Ensimmäinen jauhelihakeittoni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luitte oikein. Tämä on ihka ensimmäinen oma tekemä jauhelihakeittoni. En ole koskaan ollut mikään (jauhe)lihakeittojen ystävä. Kasvisose- ja kalakeitot ovat kyllä kuuluneet herkkuruokieni kirjoon lapsuudesta lähtien, mutta joku noissa lihakeitoissa on mättänyt ja pahasti. Nakkikeitosta nyt puhumattakaan. Eräänä päivänä kaupassa tuli kuitenkin olo, että haluan tehdä jauhelihakeittoa. Kirkas lieminen soppa kotimaisilla juureksilla ei tullut kuuloonkaan, joten googletin nopeasti jauhelihakeiton reseptejä hakusanoilla “tomaattinen” “tulinen” “meksikolainen” . En lopulta löytänyt mieluisaa ohjetta, joten päätin yhdistellä ja soveltaa muutamia parhaalta kuulostaneita. Niin syntyi ensimmäinen jauhelisoppani ja ai että miten hyvää se olikaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chili-tomaatti-jauhelihakeitto

400g naudan jauhelihaa // 1 sipuli // 2-3 valkosipulin kynttä // 1-2 lihaliemikuutiota // 1 paprika // tölkki tomaattimurskaa // tölkki kaltattuja kirsikkatomaatteja (2 tölkkiä murskaa käy yhtä hyvin) // 2 tölkillistä vettä // 1 punainen chili // 1 pieni purkki säilykemaissia // tuoretta korianteria // 1 lime // muita mausteita tarpeen mukaan // tarjoiluun purkki ranskankermaa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Ruskista ne ja jauheliha kattilan pohjalla (lisää tarvittaessa tilkka oliiviöljyä). Kaada joukkoon tomaattimurska ja kaltatut kirsikkatomaatit sekä kaksi tölkillistä vettä (arvioi itse kuinka sakeaa keittoa haluat). Kun seos kiehuu lisää liemikuutiot, pieneksi silputtu chili ja kuutioitu paprika. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Lisää säilykemaissit, reilusti korianterisilppua ja puristettu limen mehu. Anna hautua vielä hetki. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. Keitto maistuu parhaalta tuoreen leivän ja ranskankerma tilkan kanssa!

XOXO
signature

What do you think?

8 Comments
  • Sanna
    November 22, 2014

    Täytyykin kokeilla tätä reseptiä. Olen vain kerran aiemmin yrittänyt tehdä tomaattista jauhelihakeittoa, mutta se muistutti kyllä enemmänkin jauhelihakastiketta 😀

    • Kaisa
      November 22, 2014

      Kokeile ihmeessä! Tässäkin on se vaara, ellei laita tarpeeksi nestettä. Lisää siis tarpeen mukaan vettä, jotta pysyy keittomaisena 🙂 Jäähtyessään tämäkin toki menee hieman kasaan ja muistuttaa lähinnä chiliä/kastiketta.

  • Ansku
    November 24, 2014

    Jätin itse paprikat pois ja maustoin erilailla. Tuli kyllä ihan taivaallista! Heti kun näin tämän reseptin, ajattelin että tuota on pakko koittaa! Uus lemppari ruoka löydetty, kiitos paljon reseptin jakamisesta 🙂 meksikolainen ruoka on parasta mitä tiedän!

    • Kaisa
      November 24, 2014

      Kiva kuulla 🙂 saako udella mitä mausteita käytit?

  • Noora
    January 2, 2015

    Olin ajatellut tehdä kalakeittoa, mutta eihän näin pyhän jälkeen mistään lohta löytynyt, joten onneksi muistin tämän reseptin! Keitin kaveriksi vielä perunoita niin tuli hieman ruokaisampaa ja kestää monta päivää (mies on kova syömään..). Kiitos siis jakamisesta 🙂

    • Kaisa
      January 2, 2015

      🙂 oleppa hyvä. Meilläkin oli tänään keittopäivä. Arvoin juuri tuon jauhelihakeiton ja bataattikeiton välillä. Päädyin jälkimmäiseen (siitäkin löytyy resepti arkistosta!)

  • Anski
    June 12, 2017

    Helppo ja maukas ohje. Toimi tuunattunakin, kun kaikkia aineksia en muistanut ostaa , enkä korianterista välitä 🙂

    • Kaisa
      June 13, 2017

      Kiva kuulla 🙂 Itse taas tykkään korianterista niin paljon, että lisään sitä ekstramäärän omaan annokseeni 😀

Previous
Elämys Suomen Kansallisoopperan kulisseissa