December thoughts

SI MODA DECEMBER 2015 2Tänään avautui kalenterin 5. luukku ja se oli taas kerran päivän kohokohta minille. Lapsille joulu on varmasti muutenkin se yksi mielettömimmistä asioista maailmassa. Ja me aikuiset pidämme kyllä huolen siitä, että lapset hullaantuvat joulusta heti pienestä pitäen. Mutta ehkä hyvä näin. Ainakin itselle joulu tuntuu paljon merkityksellisemmältä, kun näen ilon lapseni silmissä.

Tänä vuonna mini ymmärtää jo asioiden päälle jonkin verran ja sekös vasta onkin ollut erityisen ihanaa jouluhullun äidin mielestä. Olemme puhuneet paljon joulusta, lukeneet kirjoja, laulaneet joululauluja, leiponeet pipareita ja koristelleet pikkujoulukuusen. Lahjoista ja hiippailevista tontuistakin on sanottu pari sanaa, mutta ne ovat taineet mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Nyt on vielä oiva hetki antaa lapsen nauttia kaikista muista joulujutuista täysillä, kun hän ei vielä lahjojen päälle ymmärrä. Kyllä se “lahjaikä” sieltä vielä tulee, mutta silloinkin tahdon näyttää hänelle mitä kaikkea muuta ihanaa jouluun mahtuu.

SI MODA DECEMBER 2015 4SI MODA DECEMBER 2015 3SI MODA DECEMBER 2015 5Enkä tarkoita nyt vain jouluaattoa ja pyhiä. Elämä tuntuu joka vuosi yhä hektisemmältä ja siitä syystä odotan joulukuuta kovasti. En ole niitä ihmisiä, jotka stressaavat joulusta vaan oikeastaan päin vastoin. Heti kuun ensimmäisenä päivänä mieleni on jotenkin kevyempi. Koen, että joulu antaa minulle luvan heittäytyä pois oravanpyörästä ja helittää hieman otetta. Joulukuussa tahdon viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä perheen kanssa. Syödä hyvin ja rauhassa. Istua glögimuki kädessä sohvalla kuusen valaistessa ja olla vaan.

Nautin jouluisista askareista ja niitä tehdessä koen tietynlaista mielenrauhaa. Siivous ei tunnu pakkopullalta ja se hetki, kun koti on puhdas ja tuoksuu joululta on kaiken sen vaivan arvoista. Sama juttu lahjojen hankkimisen kanssa. Oli lahja miten pieni tai suuri tahansa, hintava, edullinen tai itsetehty on lahjan antaminen läheiselle aina yhtä ihanaa. Ymmärrän, että kaikki eivät koe näitä jouluaskareita yhtä ihanina ja rentouttavina kuin minä, joten päätin koota teille erillisen jouluvinkkipostauksen, jonka ajastin ensi viikon alkuun. Siitä löytyy inspiraatiota jouluaskareisiin ja motivaatiota joulusiivoukseen. Sen lisäksi ensi viikolle olisi luvassa ainakin  yksi jouluinen ruokapostaus sekä vinkkejä joululahjoihin.

SI MODA DECEMBER 2015 1SI MODA DECEMBER 2015 6

Me lähdemme huomenna hakemaan koko perheen voimin lisää joulumieltä Kööpenhaminasta. Mitään sen kummempia reissusuunnitelmia itselläni ei ole, kuin fiilistellä joulumarkkinoita ja käydä katsomassa kauniisti valaistua Tivolia. Jos teillä on heittää hyviä Kööpenhaminavinkkejä näin joulukuulle niin kertokaa ihmeessä! Köpiksen lisäksi tulemme käymään Etelä-Ruotsin puolella vanhassa kotikaupungissamme. Onneksi viidessä päivässä ehtii näkemään ja kokemaan vaikka mitä, eikä kaikki aika kulu matkustamiseen. Huomiset Linnanjuhlat saattavat kyllä jäädä näkemättä, mutta onneksi parhaita paloja näkee varmasti jälkikäteen netistä.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Green Goblin