Chichén Itzá & Mayat

Käytiin reissun aikana vain yhdellä hieman pidemmällä reissulla. Oppaan mukaan tämä on oikea reissu niille, jotka päättävät tehdä vain sen yhden ja ainoan. Meksikosta ei ole poistumista, ellei Chichén Itzaa ole nähnyt. Meidän retkipäiväksi sattui varmaan se kaikkein kuumin päivä ja oltiin läkähtyä tuonne. Kolmen tunnin ajomatka sisämaahan, aukiolle, jossa tuulesta ei ole tietoakaan. Kirjaimellisesti valuin hikeä, mutta paikka oli kyllä käymisen arvoinen. Chichén Itzá on siis maya-kansan rakentama historiallinen kaupunki Jukatanin niemimaalla. Se on kuuluisin ja parhaiten kunnostetuin vastaavista arkeologisista alueista. Se kuuluu myös Unescon maailmanperintöluetteloon.

Meillä oli reissulla suomalainen opas ja sen avulla siitä sai kyllä paljon enemmän irti. Isoista kiviröykkiöistä ja niihin kaiverretuista kuvista ei itsekseen olisi kauheasti osannut mitään päätellä. Näissä kuvissa näkyy mm. alueen maamerkki El Castillo sekä taistelijoiden temppeli. Sen kummempaa historiaa en tässä nyt käy kertomaan, vaikka itseäni aihe kiinnostaakin suunnattomasti. Haltioissani kuuntelin oppaan tarinoita käärmepäisestä jumalasta ja ihmisten uhraamisista. Elokuva Apocalypto kertoo aika hyvin tästä aikakaudesta,  tosin elokuvassa on hieman sekoitettu kahta eri intiaani-kulttuuria keskenään.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAChichén Itzán jälkeen kävimme vielä nykypäivän maya-kylässä. Kylään oli saatu sähköt vasta viime vuonna ja muutenkin meno oli näin suomalaisen näkökulmasta hyvin alkeellista. Perheet asuivat olkikattoisissa hökkeleissä, nukkuivat riippumatoissa ja valmistivat ruoan nuotiolla. Kotieläimiä riitti aina hämähäkkiapinoista piikkisikoihin. Vaikka retki oli järjestetty ja tavallaan hieman “lavastettu”, niin ainakin minusta tämä antoi edes jonkinlaisen käsityksen, millaista elämä Meksikossa on maya-intiaanien näkökulmasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

XOXO
signature

What do you think?

6 Comments
 • MouMou
  March 23, 2013

  En kestä, kun oot niin söpö. <3

  • Casey
   March 25, 2013

   Iina huomasithan, että se en ole minä siinä vaaleassa kukallisessa mekossa?

 • Susanna89
  March 23, 2013

  Erikoinen paikka! taitaa olla ollut monessakin eri elokuvassa ja musiikkivideossa tämä paikka

 • Mer
  March 24, 2013

  Voi kun joskus paasisin tuonne, vaikka tiedan ettei ole aikaa.

  Mutta saahan sita haaveilla.

  Olen lukenut niiiin paljon Maya*kulttuurista ja

  myos kirjasarjan joka ketoi heidan elamastaan esim uhrausriiteista jumalille,

  Et usko kuinka paljon nautin noista kuvista. Koonnostuin viela, onko noilla puissa roikkuvilla perhosilla joku tarina.

  Kiitos paljon. ja kylla moumou on niin oikeassa.. olet hyvin kaunis !!

  • Casey
   March 25, 2013

   🙂 yritä joskus löytää aikaa tälle, luulen, ettet tule pettymään! Perhosilla ei tietääkseni ole sen suurempaa tarinaa, niitä myytiin tuolla katukojuissa muiden turistikrääsien joukossa, mutta olivat niin veikeän näköisiä, että nappasin pari kuvaa. Ja heh kiitoksia vaan!

Previous
Kirppikselle?
Chichén Itzá & Mayat