Farkkuhame ja kesätukka

denim skirt & jacket H&M / t-shirt SELECTED / shoes CONVERSE / sunnies RAY BAN

Instastorien (@turunenkaisa) puolella olenkin jo esitellyt kesätukan, jonka kampaamo Bow:n Noora minulle toissa viikolla loihti. Täällä blogissa en ole asiasta ehtinyt vielä sen kummemmin kirjoittaa, mutta tokassa kuvassa se pääsee nyt sen verran hyvin esille, että päätin ottaa hiukset tässä postauksessa puheeksi. Olen käynyt samalla kampaajalla jo melkein kolmen vuoden ajan ja paras asia mitä olen hänen suustaan kuullut, on ollut vahvistus siitä, että hiukseni ovat todellakin paksuuntuneet näiden vuosien aikana merkittävästi. Tasaisin väliajoin saan kyselyjä vuoden 2013 hiustenlähdöstä ja nyt voin kyllä viimeistään sanoa kaikkien hiusmurheiden olevan takanapäin (koputtelen puuta).

Lähtötilanne oli silloin ensimmäistä kertaa Nooran penkkiin istuessa aika kauhea, kun hiukset olivat ohuet ja hyvin epätasaiset (paljon uusia eri mittaisia hiuksia). Kärsivällisellä kasvatuksella ja säännöllisellä leikkaamisella siitä on kuitenkin kasvanut tasainen sekä melko tuuheakin tukka. En usko, että ne koskaan palautuvat teinivuosien loistoonsa, mutta ehkä iän myötä ne olisivat ohentuneet muutenkin jonkin verran. Joka tapauksessa huonoja hiuspäiviä on nykyään paljon harvemmin ja muutenkin viihdyn tämän hetken hiustyylissäni mainiosti. Kesäksi leikkasin nyt aavistuksen lyhyemmän taas, vaikka todennäköisesti kasvatusprojekti jatkuukin tämän jälkeen. Mitään ylikasvanutta reuhkaa en enää halua, mutta nyt kun hiukset ovat taas elinvoimaiset ja jaksavat kasvaa (jopa huimat 3cm kuussa), ajattelin kokeilla miltä pitkä tukka tuntuisi.

Värin osalta päädyttiin suhteellisen vaaleaan, koska Kroatian aurinko oli jo valmiiksi haalistanut hiukset. Tämän osalta mielipiteeni heittelevät kyllä laidasta laitaan; välillä “vaalea” liukuvärjätty tuntuu ihanalta ja välillä taas kaipaan tasaista tummaa. Onneksi tämän suhteen on helpompi ja nopeampi tehdä muutoksia kuin hiusten pituuden tai paksuuden.

ps. Empä muista milloin olisin viimeksi fiilistellyt näin kovasti farkkuhameita. Ehkä joskus yläasteella??

photos: Metti Forssell / edited by me

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Merellä