Eteisen sisustus etenee

Vihdoin se löytyi! Eteisen puuttuva palanen nimittäin…

ja tätä ollaan kuulkaas etsitty. Kissojen ja koirien kanssa. Minulta meinasi mennä jo usko tämän suhteen, kun sitä sopivaa kaappia ei meinannut löytyä mistään. Etsintöjä toki hankaloitti hieman se, että tiesin tavallaan mitä halusin, mutta en sitten kuitenkaan. Tiesin, että halusin eteiseen säilytystilaa, mutta en ihan tarkalleen minkälaista. Mittoihin oli toki omat rajoitteensa ja erityisesti syvyyden suhteen tässä piti olla tarkkana. Ihanteellisin syvyys kaapille oli 30cm ja sellaiset tuntuivat olevan harvassa. Hetkellisesti tässä seisoi Ikean puinen Ivar-kaappi, joka on juurikin sen 30cm syvä, mutta en loppujen lopuksi ollut siihen tyytyväinen tässä kohtaa. Ivar on hinta-laatusuhteeltaan oiva kaappi ja sittemmin löytänyt meillä uuden paikan minin huoneesta kirjakaappina, mutta eteiseen se ei sopinut.

Tähän tarvittiin jotain spesiaalimpaa ja tulin lopulta siihen tulokseen, etten löydä sellaista uutena kaupasta. Halusin uniikin vintagekaapin, sellaisen johon katse kiinnittyisi heti sisään astuttua. Loppuvuodesta minulla välähti, että eihän sen tarvitsisi olla perinteinen senkki vaan se voisi olla myös vitriini. Ne ovat useammiten myös melko kapeita. Pari päivää myöhemmin silmiini osui sitten tämä kaunokainen Torissa. Olen ostanut sieltä yhden toisenkin ihanuuden tänne meille kotiin, enkä voinut uskoa, että taas osuin kultasuoneen. Kaappi oli moitteettomassa kunnossa ja jälleen kerran naurettavan edullinen. Pyöriteltyäni useamman kuukauden ajan kalliita, monen sadan euron kaappeja nettikaupoissa, oli aika huojentavaa löytää näin kaunis kaluste vaivaisella kuudellakympillä.

Eikä minun tarvinut tinkiä mistään. Ulkonäöstä, kaapin koosta, ei mistään. Kaappi on täydellisen kokoinen, muotokieli ihastuttava ja väri kaunis tummanruskea. Kulumaa pinnassa on ja alkuun mietin, että maalaisinko kaapin kesän tullen, mutta nyt jotenkin nautin siitä, että kaapissa on myös vähän ajanpatinaa. Vitriinin lisäksi tässä on yksi kolmihyllyinen pystykaappi ja sinne saa hyvin jemmattua kaiken sälän mitä eteisessä aina pyörii. Aika passeli tähän meidän eteiseen vai mitä?

Nyt pitäisi enää vain rakentaa muu sisustus tämän ympärille. Haluaisin kaapin viereen jonkin ihanan tuolin, yläpuolelle tai hieman viistoon peilin sekä päälle kauniin, aavistuksen isomman pöytävalaisimen. Tein tähän alle “upean” havainnollistavan kuvan suunnitelmistani. Jos teillä on ideoita tai suosituksia sopivista lampuista, peileistä tai tuoleista, niin antakaahan tulla. Teiltä aina niitä saan ja ne ovat kullanarvoisia!

Kun isommat elementit on saatu paikoilleen järjestelen vielä vitriiniin sisälle tulevat tavarat paremmin ja katson mitä jätän tai lisään kaapin päälle. Ainakin nuo äidiltä saadut patsaat sekä uusi keraaminen maljakko saavat jäädä. Niitä kauniita kirjoja minun täytyy lähteä metsästämään mahdollisimman pian!

XOXO
signature

What do you think?

5 Comments
 • Jonna
  January 20, 2020

  Oih mikä löytö, sopii täydellisesti! Antiikkijutuissa on kyllä ihan oma fiiliksensä ja juuri se ajanpatina tekee niistä vaan vielä kiinnostavampia ☺️

  Ps. Oon edelleen kateellinen tuosta sun aiemmasta torilöydöstä, siitä lähtien oon metsästänyt antiikkitarjoiluvaunua messinkisenä! ?

  • kaisaturunen
   January 20, 2020

   Kiitos 🙂 Niin niissä kyllä on! Ja jotenkin näistä löydöistä tulee paljon iloisemmaksi kuin siitä, että olisi kaupasta käynyt uuden ostamassa. Kai se on se fiilis, kun löytää jonkun mielettömän jutun ja vielä edullisesti ympäristöä säästäen 🙂 ps. Mä himoitsen sitä sun lipastoa, se on myös niiin upea löytö!

 • Merja
  January 21, 2020

  Ihanan löydön olet tehnyt. Thonet tuoli voisi käydä tai Hay Hee mustana?

 • Julia
  January 26, 2020

  Aivan ihana vitriini! ? Tämä valaisin voisi sopia: https://www.rum21.fi/night-owl-poytavalaisin-midnight-blue#/178187

  • kaisaturunen
   January 26, 2020

   Siis tiedätkö mitä, oon katsonut juuri tuota samaa valaisinta 😀 Ja nyt se ois vielä alessa! Täytyy ehkä laittaa tilaukseen 🙂

Previous
Sisustusinspiraatiota kevääseen 2020
Eteisen sisustus etenee