Elämänmakuinen blogi?

Kesäkuu on ollut blogin osalta hiljainen, monellakin tapaa. Eilen havahduin miettimään mihin kaikki kommentit ovat jääneet. Alkukuusta lopettanut Blogilista aiheutti varmasti pientä katoa, samoin perinteinen juhannuspako, jolloin ihmiset karkaavat mökille ja vain aniharvat avaavat koneensa blogien lukemista varten. Suurimpana syynä on kuitenkin omalta osaltani varmasti ollut useampi postaukseton päivä, joita lomareissun ja sairastelun myötä kertyi. En ole ottanut niistä stressiä, enkä aiokaan ottaa. Nyt olen vähitellen päässyt takaisin ns. normaaliin julkaisutahtiin, mutta kovin hiljaiselta tämä blogi edelleen tuntuu. Selailin kuukauden postauksiani ja tuli olo, että en kyllä minäkään olisi osannut kovinkaan moneen tekstiin kirjoittaa kommenttia. Vaikka tyyliasiat kiinnostaa suurestikin, on päivän asuihin vaikea keksiä muuta kommenttia kuin “hyvältä näyttää”, jos tekstissä ei puhuta muuta kuin siitä asusta itsestään. Tekstit ovat jääneet lyhyiksi pitkälti siitä syystä, että aikaa kirjoittamiseen ei ole ollut, mutta tahdon silti hieman pahoitella vaitonaisuuttani.

Olen aina luonnehtinut blogiani elämänmakuiseksi tyyliblogiksi ja jotenkin se elämän maku on loistanut viime viikkoina poissaolollaan.

Pieniä irrallisia lauseita siellä täällä siitä miten arki sujuu, mutta that’s it. Vaikka tarkoitus ei missään nimessä olekaan kertoa yksityiselämästäni sen kummemmin, olen henkilökohtaisella tasolla etääntynyt ehkä liikaakin blogista. Tämä sai minut pohtimaan näitä asioita vielä paljon syvemmin eilen nukkuumaan mennessä ja tänään uudelleen lenkillä. Blogimaailman muutoksista on puhuttu pitkään ja niitä vanhojen hyvien aikojen kotikutoisia blogeja on alettu kaivata entistä enemmän. Itsekin olen tämän muutoksen elänyt ja kokenut. Sen myötä olen rakentanut itselleni ja omalle perheelleni tietynlaisen suojamuurin blogin väliin. Olen tiukentanut rajoja, karsinut ja peitellyt. Ihan tarkoituksella ja hyvä näin. Niin sen kuuluukin mielestäni mennä, mutta jotta mielenkiinto blogeja kohtaan säilyisi, on niissä oltava tietynlaista tarttumapintaa.

Pitkään olemme ystävien kesken vitsailleet, miten blogit ovat pidemmän päälle niin kulissia kuin vaan olla ja voi. Se voi alkuun huvittaa, mutta tosiasiassa se on melko raskasta ja oikeastaan loppujen lopuksi se yksi ärsyttävin puoli blogeissa. Toki on niitä rehellisen aitoja blogeja, joissa kaikki näytetään juuri kuin ne ovat. Itse olen kokenut blogimaailman muutokset hyvin ristiriitaisesti. Arvostan suuresti sitä miten nuoret naiset (ja miehet) ovat itse puskeneet omia blogejansa eteenpäin, ryhtyneet yrittäjiksi, nähneet vaivaa ja todella miettineet blogiensa ja sitä kautta yrityksiensä ulkoasua. Miten paljon postauksien tekoon ja suunnitteluun käytetään aikaa ja miten upeasti sisältöyhteistöitä nykypäivänä toteutetaan. Tämä voi ulkopuolisen silmiin vaikuttaa helpolta, mutta monet ovat tulleet pitkän tien siihen paikkaan missä ovat nyt. Minusta laadukkaat kuvat ja sisältö ovat edellytys hyvälle blogille, mutta tässä kohtaa tullaankin siihen ristiriitaiseen tilanteeseen. Missä kohtaa menee raja liian siloitellun ja vain huolellisesti mietityn blogin välillä? Miten löytää sitä kaivattua rosoisuutta kauniiden kuvien rinnalle?

Olen todennut, että antamalla pienen, epätäydellisen palan itsestäni teille, saan enemmän vastakaikua kuin julkaisemalla sata kauniisti aseteltua ja tarkoin mietittyä kuvaa.

SI MODA RANDOM LIFE JUNE 2015

Itse seuraan eri someissa muutamia, lähinnä ulkomaalaisia blogeja, jotka miellyttävät esteettistä silmääni. Alkuun ne ihastuttivat ja antoivat minulle rutkasti inspiraatiota. Lähiaikoina olen konkreettisesti huomannut niiden negatiivisen vaikutuksen. Upeat kuvat ja kauniit asetelmat saattavat alkuinnostuksen jälkeen aiheuttaa vain jonkin sortin mielipahaa. Oliviassa tässä kuussa julkaistu oiva teksti “Tekikö sosiaalinen media sinustakin valehtelijan?” pukee täydellisesti sanoiksi ajatukseni.

Milloin somesta ja blogeista tuli inspiraation lähteen sijaan ahdistusta ja suorittamista kylvävä maa? Miten ihmeessä ennen niin mukava ja leppoisa ajanviete saa meidät nykyisin tuntemaan itsemme vähemmän taitaviksi, vähemmän kauniimmiksi ja mukamas jollain tasolla huonompaa elämää eläviksi?

Tosielämän esimerkkinä se, miten koko talven haikailin kauniiden turkoosina kimmeltävien vesien ja palmupuiden perään selatessani Instagramia. Olisin antanut melkein mitä tahansa, että olisin päässyt päivittelemään kuvia aurinkoisesta paratiisista. Lomamatkamme vihdoin koittaessa kesäkuun alussa halusin ensimmäisenä päästä nappaaman kuvan palmupuusta. Ja miksi? Koska ne vaan näyttävät niin siisteiltä Instagramin feedissä! 

Palmupuu-kuva keräsi surkean määrän tykkäyksiä, kun taas viikkoa myöhemmin kotona, aivan hetken mielijohteesta napattu kuva, kun pieni tyttäreni pyysi äitiä halaamaan keräsi tykkäyksiä tuplat. Ei sillä, että tykkäysten määrällä olisi suoraan sanottua mitään helvetin merkitystä. Tämä vain muistutti minua siitä, kuka minä olen, mitä upeaa olen elämässäni saavuttanut, miten hienoa elämää tällä hetkellä elän, ketä kaikkia upeita ja rakkaita ihmisiä elämääni kuuluu. Se, ettei feedini täyty joka päivä palmupuista, uusimmista laukkuostoksista, lumoavan värisistä drinkeistä ja hulppeista maisemista on ihan okei. Elän hyvin erilaista elämää kuin monet seuraamistani henkilöistä ja minun on arvostettava omaa elämääni vähintään yhtä paljon kuin heidän, mielellään tuplasti enemmän.

Itselleni ne elämäni arvokkaimmat hetket eivät tällä hetkellä näytä välttämättä niin kauniilta kuviin ikuistettuna, vaan niihin kuuluu paljon epäjärjestystä ja epätäydellisyyttä, mutta siltikin ne näyttävät mielessäni ikuistettuna täydellisiltä.

En ole pitkään aikaan avannut suutani blogissani näin, mutta nyt tuntui, että oli sen aika. Olen viime aikoina tehnyt paljon suuria päätöksiä yksityiselämässäni  ja niiden rinnalla asukuvien postaaminen sekä tyylistä puhuminen tuntuu hieman vähäpätöiseltä, vaikka niiden työstämisestä suuresti nautinkin! Lupaan kertoa teille lisää pian, kun kaikki palaset ovat loksahtaneet kohdilleen. Sen verran voin ärsyttävästi, bloggaajalle tyypilliseen tapaan valoittaa, että uusi aikakausi on vähän ajan kuluttua alkamassa meidän perheellä ja se jännittää.

Kuvituksena yksi hieman elämänmakuisempi kuva, joka napattii alkuviikosta Linnanmäen portilla. Olen saanut ihanan rehellistä palautetta siitä, että voisin hymyillä kuvissa enemmän, joten sekin tuli korjattua tässä samalla. 

XOXO
signature

What do you think?

28 Comments
 • Lotta
  June 27, 2015

  Välillä blogeja lukiessani katson pelkkiä asukuvia ja skippaan tekstit kokonaan. Nautin kuitenkin suuresti teksteistä, etenkin niistä joissa pohdiskellaan elämää. Olenkin hieman kaivannut “sisältöä” blogiisi, jos näin voi sanoa. Vaikka tyylisi ja asukuvasi ovat upeita ja inspiroivia!

  • Kaisa
   July 1, 2015

   Kiva kuulla 🙂 Pohdiskelevammat tekstit ovat siitä syystä haastavampia, että aiheita ei voi vain keksiä vaan kyllä ne pitää tulla ihan itsestään 🙂 Toki asioiden pohdiskelu ja pyörittely päässä edesauttaa tätä. Välillä tulee päiviä jolloin ei ehdi kirjoittaa kuin pari riviä, mutta yritän ehdottomasti panostaa myös teksteihin silloin kun siihen aikaa löytyy!

 • Viola
  June 27, 2015

  Hyvä kirjoitus Kaisa! Elämää ja tyyliä sopivassa suhteessa. Matka- ja ruokapostaukset ilahduttavat, arkea ja sisustusta unohtamatta. Kommentointi meinaa jäädä, vaikka luenkin usein tekstisi. Loppujen lopuksi tärkeintähän on mitä itse (ja lähipiirisi) ajattelee, ei blogisi lukijat tai tuntemattomat. Aurinkoa ja iloa kesääsi!

  • Kaisa
   July 1, 2015

   Kiitos 🙂 Itsekin olen surkea kommentoija, joten kiva, että jätit tällä kertaa viestin. Mukavaa kesää myös sinne!

 • nimetön
  June 27, 2015

  Itse rakastan sun blogia ja sen ulkoasua! 🙂 Itse en vain keksi asukuviin oikein mitään kommentoitavaa, yleensäkään missään blogeissa. Onhan asukuvia kiva katsoa, samoin kuvia asunnosta, mutta kommentti “ihana asu!” tuntuu jotenkin turhalta! Sen sijaan juuri mielipiteistä, arkipäivän kokemuksista ja elämästä kertoviin postauksiin on kiva kommentoida kun voi kertoa omia näkökantoja ja samaistuksia! 🙂 Nykyään luen yhä enemmän ns. B-luokan blogeja kännykkäkuvineen ja nopeasti kirjoiteltuine tekstineen. Ne tuntuu päiväkirjamaisuuksineen jotenkin vain niin paljon aidommilta ja kirjoittajan kasvua ja arkea on kiva seurata! 🙂 oon iteki huomannu että monista blogeista tulee vain paha mieli, kun itsellä ei vaikkapa tällä hetkellä, opiskelijabudjetilla, ei ole varaa matkustaa. En enää näitä Blogeja viitsi lukea, vaan pikemminkin sellaisia, jotka kannustaa elämään täysillä just sellaista elämää kuin sillä hetkellä voi elää, ihan arkisestikin.
  Mutta kyllä sun blogi on kaiken kaikkiaan ihan helmi!! Ja mun mielestä sun postaukset on ainakin monipuolisia ja nää pohdinta postaukset aina silloin tällöin on niin piristäviä! 🙂 ja pakko kehua vielä, että sun kuvat on ihan mielettömän hienoja, valoisia ja laadukkaita!

  • Kaisa
   July 1, 2015

   Tuota juuri tarkoitan, että tuntuu vähän tyhmältä kommentoida aina “ihana asu”, vaikka asusta pitäisikin. Täytyy yrittää jatkossa kertoa vaikka kivojen kuvien ohella juurikin niitä arkijuttuja, joihin pystyy samaistumaan 🙂 Kiitos vielä kauniista sanoista <3 ne todellakin piristivät mun päivää 🙂

 • sohvi
  June 27, 2015

  Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun kommentoin.
  Mutta nyt teksti herätti jopa aihetta komentoida! 🙂

  Nykyään todellakin blogit on pelkkää täydellistä kroppaa, täydellisiä koteja, viimeiseen saakka mietyttyä kokonaisuutta. Matkakuvatkin on pelkkiä wehearteja.
  Tulee vähän sellainen fiilis, että miksi oma elämä ei ole tollaista. Tietenkin pitäisi muistaa, että kaikki on vain kiilloitettua kulissia. Mutta minkä takia sen täytyy olla niin?
  Bloggarit on toisaalta itse “aiheuttaneet” koko ajan korkeammat tavoitteet. Enää ei riitä asukuvat, jotka muodostuvat ihan oikeasti päällä olleista vaatteista, vaan asutkin on lavastettuja ja niissä vaatteissa ollaan tasan kuvauksen ajan. WHY? Ei tietenkään voi yleistää, että kaikissa blogeissa näin olisi (vai onko?)
  Tykkään henk. kohtaisesti enemmän blogeista joissa on sopivasti bloggarin omaa persoonaa, kivoja kuvia ja asuja joissa on oikeasti inspistä.
  En jaksa enää avata täydelliseen vetoon saakka toteutettuja asukuvia. Ei ne anna mitään.

  • Kaisa
   July 1, 2015

   Kiva, että kommentoit :)! Bloggaajat todellakin ovat itse aiheuttaneet tämän kilpailumallin ja toisaalta se on tuonut paljon hyvää blogeihin, mutta toisaalta myös sitä negatiivisuutta. Monet blogit ovat varmasti yhä edelleen ihan aitoa tavaraa eikä kiilloitettua kulissia, mutta tuohon jälkimmäisen suuntaan trendi on vahvasti viime vuosina mennyt. Kauhulla odotan sitä päivää milloin Suomessa alkaa kauneusleikkaukset, silikonirinnat yms. yleistyä vain siksi, että bloggaajat parantelevat itseään julkista esittelyä varten. Ruotsissahan tämäkin on jo nähty…

 • MJ
  June 27, 2015

  Moi! Itse olen sitä mieltä, ettei täydellisyys innosta. Huomaan pitäväni eniten blogeista, joihin voi jossain määrin samaistua, vaikka oma elämäntilanne olisikin erilainen. Pidän niistä vanhoista kunnon päivä kanssani postauksista ja siitä, että näytetään mitä ollaan ostettu (ruoka, vaate, sisustus jne). Tällöin tuntuu, että bloggaaja jakaa jotain itsestään lukijoiden kanssa eikä vain esittele kulisseja. Tämän vuoksi “pienemmät” blogit ovat nousseet suosikeikseni. Vaikka olen kiinnostunut muodista, haen tyyli-inspiraatiota yleensä pinterestistä ja instagramista (selaamisen nopeuden vuoksi). 🙂

  • Kaisa
   July 1, 2015

   Pitäisi varmaan pitkästä aikaa toteuttaa päivä kanssani postaus 😀 edellisestä kulunut varmaan 3 vuotta! Kiva, kun jaoit ajatuksia aiheesta. Mukavaa kesää sinne!

 • Suvi
  June 27, 2015

  olen myös huomannut, että some tuo mukanaan tiettyä suorituspainetta. Pitää jollakin tapaa antaa tietynlainen kuva omasta elämästä, että kerää seuraajia ja vaikuttaa kiinnostavalta ihmiseltä somemaailmassa. Tosielämässä tämä kaikki “pinnallisuus” on usein kuitenkin jotain ihan muuta, siksi onkin kiva lukea myös sellaisia postauksia joissa on hetkiä ihan tavallisesta arjesta tai vähän syvällisempiä mietteitä elämästä. Kaunis kiitos hienosta blogistasi, joka saa minut joka kerta ihastelemaan kauniita kuvia ja lukemaan tekstit läpi!

  • Kaisa
   July 1, 2015

   <3 Kiitos sinulle! Tahdon todellakin pitää kiinni siitä, että blogi on helposti lähestyttävä. Olen yhtä epätäydellinen ihminen siinä missä muutkin, enkä kyllä sitä halua teiltä peittää 🙂

 • Susanna
  June 27, 2015

  Todella hyvin kirjoitettu! Oon kyllä sataprosenttisesti kanssasi samaa mieltä.

 • Meredith
  June 27, 2015

  Blogisi on kaunis ja tyylikäs. Olen seuraillut blogiasi noin vuoden verran. Olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa, että asukuvasi ovat kauniita, mutta niihin on vaikea kommentoida mitään, jos ei postauksessa ole muuta. Eikä suoraan sanottuna jaksakkaan :/ Tykkään siitä, että blogeissa avataan myös hieman bloggaajan persoona ja täytyy myöntää, että tykkään lukea postauksia ns. tavallisesta arjesta, joista meistä ei kukaan pääse karkuun halusi tai ei. Blogisi parhaimpia postauksia ovat mielestäni ruokapostaukset sekä juuri tämän kaltaiset postaukset, joissa ns. syvempää tekstiä.

  • Kaisa
   July 1, 2015

   Kiitos ihana! Nämä arkipostaukset ovat kovin toivottuja ja aionkin jatkossa taas laittaa ekstra eforttia niiden miettimiseen ja toteuttamiseen.

 • tini
  June 28, 2015

  Ihana postaus Kaisa! Liian harvoin tulee kommentoitua mitään, vaikka sanottavaa olisikin 😀 Huomaan kyllä itsekin kaipaavani blogeihin sitä realistisuutta ja tarttumapintaa.
  Sinussa on luontaista tyyliä, joka ulottuu myös bloggaamiseen ja siksi toivonkin, että rohkeasti teet tätä juuri niin kuin sinusta hyvältä tuntuu!

 • pas
  June 28, 2015

  Olen huomannut tuon blogien muuttumisen kiiltokuvamaiseksi, ainakin joidenkin. Ja sellaiset blogit jäävät pidemmän päälle seuraamatta. Toki kaikkea ei tarvi eikä kannata blogissa jakaa, mutta joku inhimillisyys ja aitous olisi lukijalle tosi kiva. Sinä vaikutat todella ihanalta ihmiseltä ja mielellään luen enemmän tällaisia postauksia sinulta, joissa jaat vähän enemmän ajatuksiasi.

  • Kaisa
   July 1, 2015

   🙂 kiitos! Liika kiiltokuvamaisuus tosiaan alkaa pidemmän päälle ahdistaa minuakin :/

 • Jasmin
  June 28, 2015

  Wow! Hieno kirjotus! Täyttä asiaa ja niin tätä päivää.
  Ennen tuli oikeasti seurattua, luettua tarkkaan postauksia blogeista mutta nykyään tulee rehellisesti sanottuna vaan vilkaistua ja nopeasti selattua. Liian moni blogi toistaa samaa..
  En ole vastaan estetiikkaa, kaunista ulkoasua, upeita kuvausmiljöitä, tarkkaan harkittuja asuja ja viimeisteltyjä kuvanmuokkauksia, MUTTA, missä aitous? Visuaalisuus on tärkeä asia itselleni blogissa ja kuvat saakin olla tarkkaan harkittuja, mutta ehkä niiden rinnalla voisi olla jotain vähän syvällisempää tekstiä? En tiedä, mutta jotain nykyajan blogeista uupuu.. Ymmärrän, että blogi on monelle ammatti ja halutaan tehdä ammattimaista lopputulosta – todella hieno asia – mutta ehkä juurikin se on vienyt sitä aitoutta pois. Ja kommentteja samalla.. Ehkä lukijat eivät voi enää samaistua samalla tavalla.

  Ja yhdyn aikasempaan kommenttiin myös tässä asuasiassa.. Nykyään ei ole enää termiä “päivän asu” vaan se on jokin asukokonaisuus joka ollaan kuvattu tarkkaan valitussa kohteessa muutama viikko takaperin ja asukin on ollut vain sen kuvaushetken päällä.

  Olen lukenut blogiasi jo pitkään ja pidän kyllä tyylistäsi 🙂 jollain tavalla kumminkin erotut omalla blogillasi! Ihana tämä sun teksti, lisää näitä aina vain kun jotain avautumisen aihetta tulee 😉

  • Kaisa
   July 1, 2015

   Ehkä päivän asu postaukset ovat menneet enemmänkin siihen suuntaan, että muodista ja tyylistä bloggaavat haluavat niiden avulla esitellä mitkä trendit tällä hetkellä ovat pinnalla / mitä uutuuksia kaupoista löytyy (yhteistyön merkeissä tai muuten vaan). Nämä ovat ehkä korvanneet aiemmin suosiossa olleet kollaasit ja ehkä parempi niin? Minusta on kiva nähdä sitten niitä tavallisia asuja esim arkipostauksen yhteydessä. Niistä on jotenkin hassua lähteä kuvaamaan kunnon “asupostauksia”. Kiitos sinulle ja ihanaa kesää 🙂 <3

 • Marianne
  June 28, 2015

  Olipas hyvä kirjoitus! Olen itse lukenut blogiasi melko aktiivisesti, mutta harvoin tulee kyllä kommentoitua juuri perus asukuviin. Katson usein kuvat läpi inspiraation hakemiseksi. Kuvasi ovat todella kauniita! Edellisten kommentoijien tapaan olen huomannut blogien kehittymisen pinnallisempaan suuntaan. Toisaalta ymmärrän sen, että nykyinen somekulttuuri on osaltaan myös vaikuttanut siihen enkä itse haluaisikaan tietää vieraasta ihmisestä kaikkea. Kiitos hyvästä blogista! 🙂

  • Kaisa
   July 1, 2015

   Kiitos itsellesi <3 lämmitti mieltä tämä kommentti 🙂

 • Mrs. S
  June 28, 2015

  Ihan samoja asioita olen miettinyt itsekin viime päivinä. Kaipaan niitä vanhoja kotikutoisia ja huolimattomiakin blogeja takaisin! 😀
  Toki on yhä sellaisia hienosti toteutettuja blogeja joita seuraam, joissa esim. upeita kuvia ja niistä saan aika ajoin inspiraatiota ja ajan kulua, vain katsellessani kuvia… Mutta noin muuten blogimaailma on muuttunut todella tylsäksi ja ennalta arvattavaksi. Samoja kuvia bloggareiden kissanristiäisistä ja blogireissuista. Blaah…
  Eniten tulee seurattua nykyään juurikin niitä harrastelijabloggareita, jotka kuvailevat kännykkäkameralla ja höpöttelevät elämästään. Aina ei edes haittaa vaikka omia kasvoja ei paljasteta kuvissa, kunhan itsestään ja ajatuksistaan paljastetaan paljon. Voin samaistua ja kokea/tuntea että muutkin ajattelevat asioista välillä samalla tavalla kuin minä.

  Täytyy kuitenkin sanoa että hienoa työtä olet sinäkin tehnyt blogisi kanssa, ja arvostan teitä ammattilaisia myös. Ehkä se selkein muutos blogimaailmassa nykyään, mikä itseä kuitenkin vierastuttaa ,on juurikin se kun bloggaamisesta on tullut ammatti.

  Vai puuttuuko ammattibloggareiden blogeista se ns. mahdollisuus “tirkistelyyn”?? Olemmeko me ihmiset pohjimmiltamme kuitenkin niin uteliaita, että haluamme tirkistellä toisten elämiin ja nähdä juurikin niiden kulissien taakse?

  • Kaisa
   July 1, 2015

   Toki jotkut ammatikseen bloggaavat kirjoittavat myös vapaammin yksityiselämästään, mutta itse olen vetänyt sille melko tiukat rajat. Suomessa tykätään nimenomaan “tirkistellä” 😀 mutta ulkomailla tätä ei välttämättä ihan ymmärretä. Kyllä sitä itsekin huomaa välillä uteliaisuuttaan perehtyvän paremmin jonkun bloggaajan elämäntilanteeseen, varsinkin jos se muistuttaa omaa jollain tapaa. Kiitos sinulle <3

 • Miia
  July 1, 2015

  Oon seurannut sun blogia jo vuosia, mutta todella vähän on tullut kommentoitua… Kaikki sun postaukset on kyllä tullut luettua ja parhaita juttua on juuri ne arkipäivän elämästä kertovat jutut 🙂

  • Kaisa
   July 1, 2015

   En oletakaan hirveää kommenttivyöryä esim asupostauksiin, mutta välillä on kiva kuulla myös teitä 🙂 Se tietysti vaatii minultakin sellaista tekstiä ja sisältöä, johon löytyy kommentoitavaa. Kiitos ja mukavaa kesää 🙂

Previous
Light and loose