Välillä minuunkin iskee laiskuus keittiössä ja haluan vain loihtia jotain nopeaa ja helppoa mutta silti hyvää. Kaikki meistä eivät todellakaan koe keittiötä omaksi valtakunnakseen, joten ajattelin vaihteeksi jakaa ruokaohjeita, jotka eivät tarvitse sen kummempaa järjen juoksua. Silloin kun tehdään helppoa ruokaa (ja oikeasti aina muutekin) on syytä panostaa ainesten laatuun. Helppo alkupala tai naposteltava tapas-lautanen syntyy hetkessä. Muutama hedelmä makeutta tuomaan, parmankinkusta suolaisuutta ja aromeja juustosta. Esille pano täysin vapaa, mutta pienellä vaivalla saa yksinkertaisetkin jutut näyttämään herkullisilta. Omassa annoksessani siis tummia viinirypäleitä, galia (?) melonia, parmankinkkua ja rosmariinin oksa pisteenä i:n päälle. Tämän lisäksi tarjolla oli tuoretta patonkia, jota varten laitoin öljy/balsamico+sormisuola astiat keskelle pöytä. Iiiisibiisi.
Jälkiruoan tekokaan ei tarvitse olla ydinfysiikkaa. Hommaa vain hyviä keksejä (osta vaikka leipomosta tai kahvilasta kunnon jenkki cookieseja, omani leivoin silloin aikaisemmin). Hommaa hyvää jätskiä, voit unohtaa ne 0,99 e:n mukamas vanilja jäätelöt. Omassani Carte dorin vaniljaa ja Pirkka parhaat pähkinäviettelystä (vai yllätystä?). Homman kruunaa tietty lohkotut tuoreet mansikat (joista saa vielä maksaa itsensä kipeäksi, mutta ne voi hyvin korvata jollain edullisemmalla). Noniin tsadaa molempiin meni viisi minuuttia ja kaikki söivät lautasensa tyhjiksi. Helppokin voi olla hyvää.

Q
March 12, 2012nammm, miten herkullisen näköstä jälkkäriä!
Casey
March 13, 2012se oli supernamiaa
nelli
March 12, 2012onpa jännä, etten ole ennen eksynyt blogiisi, nyt tulikin sitten kerralla chekattua yli kymmenen sivua.. ja palaan varmasti tutkimaan enemmänkin! 🙂
Casey
March 13, 2012heh,kiva kuulla ja tervetuloa 🙂
vikki
March 13, 2012nam nam!! <3
noora
March 13, 2012Mitäs oli pääruokana? 🙂
Casey
March 13, 2012Tällä kertaa naudan sisäfilettä kera tuoreen salaatin ja parsan! namnam sekin 😀
Linda
March 13, 2012Toi jälkiruoka näyttää ihan sikahyvältä! ♥ 😀
Casey
March 13, 2012Se oli hyvää 😀 namnam
sarrrri
March 13, 2012Herkkua. <3 Mun perulainen poikaystävä purnasi aina ennen että miksi annosten pitäisi mukamas näyttää hyviltä, makuhan se on tärkein. Sitten väsäsin just tämäntyyppisen tosi simppelin tapaslautasellisen mutta siitä tuli tosi kaunis – sen jälkeen ei ole kuulunut purinoita. 😉 Taisi mennä perille että ruokaa syödään myös silmillä. 😀
Casey
March 13, 2012nimenomaan! Mä laitan aina annoksen näyttävästi vaikka olisin yksin kotona 😀