Dusseldorf day 2 & Köln day 3

1. Kuvat 1.-3. Essen (sunnuntai) / Pics 1.-3. Essen (Sunday)

2. Kuvat 4.-17. Dusseldorf (sunnuntai) / Pics 4.-17. Dusseldorf (Sunday)

3. Kuvat 18.-25. Köln (maanantai) / Pics. 18.-25. Köln (Monday)

Reissu jatkui sunnuntaiaamuna yllättäen futiksella. Käytiin Essenissä katsomassa kakkosjoukkueen peli huomattavasti pienemmällä kentällä. Siellä oli kuitenkin söpöt cheerleaderit ja ilma mitä mahtavin. Mulla tuli hiki tossa virkatussa mekossa. Sen jälkeen syötiin porukalla Dusseldorfin keskustassa, ulkona tietenkin. Sisko ja sen poikaystävä lähtivät vielä korispeliin, mutta me jäätiin Teemun kanssa ihastelemaan kaupunkia. Kuljettiin pitkin Reinin vartta ja minä kuvasin auringossa nauttivia ihmisiä. Illalla pojat päättivät laittaa pienet bileet pystyyn. Kämppä hiljeni siinä 05.30, mutta minä periaatteilleni  uskollisena kiskoin ne ylös seuraavana aamuna ennen kymmentä. Mitäs lupasivat lähteä Kölniin.

Siellä menikin maanantai päivä. Minä ja sisko kaupungilla ja hyvävointiset pojat eläintarhassa. Kölnin keskusta oli shoppailumielessä ihanteellisempi kuin Dusseldorf ja siitä joku täällä taisi vihjaistakin. Hyvä, että tuli sielläkin käytyä 🙂 Ostettiin sieltä myös grilli, jolla sitten grillailtiin vikan illan kunniaksi. Reissu olisi varmasti ollut aivan toisenlainen, jos säät eivät olisi suosineet. Nyt siellä on kuulemma 8 astetta ja vettä tulee, joten meillä kävi loistava säkä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun varsinaisesti kävin missään päin keski-eurooppaa, mutta ei varmasti jää viimeiseksi. Välimatkat ovat tuolla niin lyhyitä (Kölniinkin vain 25min), joten mielessä on jo auton vuokraus ja roadtrip tyyppinen retki! Onko täällä ketään keski-euroopassa kiertäneitä? Kokemuksia?

XOXO
signature

What do you think?

11 Comments
 • Inka
  April 2, 2012

  Olin juuri viime kuun alussa Benelux-maiden road tripillä ja matkalla piipahdettiin myös Saksassa, juurikin Düsseldorfissa ja Kölnissä. Viikon aikana nähtiin neljä maata, seitsemän kaupunkia (tosin osa erittäin pikaisesti) ja ajomatkaa oli vain reilu tuhat kilometriä. Suosittelen täysillä, aivan mahtava reissu, vaikka meille sattuikin koko matkalle tuo +8 ja vesisadetta.. Noista superlyhyistä välimatkoista kannattaa ottaa kaikki irti, ja vaikka käviskin vaan pikasesti tsekkaamassa paikat niin tietääpähän ainakin, minne kannattaa mennä uudestaan ajan kanssa.

  • Casey
   April 2, 2012

   Oi kuulostaa hienolta reissulta 🙂 meillä on kyllä suunnitteilla lähteä katsomaan muitakin maita kuin Saksaa, joten jos on hyviä vinkkejä niin antaa tulla vaan!

   • Inka
    April 5, 2012

    No suosittelen käymään tankilla Luxemburgissa (ei veroja bensalle, tupakalle tai alkoholille), stroopvohvelilla Hollannissa ja sarjakuvagraffiteja ihastelemassa Brysselissä.

    Jos Belgiaan menette, niin kannattaa tsekata joku toinen kaupunki Brysselin lisäksi, sillä mun käsityksen mukaan belgialaiset (siis ne jotka ei asu Brysselissä) ei pidä Brysseliä juuri minään, vaan paljon aidompaa Belgiaa löytyy muista kuapungeista. Me pysähdyttiin pikaisesti Antwerpenissä, mutta huonon sään vuoksi ei jaksettu kovin kauaa kaupungissa pyöriä.

    Amsterdam oli toki hieno kaupunki, mutta tykkäsin enemmän Rotterdamista, sillä kaupungin arkkitehtuuri erottui muista hollantilaisista kaupungeista niin huomattavasti. Eli kannattaa ehottomasti tsekata molemmat, jos vaan mahdollisuus tarjoutuu. Me piipahdettiin matkalla Rotteradmista Amsterdamiin Haagissa, mutta vaan rannalla ihastelemassa merta ja surffareita. 🙂 Amsterdamissa on aika hankalat parkkisysteemit, joten auto kannattaa jättää isoihin P+R -parkkitaloihin (8e/vrk).

    Luxemburgissa käytiin pääkaupunki Luxemburg Cityssä, ja kauniita rakennuksia sieltäki löyty. Kuuden kilsan päässä kaupungista oli myös maan suurin ostoskeskus (muistaakseni nimi oli jotain la belle etoile tms) mutta se ei ollu juuri mistään kotosin, hyvä ruokakauppa siellä tosin oli. Ja Saksan puolella jos on menossa Luxemnburgiin kannattaa ajaa pikkuteitä autobahnien sijaan, sen verran upeita maisemia siellä on!

    Toivottavasti näistä mun vinkeistä on hyötyä ja toivottavasti pääsette reissun päälle!! 🙂

 • hanna
  April 2, 2012

  Keski-eurooppa on vaan niin mahtavaa seutua, ite oon syntynyt saksassa ja asun nykyään sattumoisin kotkassa 😀

  Mulla ei varsinaisesti oo kokemusta tollasesta roadtrip matkasta mutta ei voi olla kehumattaa saksaa, aivan mahtava maa! niinku varmaan itse huomasitkin.

  JA BLOCK HOUSE NAMI <3

  • Casey
   April 2, 2012

   🙂 No kyllä se aika positiivisessa mielessä päähän jäi ja varmasti lähden uudestaan matkaan. Ensi kerralla vähän pidemmäksi aikaa ja enemmän kaupunkeja listalle.

 • S
  April 2, 2012

  Mielettömän upeita kuvia taas kerran. Tykkään blogissasi siitä, että kuvaat paljon ympäristöä, etenkin katumaisemia. Jotenkin lukija pääsee aidommin bloggaajan kokemiin tapahtumiin ja tuntemuksiin kun näkee muutakin kuin pelkän asukokonaisuuden. Voi että, tulipa hirveä matkakuume eikä toi ikkunasta näkyvä lumisade kyllä yhtään lievennä tätä. Kunpa olisin nyt Keski-Euroopassa!

  • Casey
   April 2, 2012

   Kiitti 🙂 mä tykkään ite kuvata hirveesti ihmisiä ja katufiilistä, joten kiva kuulla! Usein oon myös ainoa joka niitä kuvia napsii, niin siitäkin syystä ei meidän matkakuvissa ole koskaan kovin montaa otosta minusta itsestäni. Niitä saa sitten Suomessa otettua tarpeeksi 😀

 • Anu
  April 2, 2012

  Upeita kuvia jälleen kerran! Huomasin joukosta pilkottavan Block Housen menun – millainen se on paikkana? Entä hintatasoltaan? Ja saakos sieltä kasvisruokaa myös? Olen kuullut siitä paljon positiivista palautetta, mutta millaisen kuvan sinä sait paikasta? Olisi todella kiinnostava kuulla, sillä olen lähdössä Berliiniin kuukauden päästä ja haluaisin jo etukäteen tietää joitakin kivoja ruokapaikkoja, missä käydä ja Block house sieltä kuulemma löytyy myös! :))

  • Casey
   April 2, 2012

   Kiitti 🙂 Block House oli hintatasoltaan aika normaali (?), me ei itse asiassa käyty muina päivinä ravintoloissa niin mulla ei ole vertailukohtaa Saksasta. Ruoka oli ainakin mulla tosi hyvää, mutta pojat valitteli hamppareiden surkeutta. Tää ei ole ehkä mulle tyypillisin ruokapaikka, koska yleensä tykkään sushi/vege/italiapaikoista ja tää oli sit ihan muuta (pihviä, ranskiksia, hamppareita jne.). Ihan kelpo ruokaa oli ja mun mielestä parasta oli syödä tossa keskellä katua auringon paisteessa 😀 mutta jos vertaa esim. suomessa Manhattan steak houseen niin kyllä se vetää pidemmän korren.

 • Kris
  April 2, 2012

  oi, mitä kevätkuvia!Etenkin Dusseldorf on aivan ihana kaupunki 🙂 Ja Berlin Airilla on sinne usein ihan älyhalpoja lentojakin! Olen lähdössä syksyllä vaihtoon Belgiaan ja tajusin välimatkojen lyhyyden kunnolla vasta kun aloin tekemään suunnitelmia sitä varten…Siis tunti junalla esimerkiksi Pariisiin, Amsterdamiin ja Dusseldorfiin, 2 tuntia Lontooseen…upeita paikkoja ja kaikki on ihan uskomattoman lähellä :>

 • Teija
  April 2, 2012

  Ihanan kesäisiä kuvia 🙂 Olin itse reilu kuukausi sitten Düsselin lähellä (n. 70km) pari viikkoa, tämä oli nyt kolmas kerta samassa paikkaa ja jokaisella kerralla ollaan vuokrattu auto. Välimatkat Hollantiin ja Belgiaan on lyhyitä ja ollaankin reissailtu siellä ja Saksankin puolella. Tällä reissulla ajeltiin Luxemburgiin, matkaa tuli suuntaansa n. 200 km. Düsselistä pääsee ymmärtääkseni julkisillakin Hollannin puolelle Roermondiin, jossa on helppo käydä ostoksilla Roermondissa http://www.designer-outlet-roermond.com/index.php?lang=en . Todella suosittu paikka tuo outlet, kannattaa varata kunnolla aikaa 🙂

Previous
Summer heels
Dusseldorf day 2 & Köln day 3