Denim trends SS16

SI MODA DENIM TRENDS SS16 1 Vaikka edellisessä postauksessa manasinkin kevään siirtymistä kauemmas tulevaisuuteen, on fakta kuitenkin se, että ennemmin tai myöhemmin tämä talvi saa jäädä taakse ja samalla myös ne pirun talvikamppeet. Jostain syystä miellän juuri kevääseen kuuluvaksi aina tietyt samat trendit. Muihin vuodenaikoihin ei ehkä niin selvästi yhdistetä tiettyjä materiaaleja, värejä tai kuoseja, jotka toistuisivat joka vuosi, aina hieman eri tvistillä.

Jälleen kerran puhutaan siis kevään tullen raidoista, pastellisävyistä, pitsistä ja tietenkin denimistä. Jopa minä, ikuinen mustahousuinen tyttö, innostun kevään tullen kaivamaan ne muutamat siniset farkkuni esiin. Klassinen sinidenim raikastaa asut välittömästi.

SI MODA DENIM TRENDS SS16 0Nili Lotan / Sonia by Sonia / Veronica Beard / Warm

Vaikka isot pääteemat tosiaan toistuvat joka kevät, mahtuu niiden sisään runsaasti variaatioita ja erilaisia pienempiä trendejä. Tämän kevään farkkutrendien ykkösjuttu tuntuu olevan klassinen sininen väri, jossa ei turhia kulutuksia ole. Sitä löytyy sekä ihan kirkkaan sinisenä että hieman tummempana tai haaleampana versiona. Malleista väljemmät boy-/girlfriend -mallit jatkavat suosiotaan, kuten tekevät myös leveät lahkeet. Pituuksissa nähdään joko ylipitkää lahjetta, joka peittää korkokenkienkin kärjet sekä culottes-mallia, joka ylittää noin puoleen sääreen. Housujen lisäksi farkkua nähdään paljon myös mekkojen, toppien ja hameiden muodossa.

SI MODA DENIM TRENDS SS16 3 SI MODA DENIM TRENDS SS16 4 Kävin viime viikolla ravintola Pastorissa järjestetyssä lounastilasuudessa kuuntelemassa Lindexin kevään farkkumuodista ja tarkemmin sanottuna ekologisesta Better Denim farkkumallistosta. Kyseisen malliston kaikki tuotteet on valmistettu ympäristöystävällisiä materiaaleja ja pesuja käyttäen. Se tarkoittaa huomattavasti pienempää energian, veden sekä kemikaalien kulutusta. Lindexillä on intohimoinen tavoite vuodelle 2020, jolloin 80% heidän valikoimastaan tulee olemaan ekologisesti tuotettuja. Tämä koskee siis myös kaikkia muita tuotteita farkkujen ohella. Mielenkiinnolla jään seuraamaan tämän kehitystä.

SI MODA DENIM TRENDS SS16 2SI MODA DENIM TRENDS SS16 5Juuri kauppoihin rantautuneesta denim-mallistosta piti vielä sanoa sen verran, että jos joku kaipailee vaaleita leveälahkeisiä farkkuja kevääksi, niin suosittelen vilkaisemaan nämä vaihtoehdot läpi. Vaatteiden lisäksi mallistoon kuuluu vielä kierrätetystä farkusta ja kumista valmistetut suloiset tennarit, joista minulla ei valitettavasti ole kuvaa. Tennareihin käytetyn materiaalin on kerätty Myrorna-järjestö, joka sattuu olemaan yksi kirppisketjuista, joita aikoinaan Ruotsissa asuessani kolusin läpi.

kuvat: minä/Pinterest

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Layering jackets