Crispy chicken

Kuten ehkä joku on huomannut niin viime päivinä ei ole juhlittu asukuvien tulvalla yms. ja siihen on vain yksi syy: SÄÄ. Helsingin seudulla on tullut lunta, tuullut ja paukkunut pakkanen (anteeksi te siellä pohjoisessa, mutta mulle tää on kyllllmä!) siihen malliin, että en ole edes harkinnut pakottavani teemua kuvaamaan. Toisaalta ei ole ollut mitään kuvattavaakaan, koska peruin kaikki ei tärkeät suunnitelmani ja pysyin kotona. Kaikki liikenne oli niin sekaisin,että oli parempi jäädä kotiin. Ja jos olen täältä ulos lähtenyt (kauppaan on vaan pakko mennä), olen mennyt periaatteella, että minähän en palele. Kaksi päivää kidutin itseäni, kunnes tajusin ostaa nivusiin asti ylettyvät säärystimet. Kaikki asukuviin yleensä liitettävä trendikäs ja omaperäinen ilme on loistanut poissaolollaan. Mustat housut, mustat säärystimet (huom. tosiaan nilkoista nivusiin), mustat saappaat, paksuimmat villakerrokset, musta toppatakki (karvahuppu päässä), maailman suurin kaulahuivi ja pipo. Teemu sanoi, että näytän mustalta koiralta, jolla näkyy vain silmät. Ensi viikoksi on luvattu ihanan “lämmintä”, joten varmasti uskaltaudun taas kuvattavaksi ja te pääsette näkemään pari uutukaista livenä.

Yläpuolella yhden päivän kokkailut. Mulla on jäätävä kammo kananugetteihin, kiitos jamie oliverin videon. Muutenkaan niin prosessoitu ruoka saa niska karvat pystyyn täällä. Nämä crispy chickenit ovat eräänlainen korvike noille “ei mitään kunnon lihaa” sisältäville rasvassa upotetuille möykyille. Muutamankin eri ohjeen olen bongannut, mutta näiden tekoon otin mallia Rachel Ray:ltä. Kanat ovat päällystetty cornflakes muroilla (tai itse asiassa fitness muroilla, koska niitä oli kaapissa) ja leivänmuruilla (ja tässä tapauksessa ryvitan sesam-näkkäreillä samaisesta syystä). Maustaa kanan voi aivan miten haluaa, itse laitoin perus suolan ja pippurin lisäksi vähän yrttimausteita. Yhtä hyvin tähän sopisi varmaan chili yms. Itse en hölmönä laittanut kanafileitä pienemmiksi vaan yritin päällystää ne koko fileet. Eli jos kokeilette niin suosittelen pistämään fileen vaikka kolmeen osaan. Maku oli kuitenkin hyvä ja tarjosin kanojen kanssa salsaa ja creme fraicheta. Ohjeessa olleen kastikkeen jätin väliin, sillä nuo korvasivat sen oikein hyvin. Tähän taitaa sopia ihan mikä tahansa kermaviilikastike, salsa tai vaikka currysoossi. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Nyt mahtavaa vaalipäivää ja sunnuntaita kaikille. Lumisade on vihdoin tauonnut ja minä uskaltaudun kahden kotipäivän jälkeen ehkä ulkolemaan kunnolla!

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • senja
    February 5, 2012

    Hei kannattaa kokeilla santa marian crispy chicken maustetta, heittää vaan kanat, vähän öljyä ja sen mausteseoksen kulhoon, sekottaa ja sitte uuniin:) helppoo ja hyvää!

  • juusis
    February 8, 2012

    se on creme fraiche 😉

Previous
Hyvät ja huonot uutiset
Crispy chicken