Ennen H-hetkeä

Joulu (meidän osalta hyvin erityislaatuinen sellainen) on nyt taputeltu ja joulukuvat odottavat editointia. Ennen niiden jakamista ja tämän ihmeellisen joulutarinan kertomista halusin postata tänne bloginkin puolelle nämä puhelimella juuri vähän ennen H-hetkeä räpsäistyt asukuvat. Empä osannut tässä hetkessä, kun olin juuri käynyt mieheni kanssa joululounaalla aavistaa, että synnytys käynnistyisi pian.

Mietin ainoastaan, että nyt kun muutto on saatu pois alta ja pahin hässäkkä sen myötä rauhoittunut, minulla olisi mahdollisuus ikuistaa muutamat asukuvat raskausvatsan kanssa. Mutta kuten yleensä tällaiset suunnitelmat menevät pieleen ja pahasti 😀 Tämän postauksen otosten lisäksi talteen jäivät tasan yhdet asukuvat viime tiistain Helsingin reissulta.

Onneksi “joulupalloni” äkillinen katoaminen ei ole ollut raskausasukuvien kuvaamisen päättymisen lisäksi millään tavalla harmillinen juttu vaan päinvastoin! Uuden perheen jäsenen kohtaaminen oli maaginen hetki ja häneen tutustumisesta on otettu nyt kaikki ilo irti. Vaikka joulu tuntui humahtavan tässä kaikessa tohinassa pikajunan lailla ohitse, olen silti hyvin onnellinen, että vauvan syntymä sattui juuri tähän ajankohtaan. Lukuisat pyhäpäivät ovat taanneet sen, että meidän yrittäjävanhempien puhelimet ovat pysyneet harvinaisen hiljaisina, eikä työasioista ole tarvinnut stressata yhtään. Olemme pystyneet keskittymään olennaiseen eli uuteen elämänvaiheeseen ja uuteen ihanaan kotiin.

Ei sillä, että olisin tästä muinakaan ajankohtina suinpäin töihin rynnännyt, mutta oman luonteeni tuntien olisi ollut vaikeaa olla vastailematta sähköposteihin ja tekemättä yhtään mitään, jos hommia olisi riittänyt. Minkäännäköistä stressiä töiden pariin palaamisesta en kuitenkaan aio tulevinakaan päivinä tai viikkoina ottaa, vaan olen ottanut sen asenteen, että oma työrytmini tulee mukautumaan vauvan rytmiin sekä hakemaan muotoaan uudelleen ja uudelleen koko ensi vuoden ajan vauvan kasvaessa.

Jos tämä vuosi 2018 oli kaikin puolin uskomaton, niin ensi vuodeksikin on varmasti tiedossa mielettömän hienoja hetkiä ja asioita. Yhden poikkeuksen haluan kuitenkin kuopuksen kohdalla tehdä esikoiseen verrattuna. Nimittäin minin kanssa sitä oikein odottu uusia vaiheita ja vauvan kasvamista, mutta nyt aion pyrkiä nauttimaan enemmän hetkestä ja siitä, että pieni on oikeasti pieni. Nämä vuodet hurahtavat niin hurjaa vauhtia ohitse, että on syytä pysähtyä hetkeksi jos toiseksikin ottamaan niistä kaikki ilo ja ainutlaatuisuus irti.

Gina Tricot coat

Samsoe&Samsoe knit

Zalando maternity faux leather pants

Gucci bag

Ecco shoes (pr-lahja)

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
Previous
Hyvää joulua toivottaa joululapsien äiti