Siitä lähtien, kun ostin ensimmäiset nahkakenkäni omalla rahalla olen pyrkinyt huoltamaan kenkiäni niin hyvin kuin mahdollista. Kenkävalintani ovat lähes poikkeuksetta hyvin klassisia ja aikaa kestäviä, joten toivon myös kenkieni konkreettisesti kestävän aikaa. Paljoltihan tämä on kiinni myös minusta käyttäjänä ja siitä, kuinka hyvää huolta minä kengistäni pidän. Säännöllisellä huollolla olen onnistunut pidentämään monien kenkien käyttöikää ja huomannut niiden näyttävän pikaisen ehostuksen jälkeen kuin uusilta.

Mikään expertti en kenkähuollossa ole, mutta maalaisjärjellä olen tässäkin asiassa päätellyt miten toimia. Nyt on ehkä osuvin aika ostaa uudet syyskengät tai huoltaa ne vanhat, joten ajattelin jakaa tämän pikahuolto-ohjeeni myös teidän kanssa.

Lähes kaikki käyttämäni tuotteet olen ostanut samaan aikaan, kun olet ostanut kengätkin. Nanopro-suojasuihke käy melkeimpä mille tahansa pinnalle ja sitä suihkuttelen aina uusille kengilleni ennen käyttöä. Sillä viimeistelen myös vanhat kenkäni huollon päätteeksi. Ennen viimeistely käytän erilaisia kenkälankkeja yms. Minulta löytyy oma puteli mustalle tavalliselle nahalle, kiiltonahalle (väritön) ja nahkanupukille (väritön). Lisäksi minulta löytyy väritön kenkävaha. Lankkaukseen sopivia sieniä minulla on useita mm. tuo Rizzon oma. Kuvasta puuttuu vielä lankkausliina, jonka olen myös saanut joidenkin kenkien mukana. Tähän käy kyllä mikä tahansa pehmeä liina tai vaikka pariton sukka.SI MODA KENKIEN HUOLTO Ennen homman aloittamista vuoraan parvekkeelta pienen nurkan sanomalehdillä ja varaan mukaan rullan talouspaperia. Aineet ovat suhteellisen voimakkaan tuoksuisia, joten suosittelen tekemään tämän mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa.SI MODA KENKIEN HUOLTOOtin nyt mallliesimerkiksi eräät nahkakenkäni, jotka ostin Rizzosta 3-4 vuotta sitten. Ensimmäisessä kuvassa lähtötilanne ja käytettävät tuotteet. Ennen aloitusta pyyhin talouspaperilla mahdolliset irtoliat pois kengistä. Mustaa lankkia levitän sienen avulla ohuen, tasaisen kerroksen kengän pintaan, annan kuivua ja kiillotan liinan avulla. Lopuksi suihkutan kengät sopivalta etäisyydeltä Nanopro-suojasuihkeella ja annan kuivua. Tarpeen mukaan pyyhin vielä kengät varovasti liinan avulla. Lopputuloksena lähes uuden veroiset nahkakengät:SI MODA KENKIEN HOULTOSI MODA KENKIEN HUOLTONäiden viiden parin huoltoon meni yhteensä 15 minuuttia. Joku voi bongata sieltä myös uusimman kenkäparini, joka sai suojakäsittelyn ennen käyttöön ottoa. Jos täällä on joku kenkien huollosta enemmän tietävä, niin ehdottomasti saa jakaa hyviä vinkkejä kommenttiboksissa!

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • JonnaH.
  September 9, 2013

  Itsellä sama operaatio joka syksy! Tuntuu toivottomalta, mutta ei siihen kuitenkaan kauan aikaa mene. 🙂

 • Reetta V.
  September 11, 2013

  Aaaaaa lämmittää kovasti kenkämyyjän sydäntä, kun näkee jonkun tekevän tätä ja omistavan noin paljon tuotteita! Kengät pysyy niin paljon paremmassa kunnossa ja myöskin huomattavasti pidempään, kun niitä hoitaa kunnolla.

  Ja tervetuloa poikkeamaan Biancoon, josta löytyy muuten jokaikiseen kengäongelmaan ratkaisu. Sulla tosin ihan kunnioitettava kenkähoitotuotekokoelma onkin! 🙂

  • casey
   September 11, 2013

   🙂 kiva kuulla, että lämmittää! Lämmittää omaakin mieltä, kun tietää, että nämä kengät säilyy vielä useita vuosia mun käytössä. Biancossa itse asiassa viimeksi olinkin tekemisisssä näiden tuotteiden kanssa ja kuulin, että myytte nahkan venytys-suihketta. Se oli ihan uus juttu!

Previous
Täydellinen sää
Shoe Care