DIY – Testissä saumausvaahtotrendi

Viime viikolla valittelin, etten muka aikapulan vuoksi ehdi luovan tekemisen pariin. Aika on toki kortilla, kun tytöt ovat kotona, mutta kyse oli taas kerran priorisoinnista. Sama homma treenamisen kanssa, sille löytyy kyllä aikaa, jos vain haluaa. Niin myös luovalle tekemiselle!

Oma työni mahdollistaa näiden kahden yhdistämisen, joten päätin, että tuunauksista ja muista luovista puuhista tulee nyt välillä osa 3 tunnin työpäiviä. Mieheni on sanonut jo useamman vuoden, että minun pitäisi keskittyä kanavissani luovaan tekemiseen ja erilaisiin tuunauksiin ja tutorialeihin. Ihan vaan siksi, että se olisi minunnäköistä sisältöä. Ja luultavasti myös teitä seuraajia kiinnostavaa. Siinä on kyllä ihan perää, sillä aikoinaan tekemästäni farkkujen tuunausvideosta tuli Youtubessa todellinen hitti. Menestyksestä huolimatta en tuunauksien jakamisesta innostunut, mutta ehkä nyt on niiden aika. Ainakin sisustustuunauksien!

Aloitetaan tuunaukset jo kerran täällä mainitusta saumausvaahtotrendistä. Tuo hämmentävä foam/fogskum -trendi herätti mielenkiintoni Instagramissa ja Pinterestissä jokunen viikko sitten. Hetken menoa katseltuani totesin, että minun on PAKKO saada tietää, mistä tässä on kyse. Ensin piti vain käydä hakemassa saumausvaahtoa ja hommata tuunattava esine.

Ruotsalaiset ovat uusineet puolet huonekaluista tällä trendillä, mutta itse päätin aloittaa jostain pienemmästä ja hyvä, että aloitin. “Uhreiksi” joutuivat parin euron kirppislamppu ja -vaasi. Tuunausta varten tein ulos pienen tuunauspajan ja suojasi käteni sekä kasvoni. Tätä pidän kyllä ensiarvoisen tärkeänä tässä, enkä missään nimessä suosittele tekemään hommaa sisätiloissa. Saumausvaahto ei nyt pahemmin haise miltään, mutta eipä tuota tee mieli hirveästi tuoksutella. Tuskin on terveellistä. Suojakäsineet ovat myös ehdottomat, jos ei halua iho-oireita.

Ensimmäisenä pursotin lampun ja nauroin kippurassa lopputulokselle. Eihän tässä ole mitään järkeä, totesin. Mieheni katseli puuhia ikkunan läpi ja pyöritteli päätään. Nainen on lopullisesti seonnut, hän taisi ajatella. Annoin teoksen kuitenkin kuivua seuraavaan päivään ja ikuistin sen vielä sille ajatellulla paikalla. Uutta varjostinta en nyt lähtenyt tähän hankkimaan, mutta kyllä tästä varmasti jonkinlaisen kuvan saa. Mieheni nimesi teoksen “lörtsyksi” 😀

Seuraavaksi testasin saumausvaahtoa vaasiin. Se näytti ensin aivan järkyttävältä, mutta tuohon pöydälle asetettuna heinien kera jopa ihan hauskalta. En kuitenkaan lämmennyt tälle trendille niin palavasti, että olisin halunnut nämä tuotoksen säilyttää, joten näiden kuvien jälkeen päädyin purkaushommiin.

Purkasin molemmat tavarat alkuperäiseen kuntoon tai niin lähelle kuin mahdollista. En halunnut heittää tekeleitä suinpäin roskikseen, vaan mietin, jos niistä vielä jotain saisi irti. Uusi idea on jo mielessä ja siitä näkyy pieni vilaus oikealla. Molemmat on nyt pohjamaalattu ja hommat jatkuvat heti, kun saan vähän lisää tarvikkeita kaupasta. Vaasi ja lamppu jatkavat siis matkaansa kohti uutta ulkomuotoa. Pysykäähän kuulolla, jos lopputulos kiinnostaa 🙂

ps. Mitä mieltä olette tämän jälkeen saumausvaahtotrendistä?

pps. Jos teillä on jokin hauska tuunaus mielessä, jota minä voisin kokeilla ja täällä esitellä, niin kertokaa ihmeessä!

XOXO
signature

What do you think?

7 Comments
 • Kata
  April 27, 2020

  Lisää tuunausjuttuja! Näitä on kiva seurailla sekä ig:n että blogin puolella 🙂

  • kaisaturunen
   May 4, 2020

   Kiva kuulla 🙂 Kohta kun lapset palailee hoitoon, niin pystyy taas aktiivisemmin näitäkin toteuttaa!

 • Aija
  April 28, 2020

  Saumausvaahto lienee aika epäkäytännöllinen pitkässä juoksussa; miten pitää puhtaana? Jos/kun keräävät pölyä ja likaa, niin se näkyy aika nopeasti ja vaikeahan tuollaista on puhdistaa.:)

 • Aija
  May 3, 2020

  Ensimmäinen ajatukseni tästä trendistä on, että ei ole varmaan kovin käytännönläheinen; saattaa olla yksi pahimmista päästä pitää puhtaana?:) Valkoinen röpelöinen vaahto keräännee näkyvää likaaa ja pölyä nopeasti, ja on varmaan aika mahdoton pitää puhtaan näköisenä.

  • kaisaturunen
   May 4, 2020

   Mitä luultavimmin juuri näin 😀 Eikä sitä kukaan hullu halua kyllä mitään ylimääräisiä pölynkerääjiä kotiin!!

 • Meri
  January 13, 2021

  Oho, tuollaisesta trendistä en olekaan kuullut. Mutta aika hauskoja tuunauksia syntyi vaikka ei ollutkaan lopulta mieleesi. Meilläkin on jäänyt tuota vaahtoa aika paljon uusintasaumauksen jäljiltä täällä Helsingissä, pitäisiköhän kokeilla.

  • kaisaturunen
   January 13, 2021

   Tästä saa ainakin hyvää viihdettä jos ei muuta 😀 Uutta purkkia en suosittelisi ostamaan, mutta jos on ylijääneitä niin anna palaa :D!

Previous
Tuunausideoita sisustukseen
DIY – Testissä saumausvaahtotrendi