sai tältä kirpeitä makuja rakastavalta bloggaajalta täydet pisteet. Kahvin ystäville tarjolla olisi taas ollut useita eri vaihtoehtoja, mutta koska en itse juo, en valitettavasti niistä sen enempää osaa kertoa.

Buffet-aamiaisen lisäksi oli mahdollista tilata samaan hintaan erikoisuuksia á la carte-listalta. Me tilasimme pöytään mm. kylmäsavulohta, erilaisia munakkaita, pannukakkuja mustikkakastikkeella ja vaahterasiirapilla sekä smoothien. Näiden kaikkien herkkujen jälkeen röhnötimme pehmoisissa nahkanojatuoleissamme mahat pinkeinä (minä kirjaimellisesti). Vaikka kello oli vasta hieman yli yhdeksän meidän poistuessamme hotellilta, ei nälkä yllättänyt kuin vasta viiden aikaan seuraavan kerran. Totesimmekin jälkeen päin Lydmarin nappivalinnaksi ja ehdottomasti suosittelemisen arvoiseksi. Myös itse hotelli vaikutti mukavalta. Sijainti kansallismuseon kupeessa on erinomainen, mikäli haluaa pyöriä keskustassa. Lisäksi hotellilta on suora näkymä veden yli vanhaankaupunkiin ja kuninkaanlinnalle.

SI MODA BRUNSSI HOTEL LYDMAR 00OLYMPUS DIGITAL CAMERASI MODA BRUNSSI HOTEL LYDMAR 06SI MODA BRUNSSI HOTEL LYDMAR    Hotel Lydmar

Södra Blasieholmshamnen 2, Tukholma

aamiainen 245kr (n. 28€)

ps. alla aikaisemmin tänään julkaistu postaus!

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • Linda
    November 13, 2013

    Ihanaa, että aamupalakokemus oli maukas ja mieluinen! Näitä herkkukuvia katsellessa tulee taas itsellekin himo päästä tuonne nautiskelemaan.. 🙂

  • casey
    November 13, 2013

    Se oli ihan täydellinen :)! Kiitos kovasti vinkistä. Olisi pitänyt myös kysyä joku ravintolavinkki päivälle, koska toinen ruokailu ei mennyt ihan nappiin. Tämä taas todisti ettei mitään hyvää voi syntyä, jos valitsee sokkona, hirveässä kiireessä ja kaatosateessa ravintolan 😀 mutta ensi kerralla viisaampina kysytään neuvot ajoissa.

Previous
All eyes on you