Eniten kyselyjä keränneet reissuvaatteet


*Kaupallinen yhteistyö Prisma/Blaa

Bloggaajana sitä on tottunut, että teiltä lukijoilta ja myös ihan kadulla vastaan tulevilta tuntemattomilta tipahtelee välillä kysymyksiä liittyen vaatteisiin, mutta joskus tämä vaatteisiin kohdistuvien kysymyksien määrä yllättää. Näin kävi reissussa vaatteille, jotka eivät suinkaan olleet minun vaan minin! Kyselyitä näistä kuvissa näkyvistä Blaan kevät 2018 malliston tuotteista tuli niin teiltä suomalaisilta seuraajilta Insta Storyn puolella kuin muilta turisteilta paikan päällä. Heidän kanssa jutellessani tunsin joka kerta suurta ylpeyttä saadessani kertoa, että kyseessä oli suomalainen lastenvaatemerkki.

Jo ennen matkalle lähtöä olin sopinut lastenvaatteisiin liittyvästä yhteistyöstä ja yhteistyön ajankohdan selkiinnyttyä tajusin, että voisin hyvin kuvata vaatteet reissussa. Edellisenä päivänä ennen lennon lähtöä kävin Kotkan Prismasta valitsemassa mieluisimmat vaatteet Blaan uudesta mallistosta. Blaa on uusi merkki Prismoissa, mutta itselleni se oli jo entuudestaan tuttu. Blaan tuotteissa yhdistyy eettiset ja laadukkaat materiaalit sekä kuluttajaystävällinen hinta. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa näkyvä mekko on valmistettu orgaanisesta puuvillasta (95%) ja hinta Prismassa oli omasta mielestäni maltilliset 29,95€. Tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan suomalaisomistuksessa olevassa tehtaassa Portugalissa.

Kevään mallistosta löytyy yksiväristen vaatteiden lisäksi myös kuosillisia versioita. Monesti kuosit lastenvaatteissa ovat omaan makuuni turhan kreisejä, sekavia ja räikeitä, minä kun tykkään selkeistä linjoista ja yksinkertaisuudesta. Sama pätee myös naistenvaatteisiin ja siksi suosin huomattavasti enemmän yksivärisiä kuin kuosillisia vaatteita. Välillä tykkään kuitenkin valita sen kuosillisen vaihtoehdon, jos sopiva osuu kohdalle. Blaan malliston kuosit herättivät kiinnostukseni, sillä ne olivat isoja ja selkeitä sekä niissä oli maltilliset sävyt ja raikas vaalea pohjaväri.

Pakkasin minin matkalaukkuun pitkähihaisen flamingokuosisen mekon, samaa kuosia olevan t-paidan, vaaleanpunaisen housuhameen sekä kirahvikuosisen hihattoman mekon. Kaikki vaatteet pääsivät reissun aikana käyttöön useammankin kerran ja mini tykästyi niihin itse kovasti. Reissussa olleet vaatteet tulivat juuri pesusta (hyvin mittansa pitäneinä sekä kankaan pinta siistinä) ja mini halusi pukea flamingokuosisen mekon heti päiväkotiin. Blaan sivuilta luin, että heidän ideologiansa on suunnitella vaatteita, jotka lapset itse mieluiten valitsevat päiväkotiin/kouluun ja meidän tapauksessa tämä näyttää ainakin pitävän hyvin paikkansa. Hyvä, että mekko ehti edes kuivua kunnolla, kun se piti jo saada päälle 😀

Mitäs mieltä siellä ollaan näistä kuoseista? Aika veikeitä vai mitä?

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Giraffe
  March 30, 2018

  Ihania vaatteita, ja tosi hienoa, että nostat kotimaista merkkiä esille!
  Tiesitkö muuten, että orgaaninen ei ole luomun synonyymi vaan tarkoittaa aivan eri asiaa?

  • Kaisa
   March 31, 2018

   Kiitos!

   Jäin miettimään kommenttisi viimeistä lausetta todella pitkäksi aikaa, koska se hämmensi minua kovasti. Uskon, että tässä on nyt ennemminkin kyse harhaanjohtavasta suomalaisesta käännöksestä kuin siitä, että olisin sekoittanut kaksi asiaa toisiinsa. Briiffi tuotteista on tullut asiakkaalta ja olen käyttänyt postauksessa heidän termejään. Organic Cotton on käännetty suomeksi orgaaninen puuvilla vaikka ehkä parempi sanavalinta sille olisi luomupuuvilla. Kaikki puuvillahan on periaatteessa orgaanista. Koulutukseni myötä minulla on hyvä ymmärrys materiaaleista ja tiedän kyllä mitä luomupuuvilla on.

   Mukavaa pääsiäistä sinne! 🙂

Previous
Ripaus Mañana-meininkiä meille kaikille