Epäseksikäs vaimo ja huono äiti

Oli pakko.

Nimittäin työntää oma lusikkani myös tähän valloillaan olevaan tissisoppaan. Kyllä, uhrasin aikaani kyseisen tekstin lukemiseen, mutta jätän sen nyt omaan arvoonsa. En tule varmasti koskaan ymmärtämään alkuperäisen kirjoituksen perusteita (olivat ne sitten huomionhakuisia tai ei), mutta ei minun tarvitsekaan. Vastineen sijaan tyydyn paljon mielummin pohtimaan yleisesti mikä hemmetti tässä yhteiskunnassa on vikana, kun ihmisiä arvostellaan ja luokitellaan “ominaisuuksien” perusteella kuin jotain autoja? Ja miksi joka puolella valloo äärimmäinen yleistämisen tarve?

Nuori minä olisi saattanut kirjoituksesta ahdistua, mutta tähän päivään mennessä omistan a. huomattavasti paremman itsetunnon b. kriittisemmän medialukutaidon, joten pääsin siitä nopeasti yli pientä närkästymistä lukuunottamatta. Kaikki meistä, varsinkaan nuoret aikuiset eivät kuitenkaan lue näitä tekstejä tarpeeksi kriittisesti. Vahvat yleistykset siitä, miltä ihmiskehon tulisi näyttää ollakseen kaunis ja seksikäs eivät varmasti tue millään tapaa terveen minäkuvan kehittymistä. Äärimmäisten kehonmuokkauskeinojen (niin ruokavaliolla, liikunnalla kuin veitselläkin tehtyjen) hypettäminen luo varmasti monen pääkoppaan liikaa paineita.

Viime kesänä kirjoitin pitkän pätkän aiheesta mitä on eläminen aikuisena naisena tytön kropassa. Kyllä. Niin on eletty jo tovin, eikä muutosta siihen ole tulossa, koska tämä tyttö nainen ei leikkauspöydälle hyppää. Olen kulkenut kivisen tien pienten olemattomien tissieni kanssa ja hyväksynyt itseni lopulta sellaisena kuin olen. Olen jopa oppinut pitämään vartalostani ja olemaan siitä ylpeä. Tämän lisäksi olen myös oppinut toisen, erittäin tärkeän asian. Arvostamaan erilaisuutta. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulta on kerran kysytty ihan kasvotusten olenko ajatellut hankkia silikonit rintoihin. Kieltävän vastauksen perään kysyin uteliaana “kuinka niin?”. Kysyjällä oli kuulemma vain tullut tämä mieleen, koska rintani olivat sen verran pienet. En tuolloin osannut jatkaa keskustelua sen pidemmälle, mutta nyt kysyisin kokiko hän todella olevansa oikeutettu kysymään minulta jotakin näin henkilökohtaista asiaa? Joitakin asioita ei vaan ehkä kannata sanoa ääneen. Sitä ei koskaan voi tietää onko jonkin asian taustalla vakavampikin syy tai onko kyseinen asia vain yksinkertaisesti se herkkä kohta jollekin meistä. En koskaan lähtisi kommentoimaan kenenkään kehoa tai esimerkiksi kyselemään naiselta raskaudesta ilman, että tietäisin sen olevan varmasti soveliasta.

Tämä valloillaan olevan tissikeskustelu ei ole ensimmäinen lajissaan, joka saa minut mietteliääksi. Myös yleistykset siitä, miten naisilla on rinnat VAIN imettävistä varten saavat savun nousemaan korvistani. Evoluutio tosiaan loi naisten rinnat siihen tarkoitukseen, mutta en voi käsittää miten imetyksestä on tänä päivänä tehty niin valtava numero. Naiset kokevat itsensä epäonnistuneiksi ja jopa häpeävät kertoa, jos imetys ei sujunutkaan kuten oli suunniteltu. Monet päättävät etukäteen kauan aikovat imettää ja suunnitelmaahan on sitten noudatettava keinoilla millä hyvänsä. Imetyksestä on tullut jonkin sortin äitiyden mittari. Guess what, minulta ei näillä minitisseillä onnistunut sekään. En siis pelkästään ole epäseksikäs vaimo vaan myös huono äiti.

Todellisuudessa en ajattele näin alkuunkaan. On monia naisia, joilta imetys ei onnistu kaikkien lasten kohdalla ja joitakin, joilta se ei onnistu koskaan. Sen takia ei kuitenkaan ole mielestäni mitään tarvetta kokea alemmuutta, saati ajatella etteikö olisi hyvä äiti. Itse asiassa koen olevani se paras äiti tytölleni, koska olemme onnistuneet yhdessä luomaan erittäin tiiviin suhteen välillemme, vaikka en häntä rinnasta ruokkinutkaan. Syynä imetyksen epäonnistumiseen tuskin oli rintojeni pieni koko (vaan moni muu asia), mutta en ehtinyt jäädä sitä sen kummemmin suremaan. Tyttö sai maitonsa pullosta ja minä yritin parhaani mukaan löytää muita keinoja pitää häntä hyvänä. Uskoisin, että korviketta pahempaa lapselle on äiti, joka epätoivoinen ja masentunut.

Ja mitä mieheeni tulee, niin tuskin tuo olisi yli kymmentä vuotta vierelläni kulkenut, ellei kokisi minkäänlaista vetovoimaa meikäläiseen 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Epäseksikäs, huono äiti viime kesältä.

Rehellisesti sanoen koin näitä Changen kampanjakuvia ottaessa olevani hemmetin seksikäs puolivuotiaan tytön äiti, kiitos raskauden myötä kehittyneen paremman itsetunnon. Nimittäin se, jos joku, tekee naisesta valovoimaisen ja seksikkään. Ei tissit, olivat ne sitten suuret, pienet tai keskikokoiset.

XOXO
signature

What do you think?

28 Comments
 • Sarppa
  April 11, 2015

  Aivan SUPER teksti Kaitsu. Oot ihana!! <3

 • Anniina
  April 11, 2015

  Todella hyvä kirjoitus! Herätti näin nuoressa naisessa paljon ajatuksia, pelkkiä hyviä. Toivottavasti itsekkin joskus koen olevani täydellinen tälläisenä kuin olen. Yhteiskunta on vaan mielestäni aivan liian vaativa KAIKEN suhteen. Pitää olla kaikkea, myös kaikkea sitä mitä ei ole. :/

  JA WAU! Muistan kuvasi viime kesältä, ja olen edelleen samaa mieltä. Näytät todella upealta! 🙂 Ihanaa kevättä teidän koko perheelle! :))

  • Kaisa
   April 12, 2015

   Vaatimuksia tuntuu tosiaan satelevan ihan joka puolelta ja vaikka niitä ei kohdistettaisi kehenkään tiettyyn henkilöön, niin kyllä se paine väkisinkin pureutuu joihinkin ihmisiin. Kiitos <3

 • Terhi
  April 11, 2015

  Olen täysin samaa mieltä kanssasi! Ja kuulukin olla ylpeä noista kuvista, olet upea! : ) ihanaa viikonloppua sulle

 • S
  April 11, 2015

  Upea kirjoitus – parhaita, joita olen tähän tissigateen liittyen lukenut. Olet rohkea, kaunis nainen, ja todella ihailtava esimerkki ihan kaikille naisille!

 • elle
  April 11, 2015

  IHANA, IHANA, IHANA SINÄ! <3

 • Monni
  April 11, 2015

  Ihana kirjoitus! Olet tosi rohkea ja ällistyttävän upea NAINEN!

 • Maria
  April 11, 2015

  Word. Loistava kirjoitus, kiitos! <3

 • kasimiirako
  April 11, 2015

  kaisa, olet upea! todella hyva teksti liittyen tahan naurettavaan “tissigateen”, kuten sina sita osuvasti kutsut hahah! toisaalta tama julkisuus mita taman b-luokan julkkiksen lausahdukset ovat saaneet mediassa kylla pistaa miettimaan, etta mita kaikkea kuraa mediassa pyorii oikeiden ongelmien ja asioiden sijaan…

  itse ainakin toivon etta, naytan yhta upealta aitina joskus tulevaisuudessa, kun se aika koittaa! olet ihan mieleton inspiraatio nyt ja aina 🙂 kaikkea hyvaa sinulle! x

  • Kaisa
   April 12, 2015

   Kiitos kauniista sanoista ja ihanaa kevättä sinne <3

 • Tiina
  April 11, 2015

  Pakko kyl kommentoida nyt. Aivan huikee kirjotus! Muistan ku kirjotit viimeks ton aiemman tekstin ja kuinka itse samaistuin TÄYSIN kirjotuksees! Ja kuinka kauniilta näytit niissä bikinikuvissa.

  Itsehän olen myös pienirintainen ja se on vaivannut aina sillon tällön. Ei aina mutta välillä. Onnekseni minua ei ole ikinä kommentoitu pienistä rinnoistani mutta asia on häirinnyt vain itseäni. Aiempi postauksesi on aina tullut mieleeni kun olen voivotellut pienirintaisuuttani että kuinka hyvä asenne sinulla on ollut ja se on rohkaissut minua sitten olla välittämättä asiasta sen koommin. Bikinitkin pistin viime kesänä ensimmäistä kertaa päälleni vaikka olen jo yli kakskymppinen. Tosin vain omalle takapihalle mutta askel sekin (voi luoja kuinka vaikeaa sekin oli :D).

  Kiitos siis tästäkin postauksesta! Hienosti kirjoitit 🙂

  • Kaisa
   April 12, 2015

   Kiitos! ja erityisen mukava kuulla, että näistä teksteistä on löytynyt apua silloin, kun oma kroppa ottaa päähän (ja näitä päiviähän meille kaikille tulee..). Tänä kesänä sitten ihan julkiselle biitsille vai mitä 😉 Mukavaa kevättä <3

 • Minni
  April 11, 2015

  Hieno teksti ja upeita mielipiteitä! Ja erityisen upealta näytät viime kesän kuvassa. 🙂 Olen itsekin taistellut vuosia sen kanssa, että hyväksyisin oman kehoni sellaisena kuin se on. Aina on joku tuntunut olevan vialla, mutta viime aikoina on menty pikku hiljaa parempaan suuntaan. Tämänkaltaiset tekstit tuovat ihanasti lisää uskoa siihen, että jokainen on hyvä sellaisena kuin on. Vielä kun me kaikki sen myös itse ymmärtäisimme. 🙂

  • Kaisa
   April 12, 2015

   Kuten tekstissä sanoin pääseminen tähän pisteeseen ei ole ollut minullakaan helppoa. Myös blogi on omalta osaltaan ollut välillä vaikeuttamassa sitä, mutta toisaalta en usko, että ilman sitä olisin koskaan oppinut hyväksymään itseäni juuri tällaisena. Kummasti tämä “julkisuus” kasvattaa paksumman nahan ja ihan rehellisesti kyllä se vaatii itsetunnolta aika paljon laittaa joka päivä omia kuvia tuhansien ihmisten nähtäväksi 😀 Ihanaa kevättä sinulle <3

 • Eikka
  April 11, 2015

  Aivan loistava kirjoitus! Samoilla linjoilla kanssasi.

 • maarge
  April 12, 2015

  Kiitos, tää kirjoitus oli aivan upea!! Ja sä näytät niin kauniilta näissä kuvissa! 🙂

 • jenny
  April 12, 2015

  JES!! Mahtava kirjoitus, sä oot mun idoli!!

 • Piia
  June 28, 2015

  Siis en voi sanoa kun AAMEN varsinkin tohon imetysasiaan. Mulle nousee savu korvista aivan samasta asiasta ja muutenkin koko imetys ylistys hommasta!!

Previous
Sun rays