Choco Berry Pavlova

SI MODA RAPUJUHLAT SEP13 2015 6

Olen parin vuoden ajan ruikuttanut, miten en ole onnistunut saamaan yhtään kutsua rapujuhliin, enkä liioin ole ehtinyt jaksanut niitä itsekään järjestää. Tänä vuonna vahinko on otettu tuplana takaisin, koska olen päässyt rapupöytään jo kahdesti! Toissa viikonloppuna istuttiin alas koko ison perheen kesken ja nautittiin rapu-illallinen tunnelmallisissa merkeissä mökillä.

Äiti oli juhlien pääkokki ja vastuussa myös mm. kattauksesta. Hän oli onnistunut luomaan ihanan raikkaan sekä toisaalta hyvin perinteisen rapupöydän. Punaiset ruutu- ja raita-kuosit yhdessä kokovalkoisten tyynyjen sekä vehreiden puolukanvarpujen kanssa näytti  todella kauniilta. Sisko puolestaan oli taiteillut pöytään kuvassa näkyvän, hyvin sävyihin sointuvan kakun.

SI MODA RAPUJUHLAT SEP13 2015 1SI MODA RAPUJUHLAT SEP13 2015 2SI MODA RAPUJUHLAT SEP13 2015 3

Alkupalana meillä oli “metsäsieni-cappuccinoa”, sen jälkeen tietenkin niitä rapuja ja pääruokana vielä lihaa sekä kasviksia. Melkoisessa ähkyssä aloitin siis nauttimaan kakkupalaani, joka kuitenkin upposi erittäin sujuvasti vatsaan. Niin sujuvasti, että söin vielä toisenkin ja närkin vielä lisäksi pari vadelmaa kakun päältä. Olenkin joskus ehkä blogissa maininnut olevani melkoinen sokerihiiri ja nimenomaan kotileivonnaishiiri.

Karkista en kauheasti pidä, enkä liioin roskaruoastakaan, mutta itse leivotut kakut, pullat, keksit ja muut oh no! Minulla ei ole mitään kontrollia niihin 😀 !! Ehdottomia lemppareitani ovat tällaiset, joissa yhdistyy makeaa, suolaista ja kirpeää. Ällömakeat marenki ja kinuski saivat kivaa potkua raikkaista vadelmista sekä Snickersin pähkinöistä. Ohje löytyy alta 🙂

SI MODA RAPUJUHLAT SEP13 2015 8SI MODA RAPUJUHLAT SEP13 2015 4SI MODA RAPUJUHLAT SEP13 2015 5

Marja-suklaa-Pavlova

1 iso pyöreä marenkilevy / kuohukermaa / vaniljasokeria / sokeria

kinuskikastiketta / vadelmia / 1-2 Snickers patukkaa

 Valmiin marengin päälle valmistettiin kermavaahto, joka maustettiin vaniljasokerilla ja tavallisella taloussokerilla. Sen päälle kaadettiin jäähtynyt kinuskikastike (ohje alla). Kakku viimeisteltiin tuoreilla marjoilla ja rosoisilla suklaaviipaleilla. Ah taivaallista!!

Vinkki: Korvaa vadelmat puolukoilla, niin saat todellisen syysversion!

Marenki:

4 munan valkuaista / 2,5 dl sokeria / 2 tl perunajauhoja / 1tl sitruunamehua

Kuumenna uuni (125°C). Piirrä leivinpaperin päälle ympyrä. Erottele muna ja vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista vähittelen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot ja loput sokerista keskenään. Lisää ne sitten valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita marenkivaahdon joukkoon vielä sitruunanmehu. Nostele vaahto piirretyn ympyrän sisälle leivinpaperin päälle. Muotoile sen marengin pintaan huippuja lusikan avulla ja laita uuniin. Kypsennä uunin alatasolla n. 1 1/2 h. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.

Kinuski:

2 dl kuohukermaa / 2 dl ruskeaa ruokosokeria

Kuumenna sokeria kattilassa niin kauan, kunnes se on sulaa ja tummemman ruskeaa (varo polttamasta!). Pienennä levyä ja lisää kerma hitaasti. Tässä kohtaa seos “jämähtää”, mutta se kuuluu asiaan. Seos notkistuu siitä pikku hiljaa ja noin vartin keittelemisen jälkeen kinuski on sileää ja valmista. Anna sen kuitenkin jäähtyä hieman ennen kuin kaadat kakun päälle.

SI MODA RAPUJUHLAT SEP13 2015 7

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Mikaela
    September 16, 2015

    Ah mikä versio pavlovasta! Tätä täytyy kokeilla!:)

Previous
Red red red